• Nezza

    Vad är så farligt med kaffe, egentligen?

    Så länge jag levt har jag fått höta från olika håll hur ohälsosamt kaffe är. Men det finns ju även posetiva saker med kaffe t.ex. ökad förbränning om det drick direkt på maten. Enligt nya rön skall det även vara bra emot diabetes typ 2, demens, parkinson och hjärt/krälsjukdomar.

    Men om jag ska vara ärlig så vet jag inte varför kaffe är "onyttigt", bara att det "är" det. Har hört något om att det är dåligt för magen och inte bra med ökad puls om man har dåligt hjärta men det känns som att det andra väger upp det? Det är ju även vätskedrivande, men drick lite extra vatten så tada! Jag sitter ABSOLUT INTE och predikar kaffe som en hälsodryck, jag vill bara försöka reda ut varför det är "så himla dåilgt"?

    Om jag dricker 3 koppar kaffe i veckan, är det hälsofarligt då?

    Finns det något annat, att det är dåligt för hyn t.ex? Att man "åldras i förtid" eller något liknande?

  • Svar på tråden Vad är så farligt med kaffe, egentligen?
  • Nezza
    hemling skrev 2009-04-08 10:37:45 följande:
    Enligt svenska livsmedelsverket (slv.se) kan man dricka tre koppar per dag.Det enda jag hört som ska vara dåligt är att om man dricker det i samband med mat så försämrar det järnupptaget.
    Svenska livsmedelsverket ger jag inte mycket för...
  • Nezza

    Fly by night skrev 2009-04-08 11:38:10 följande:


    Fredrik Paulún om kaffe och te:www.paulun.se/p2_pop.asp
    [/citat]

    Tackar! *läser flitigt*
    Hammerman1 skrev 2009-04-08 12:28:29 följande:
    [citat]
    Kokar man kaffet istället för brygger så finns det risk för att man förstör magen med den garvsyra som kan uppstå om man låter kaffet stå och puttra för länge.Kok ÄGER! Dock kör jag med Nescafe eftersom det inte är riktigt brukligt att som singelkvist stå och koka en kopp åt sig själv.
    Jo, har läst både här och där att bryggkaffe ska vara nyttigast.
  • Nezza

    Jo, asså jag gillar inte idéen med att "droga" kroppen på något sett. Men idag lever vi ju inte direkt ett "naturligt" liv och då kan man behöva lite hjälp på traven ibland

Svar på tråden Vad är så farligt med kaffe, egentligen?