• Cltsp

    50-tals bröllop fortsätter...

    Hej brudar. Jag gjorde en ny tråd eftersom den gamla var stängd för svar (igen).

    Hur går det för er?

    Imorgon ska jag ta med mig klänningen till sömmerskan och hoppas att hon kan hjälpa mig att sy upp den lite så underkjolen syns under (jag vill ju hemskt gärna visa den underbara kjolen från vivien!) och ev. sy dit axelband.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-26 10:43
    Länktips:

    Gamla trådar
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m2809557-1.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m2999449-1.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m3116199-1.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-73/m3219206-1.html

    Kläder och accesoarer
    daddyos.com
    www.gojane.com/
    www.stopstaring.com
    www.sivletto.com
    www.madmanclothing.com
    www.8ballwebstore.com/
    www.vivienofholloway.com/
    www.stephaniejamescouture.com/
    www.bluevelvetvintage.com
    candyanthony.com
    www.dollycouture.net
    www.angelinas.se
    www.unique-vintage.com/index.php

    Gör ditt eget flor
    madebymaryann.blogspot.com/2008/04/birdcage-v...
    www.myonlineweddinghelp.com/bride/accessories...

    Frisyrer
    www.lphouse.com/hairstyles-1950s.htm
    static.howstuffworks.com/gif/marilyn-monroe-1...
    www.unveiledbridaldesigns.com/index.html
    starshipaurora.com/images/marilyn_monroe.jpg
    community.livejournal.com/vintagehair/

    Make up
    therezz.blogg.se/2008/november/face-stockholm...

    Trycksaker
    www.dafont.com
    www.fontspace.com/category/1950s
    www.papermaze.se (klicka på omonterade stämplar och sedan stampinback)
    www.coverbrowser.com/bubbler
    www.yearbookyourself.com

    Bilar
    www.bfm.nu/sok.htm

    Mat
    www.skonahem.com/inredning/dukning-mat/rockab.../

    Inspiration
    www.wedsmack.com/2007/08/super-sweet-50s-styl...
    www.flickr.com/photos/13174319@N00/295877771/in/pool-60677509@N00
    www.artoflove.com/blog/weddings/jessica-jason.../
    offbeatbride.com

  • Svar på tråden 50-tals bröllop fortsätter...
  • Candy Anthony

    Tack - ska maila över min bild och se om de kan göra ngt i samma stil!

  • Cltsp

    Tack vad snälla ni är allihopa :D

    Ditt smink och flor ser jättefint ut Leola.

    En liten varning när det gäller läppstift. Jag blev rekommenderad att köpa Maxfactors nya Lipfinity då jag ville ha ett läppstift som inte kladdar.Det är två olika stift, ett med färg som man tar på först och sedan ett avslutande skyddande glans. Jag köpte det och provade det kvällen innan för att se om det verkligen fungerade. Det satt som berget och kladdade inte av sig, jag hade det dock inte på mig så länge då.
    Jag tog med samma läppstift på bröllopsdagen till tjejen som skulle göra min make up. Det satt jättebra i börjen men sedan började det flaga bort ungefär som färg. Det såg inte klokt ut med små klumpar på läpparna. Som tur var hade jag ett "vanligt" läppstift med mig också som jag kunde måla på över efter att jag tagit bort de värsta flagorrna.

  • LillEm
    Junebug skrev 2009-06-14 13:18:37 följande:
    Förresten; jag var i London i helgen och besökte Vivien of Holloway affären. Vilken fantastisk affär, ovanpå ett garage! :DProvade den vita klänningen som jag tror ni har haft, sweetsun och lillem. I storlek 16 var den för stor, men i storlek 14 satt den väldigt tajt. Hon i affären sa att jag nog bara var ovan vid så tajta kläder, och att den såg ut att sitta bra.. men jag vill inte att det ska vara oskönt ju.Hade tänkt gå ner ett par kilo till bröllopet och då sitter den nog som en smäck. Men eftersom det är lite korsettliknande överdel vill jag fråga er; var era klänningar sköna att ha på er? Kunde ni vara avkopplade under hela dagen i dem?
    Jag hade en storlek 10 som satt perfekt. Eftersom att klänningen är lite korsettliknande så behövde jag inte ha BH eller dyliknande. Klänningen var bekväm hela kvällen (även efter intagande av mat och dryck ) och dessutom är underkjolen otroligt mjuk och skön. Jag kan absolut rekommendera den klänningen .
  • SweetSun

    jag mätte min klänning och tyckte att det skulle passa, men den jag fick hem var i storlek 16 och jättestor på mig, har i vanliga fall strl38, så jag fick ju sy in den massor, fast den är fortfarande inte tajt, och den var jätteskön att ha på sig

  • Junebug

    hmm okej, svårt att säga. Jag är en storlek 38 normalt sett och tyckte det kändes konstigt att storlek 14 satt så tajt.. men det var små vintagestorlekar sa hon..
    Tror jag avvaktar till hösten/vintern, går ner ett par tre kilo till dess och provar den mindre igen då. Det blir nog bra. :)

    Cltsp; Perfekt att du gör dig av med lite bröllopssaker :) Har du någon bild på clips-örhängena?
    Var har du köpt din klänning? Otroligt fin!

  • Oneesan
    Cltsp skrev 2009-06-14 19:40:08 följande:
    Glömde säga att jag även har ca 50 idolbilder över om någon vill ha.
    Jag vill gärna, hur mycket vill du ha?
  • Pizan

    Hej hej!

    Tack för ert stöttande. Jag grät i flera dar över mitt hår och orkade knappt tänka på bröllopet men det känns lite bättre nu. Jag har varit hos han som äger salongen och det går inte att ha den frisyren jag ursprunglingen ville ha men jag ska ha en annan, och eftersom att den är så lockig så kanske det syns mindre att den dumma frisören tunnade ut och klippte upp håret rejält. Ska lägga upp inspirationsbild i galleriet.

    Idag har vi varit och träffat prästen lite och tränat, och sen har jag även pratat med kantorn. Nu börjar det kännas verkligt. Vi har även varit på systembolaget och handlat vin och skumpa.

    Hoppas bara det inte spöregnar som det har gjort de senaste dagarna, vi ska ju vara ute i trädgården. I och för sig kan vi väl vara inne också men då blir det trängre och ljudnivån blir ju högre.

  • Pizan
    Junebug skrev 2009-06-14 13:18:37 följande:
    Förresten; jag var i London i helgen och besökte Vivien of Holloway affären. Vilken fantastisk affär, ovanpå ett garage! :DProvade den vita klänningen som jag tror ni har haft, sweetsun och lillem. I storlek 16 var den för stor, men i storlek 14 satt den väldigt tajt. Hon i affären sa att jag nog bara var ovan vid så tajta kläder, och att den såg ut att sitta bra.. men jag vill inte att det ska vara oskönt ju.Hade tänkt gå ner ett par kilo till bröllopet och då sitter den nog som en smäck. Men eftersom det är lite korsettliknande överdel vill jag fråga er; var era klänningar sköna att ha på er? Kunde ni vara avkopplade under hela dagen i dem?
    De är ganska små i storlekarna efter vad jag har förstått. Mitt råd är att mäta dig noga och sen avrunda uppåt.
    Min klänning satt som ett smäck när jag fick den men nu har jag rasat ganska mkt i vikt de senaste veckorna att den börjar ligga på gränsen till för stor. Den passar fortfarande men jag får inte gå ner mer.
    I varje så är det jätteskönt att ha på sig och röra sig i.
  • Cltsp

    Jag ska försöka fixa bild på clipsörhängena, de är köpta på Glitter och är sådana clips som går ned som en liten ögla som man har runt örsnibben om du förstår vad jag menar. Jag har ganska små örsnibbar så de var lite stora på mig.

    Min klänning har jag skickat efter från lightinthebox.com Den är sydd efter mina mått fast jag har lämnat in den efteråt hemma och har då sytt upp den ganska rejält då den var lite för lång då jag fick den.


    Junebug skrev 2009-06-15 21:10:18 följande:
    hmm okej, svårt att säga. Jag är en storlek 38 normalt sett och tyckte det kändes konstigt att storlek 14 satt så tajt.. men det var små vintagestorlekar sa hon..Tror jag avvaktar till hösten/vintern, går ner ett par tre kilo till dess och provar den mindre igen då. Det blir nog bra. :)Cltsp; Perfekt att du gör dig av med lite bröllopssaker :) Har du någon bild på clips-örhängena? Var har du köpt din klänning? Otroligt fin!
  • Cltsp

    Du kan få dem om du vill, jag hade ändå tänkt slänga dem om ingen ville ha dem. Maila din adress till mig så fixar vi det :)


    Oneesan skrev 2009-06-15 22:20:46 följande:
    Jag vill gärna, hur mycket vill du ha?
Svar på tråden 50-tals bröllop fortsätter...