• Izzie

    Livets stora och små frågor

    Hej svejs i tråden!

    Borde verkligen gå och lägga mig, men kände att jag ville titta in åtminstone en kortis, så ni inte tror att jag glömt bort er...

    Har det superintensivt på jobbet just nu och på hemmafronten har det varit fullt upp med kalasande (och allt som hör till, städning, handling, matlagning) och inskolning av M på dagis.

    Men jag mår toppen annars. Tack gulliga Ore som frågade efter mig! Du är söt du! Hur mår du nu? Vilken vecka? Hur har det gtt med träningar och tävlingar?

    BS - Så fruktansvärt med er lilla katt! Usch så tråkigt. Stackars er och stackars Iris. Skickar jättekram!

    Liten - Har bara hunnit skumma sidorna, men det verkar som du tagit mod till dig och gjort operationen trots allt! Vad kul! Nu var du modig tycker jag! Hur har det gått? Ser du nåt?

    AM - Har även lyckats snappa upp att lillplutten tittat ut! GRATTIS!!! Så roligt! Det känns som det var längesen jag läste en förlossningsberättelse nu, ska bli jätteintressant att läsa din! Hur gick det annars? Blevb kejsarsnitt, igångsättning eller naturlig vaginal förlossning?

    Blivande - Herregud vilken grej! Grattis! Måste vara jätteskönt att veta att ni är på banan igen Hur kom det sig att det blev så mycket inflammationer? Är det vanligt?
    Hursomhelst jättekul att ni slapp dra igång alla behandlingar och faktiskt att få en nystart alldeles på egen hand! Lycka till nu!

    Nenne - Hur går det för dig? Har ni dragit igång ivf nu?

    Lappis - Har sett jättehärliga bilder från er senaste resta på FB. Såg verkligen skönt ut! Hur är det med dig? Har din cykel kommit igång som vanligt igen nu?

    Nä, nu måste jag sova lite. Ska upp o jobba imorgon fm, sen är det grillparty med vännerna på kvällen!

    Det finns förstås en massa andra jag har frågor om med, men jag får återkomma.

    En riktigt stor vårkram till er alla!

  • Izzie

    AM - Åh vilken härlig läsning med ny förlossningsberättelse! Grattis igen! Det låter ju som allt gått toppen. Livia är ju för härlig!

    Måste säga till er andra som är lite rädda för snitt, att jag tycker det gick ovanligt bra. Inte så farligt smärtsamt och det gick över relativt fort. Jag skulle utan tvekan kunna göra om det. Jämfört med förlossningen tycker jag det var piece of cake, men det är förstås olika för alla.

    Nenne - Gud vad spännande! Trist att du känner dig låg förstås, men det är föhoppningsvis snart över. Jag håller tummarna så knogarna vitnar för er skull nu!
    Ang min återgång til ekorrhjulet så är det än så länge riktigt kul! Jag gillar att jobba och när det händer mycket saker. Jag saknar Matilda förstås, men å andra sidan känns det alltid jättekul att komma hem efter jobbet.
    Imorgon blir första dagen som jag ska hämta M från dagis! Milstolpe!

    Lappis - Vad skönt att höra att din cykel verkar ok! Det är verkligen på tiden nu tycker jag. Hur gick det hos brorsan?

    Ore - Kanske kan vara skönt att ta en paus från hård träning och tävling ett tag? Hur går det med huset?

    EA - Välkommen hem igen! Trist att ni hade så dåligt väder men tur att det än så länge håller i sig här hemma då du får din soldos du med!

    Tinga - Nu är jag riktigt nyfiken på din omtalade kjol och blus! Finns det länkar?
    Vad sött det lät när dina killar pussades! Syskonkärlek!

    Nähä, bäst att deklarera!

    Ha en skön dag allihop!

  • Izzie

    Telis - Vad skoj! Lovar att inte fråga nåt, men jag måste bara säga att jag håller tummarna så hårt det bara går och hoppas hoppas hoppas! KRAM!

  • Izzie

    Trist med alla sjukdomar och förkylningar som drabbar er BS! Hoppas verkligen att ni piggar på er snart!

    Sweet - Blir oxå nyfiken på mailet, men det är kanske för krångligt att beskriva?
    Hursomhelst tycker jag att det verkar vara ett bra råd att prata med mail-chefen först och din chef sen. Fast han kanske är involverad?
    Instämmer annars med Muggles ang trolig utv. fas för Ella. Hoppas det går över snart. Det är ju så jobbigt att inte kunna sova på nätterna.

    Vickan - Å nej! Du får inte gadda ihop dig med fegisen nu Ta varandra i hand och hoppa nu!

    Liten - Åh vilken mysig helg ni verkar ha haft! Var var ni?

    AM - Håller med om YES maskindiskmedel. Skitirriterande när alla sitter ihop och när man sen drar bort en, rinner den gröna geggan ut och kladdar ner både fingrar och de andra tabletterna... Det är rätt - på dom bara! Tala gärna om vad de sa sen...

    Lappis - Usch vad tungt att det går så lätt för vissa. Så himla orättvist. Hoppas det känns ok ändå när du träffar kompisen - det är ju trots allt inte hennes "fel" att hennes kropp verkar vara med på noterna...

    Ja, fy vilka jäkla kommentarer man kan få ang skaffa barn. Det är så man blir mörkrädd.

    MUggles - Kör hårt!

    Ego: Matildas första dag på dagis gick strålande! Hon var inte alls ledsen när maken lämnade och hon hade varit glad hela dagen. Ätit ganska dåligt men sovit bra. Så skönt! Hoppas det håller i sig!
    Däremot höll jag på att bli sen till min första dagishämtning. Tappade ljuddämparen på bilen så hela avgassystemet släpade i backen... Fick börja med att be "fröknarna" om lite rep så jag kunde binda upp helvetet så jag o M kunde komma hem... Suck.
    Tur att svärmor är i USA så jag kan låna hennes bil, för det fanns ingen tid på bilverkstaden förrän nästa vecka...

    Nähä, nu måste jag ut och hjälpa maken som kämpar med att få gräsmattan mossfri. Lycka till kan jag ju säga...

  • Izzie

    Vilka goingar! Har precis kollat in de nya bilderna i galleriet.

    Frejis - Vilken vecka är du i nu? Kom inte ihåg när du har BF...

    Page - Ja, satsa på tranbärsjuice! Jag tycker faktiskt det funkar!

    Bluebride - Nä, här har sexlivet fått sig en rejäl törn.Är oftast för trötta... Trist, men sånt är livet. Det går upp och ner. Man kan inte vara på topp på alla områden hela tiden.

    ego: Idag har vi varit på ko-släpp (kossorna släpps på grönbete)igen! Har för mig att jag skrev om det förra året när vi var där. Det här året hade nog Matilda lite mer ut av själva grejen. Hon stod och ropade "Muuuuu" till alla kossorna Sen fick vi bullar och mjölk av Arla som var där. Riktigt mysigt faktiskt!

  • Izzie

    Tinga förresten, superfina kläder! Gillade verkligen både tunikan och kjolen.

  • Izzie

    Hej svejs!

    Hinner tyvärr inte läsa ikapp helt och hållet så det får väl blir lite spridda skurar här och där...

    Tinga - Usch vad jobbigt ni har det med killarnas brist på matintresse! Jag tycker verkligen att du visat på stor styrka som kämpat och kämpat ända sen de små liven föddes. Det var ju en mental pärs redan från början men du verkar ändå se på hela situationen med ett sunt synsätt och lagt all din energi på att få vardagen att gå ihop. Jag hoppas verkligen på att ni får bra hjälp imorgon och att det lättar snart. Generellt verkar de flesta barn vara ganska nyckfulla tycker jag när det gäller mat. Ena stunden går det inte alls, andra stunden går det jättebra. Något som är gott ena dan, verkar vara peck andra dan... Jag hoppas att dina killar gör en helomvändning oxå! Kram på dig!

    Vickan - Jättesvårt att råda dig till något, för beslutet måste förstås komma från dig. Jag tycker ändå det vore bra om du kunde prata lite med maken. Om ni kan vara överens om att ni kör igen när båda är redo kanske pressen lättar lite? Kram till dig med vännen!

    EA - Det här med spolning av äggledarna då? Brukar inte det komma ganska tidigt i processen? Eller har du redan gjort det?

    På tal om priser så tittade jag på "Nytt läge" på 3:an nyss. Herregud vilka hus man får i Sthlm för ca 5 mille... Jag kände verkligen att smaken är som baken när de visade mörka sunkiga tegelvillor från 60-talet och paret faktiskt tyckte de var fina och ratade det fräscha nybygget. Men det är ju tur att människor är olika... Well, well.

    Nähä, jag ska nog ta och krypa i säng. Har suttit i tertialmöte med LG hela dagen och känner mig helt mosig. Halsont och huvudvärk. Bådar inte gott alls.

    Kan dessutom säga att huvudvärken knappast blev bättre efter att de ringt från bilverkstaden. Förutom avgasstystemet (tappade ju ljuddämparen för en vecka sen) så var det även fel på bromsarna, hjullager, spindelled och gud vet allt. Det verkar som fakturan kommer landa runt 15 tusen. Grattis.

    Kom på en grej till. En av mina absolut bästa vänner har precis blivit gravid! Hon vill så himla gärna att vi satsar på tvåan nu så vi kan vara mammalediga tillsammans. Tyvärr känner jag mig inte alls redo. Så synd, för jag tror verkligen att vi kunde hittat på massvis av roliga saker tillsammans. Hade ingen kompis som var föräldraledig samtidigt som mig sist, och jag saknade verkligen någon som bodde nära och som man bara kan umgås med lite okomlicerat utan att behöva planera en massa innan. Men jag är verkligen inte sugen på en ny graviditet ännu. Mensen var sen nu i början på maj och jag började verkligen undra, men till slut kom den och jag kände bara lättnad. I-landsproblem såklart, men det hade varit roligt om man var lite mer "tajmade"... Det dröjer nog ett år tills vi börjar försöka igen känns det som.

    Nä nu blir det verkligen sängen! Kram o gonatt!

  • Izzie

    Nu tittar jag in en liten sväng. Har legat sjuk de senaste dagarna men är på bättringsvägen nu. Kan tyvärr inte komma till Göteborg i helgen. Så synd, det hade varit jättemysigt annars! Men själv är jag fortfarande dunderförkyld, maken ligger redan och sover och är risig han med. Matilda hostar i kapp i sitt rum, men kruppanfallen har åtminstone avtagit. Får helt enkelt bli trådträff för mig en annan gång... Hoppas ni andra får kanonträffar iaf båda dagarna!

    Nenne - Men gud va roligt att du verkar vara en sån värphöna!!! Hoppas verkligen det ger bra resultat hela vägen nu! Nu är det din tur vännen!

    Cicci - har läst ikapp lite då och då, och förundras varje gång över din enorma energi! Jag kan helt och hållet förstå dig, för jag är själv sån att jag har svårt att koppla av, men du verkar spela i en liga för dig själv! Spännande att se om nåt händer nu i helgen med tanke på slemmisen!

    Frejis - Åh vad kul med en liten tjej! Härligt att UL såg bra ut och att de tog sig tiden att gå igenom allt så noggrannt. Ang myomet så lät det lite läskigt. Försvinner sådana av sig själva? Eller kommer du behöva hjälp att ta bort det efter graviditeten?

    BS - Tråkigt att du och maken är oense gällande katten. Vad fick honom att ändra sig? Han kanske ändrar sig igen?
    Annars vill jag bara skicka några uppmuntrande ord ang tiden för barnets födsel. Du var lite orolig eftersom det är januari... Själv tyckte jag det var toppen att få barn mitt i vintern. Slapp gå höggravid över sommaren i värmen och när barnet är precis nyfött är man ändå kanske inte så pigg på att umgås med allt och alla. Perfekt att bonda med en liten bebbe när det är kallt och jävligt ute. Sen när bebisen vuxit till sig lite börjar det bli vår ute! Perfekt timing tycker jag!

    Lappis - Ha en underbar resa! Vilket mysigt initiativ förresten! Hoppas födelsedagen blir toppen! Grattis i förskott!

    Piggelin - Vad kul att ni lyckats få lägenheten såld! Dessutom med en liten vinst! Grattis! I dessa tider får man nog vara lite extra tacksam för det. Hur trivs ni i huset annars?

    Muggles - Mensmonster? Hmmmm, blev lite tveksam när jag läste Vänners inlägg ovan? Lutar det åt ngt annat håll? Hoppas hoppas! Om inte, så hoppas så rekommenderar jag lite god choklad och ett stort glas vin! Kanske lite massage av maken och sen en god natts sömn på det? Toppat med lite trevligt trådsnack imorgon! Kram!

    MSW - Jajjemän, det blir kladdigt som tusan. Men precis som du säger - får de inte prova lär de sig ju aldrig... Annars gjorde vi likom Liten, jag hade en sked och Matilda en annan. Nuförtiden är hon riktigt duktig faktiskt, men övning ger ju som bekant färdighet...

    Tinga - Gud vad spännande med huset!!! Jag skulle jättegärna vilja se några bilder om du har. Inboxar min mailadress så kan du skicka ifall du har möjlighet. Grattis iaf!
    Lycka till med löpningen imorgon förresten! Synd att jag inte kan vara där och heja fram dig! Är grymt impad över att du springer - själv är jag kass på löpning.

    Heeej Vänner! Hur mår du?

  • Izzie

    Ore - Skrattade lite när jag läste om din mammas snörp Min egen mamma har ett litet ogillande smackande ljud som kommer lite då och då...
    Vad har hon emot KUB förresten? Tycker hon det är onödigt och att det kan framkalla oro eller varför snörpet?

    AM - Förstår faktiskt precis vad du menar när du beskriver känslan av att vara "färdig" med del ett i barnkarusellen. Själv är jag rätt blödig och sentimental och grät flera gånger under min sista dag som föräldraledig. Det kändes så ledsamt på nåt vis. Kan mycket väl tänka mig att jag kommer tänka exakt som du...
    Men barnkarusellen snurrar ju vidare och du har allt annat kvar! Du ska följa dina tre underverk i ut och skur under resten av ditt liv! Kram!

Svar på tråden Livets stora och små frågor