• Tinga

    Livets stora och små frågor

    Goder afton i tråden! Mycket kul ikappläsning! Sitter här halvlullig efter en middag med räkor och vitt vin; inte så dumt. Idag nattade vi Piff & Puff innan middagen, så vi har haft en lugn och skön måltid i vårt eget tempo. Mysigt att sitta och diskutera sommarens semesterplaner och vårt husköp.

    Nenne - supermycket lycka till imorgon! Jösses, vad jag kommer att hålla tummarna hela dagen! Hoppas så in i bomben att det här går vägen.

    Telis - vilken fin klänning! Och vilket härligt humör du har varit på idag; massor av glada och käcka inlägg. Kul! Man förstår verkligen att du gläds åt den här graviditeten, och jag unnar dig verkligen det.

  • Tinga

    Telis - om du inte varit på gott humör idag är du iallafall bra på att låtsas!

  • Tinga

    Snaily - åh, vilken söt vovve! Tråden svämmar ju fullständigt över av söta bebisar och husdjur nu! För att inte tala om alla vackra kvinnor!

  • Tinga

    Ore - snyggt golv! Jag är också inne på att välja skeppsgolv till vardagsrummet i vårt hus. Tycker att det är jättesnyggt, fast de brukar ju kosta därefter också. Men jag har beslutsångest kring om det är snyggast med ljusa eller mörka "fogar".

  • Tinga

    Nenne - supergrattis till toppenembryo! Så gött att höra! *håller tummarna så att de blir blå*

  • Tinga

    Lappis - eländes elände! Jag kan bara beklaga och skicka en varm kram.

  • Tinga

    Telis ? vilken söt historia om svärmor. Jag hade också lite sådär ?bakgrundsillamående? de första veckorna, men det hölls bäst i schack genom att jag såg till att aldrig bli hungrig. Tandläkaren får ursäkta, men är man gravid är det OK att småäta, tycker jag.

    Page ? usch, så länge ni dragits med cancer i familjen. Hoppas att det snart ger med sig.

    Kängu ? hoppas att medicinen snabbt gör nytta, så att du slipper illamåendet.

    Koko ? men kan du inte lägga upp byxorna?

    Snaily ? åh, älgkalv!

    Lappis ? klart att man måste läsa även de äckliga inläggen, fast jag beklagar verkligen att det är din mens det handlar om.

    Själv känner jag mig rätt sänkt idag ? vi var på neo för kontroll och det visade sig att Piff stått helt stilla i vikt de 3 senaste veckorna och Puff har gått ner 25 g. 25 g är ju inte mycket, men tendensen är ju åt helt fel håll. Ändå tycker vi att han har ätit någorlunda den senaste tiden, men det räcker tydligen inte alls ändå. Om två veckor ska vi tillbaka för ny kontroll, men det mesta tyder på att det blir sonder igen. Så jäääääävla trist och surt! Ska man nu behöva ha ?sjuka? barn igen?!? Usch, fy och gnäll.

    Ovanpå ovan nämnda elände ringer dessutom min kompis, som blev gravid på fjärde ivf-försöket för några veckor sedan, och berättar att hon fått missfall. Det var i v. 8+någonting och de hade gjort VUL några dagar tidigare och sett ett pickande hjärta, så de trodde ju att saken i princip var biff. Visst, man vet ju att det fortfarande finns en liten risk för MF, men den är ju så liten att man inte tror att det ska hända i ens eget fall. Bläh; jag lider verkligen med dem.

  • Tinga

    Frejis ? åh, vad jag håller tummarna för att du får vara gravid många veckor till! Hoppas verkligen att myomet kan ?hållas i schack?, så att lilla tjejen i magen slipper komma alltför tidigt. Jag önskar ingen annan att behöva gå igenom en lång tid på neo, så som vi gjorde.

    Cicci ? grattis till bebis och snabb förlossning! Skönt att väntan är över, gissar jag! På namnfronten gissar jag på Oscaria!

    BS ? jag sällar mig till kören som föreslår att du ska ta upp din förlossningsrädsla i god tid inför förlossningen, så finns det ju faktiskt hjälp att få. Kram!

  • Tinga

    Tack för att ni troget fortsätter peppa mig i matproblematiken!

    Anledningarna till att sätta sond är egentligen flera. En är att man då verkligen kan pressa i dem (för det gäller båda) en massa mat. En annan är att om de växer bättre ett tag så minskar pressen på oss att få dem att äta och för dem minskar pressen att äta. Därmed skulle man kunna minska den spänning som läkaren tror finns mellan maken och mig och våra barn, och som hon tror är anledningen till att de inte äter.

    Med anledning av att hon tror att det finns en spänning mellan oss är det ju jävligt svårt att inte skuldbelägga sig själv. Sen vet jag ju att de var krångliga med maten redan som pyttebebisar, så jag vet egentligen inte när den här spänningen skulle ha uppstått och vad den isåfall beror på. De har nämligen _aldrig_ ätit bättre när någon annan matat dem, och det tycker jag att de borde ha gjort isåfall.

    Sen vet jag inte vad som har hänt, för efter läkarbesöket igår lunch har Puff ätit som en häst, _varje_ mål. Vet inte om det var hotet om sond som fick honom att sätta fart. Han, som tidigare max ätit 3/4 burk, klämmer nu glatt en hel burk och därefter drar han i sig 70-80 ml välling på typ en halv minut. Och han gapar bra i princip hela tiden! Vet verkligen inte vad som hänt, men jag ber till högre makter att det ska fortsätta så här, för då kan han omöjligtvis behöva någon sond. Självklart ska man inte dra för stora växlar på bara drygt ett dygns bra ätande, men hoppas gör man ju (precis på samma sätt som ni som försökt bli gravida länge, så hoppas jag varje gång Piff eller Puff visar tendens till bättre ätande att det ska vara något som består).

    Piff är ju däremot ett riktigt sorgebarn. Idag har han totalt ätit 450 ml välling på hela dagen. Fortsätter han så här blir det väl sond tidigare än om två veckor...

  • Tinga

    AM - tack för artikeltipset! Ska försöka få tag i tidningen. Om inte annat brukar det ju finnas historier med lyckliga slut i samband med sådana artiklar.

    Vid 9 månaders korrigerad ålder (för tre veckor sedan) var deras data så här:
    Piff 6.9 kg och 69 cm
    Puff 6.6 kg och 68 cm

    FruLlan - jo, vi kommer absolut att acceptera att sonder sätts in om det är det som bedöms som det bästa alternativet. Det känns så otroligt trist bara att skulle behöva gå så här långt, för redan i januari flaggade vi upp för deras dåliga ätande, men det är först nu vi fått någon ordentlig reaktion. Men det är väl så det ofta är; man gör inget förrän man absolut måste.

Svar på tråden Livets stora och små frågor