Inlägg från: Svanboet |Visa alla inlägg
  • Svanboet

    Raka eller vaxa "där nere"?

    Slänger mig inte här...

    Jag har inte läst hela tråden men jag berättar gärna om mina erfarenheter för den som vill veta. Jag har vid ett tilfälle gjort brasiliansk (i USA) och vill gärna göra det igen men har inte hittat nått ställe som jag känner att jag vill gå till. I vanliga fall brukar jag använda sådana cold-wax strips som man kan köpa på Åhléns eller Kicks och tar bara bikinikanten. Jag har inga större problem med smärtan, det går att ta en värktablett i förebyggande syfte, eller ingroende hår. Det kan vara ett hett tips att använda skrubbvantar eller likanande (väldigt försiktitgt) för att hjälpa strån på vägen när de kommer ut igen. Jag vaxar bara när jag vill bjuda mig och min m2b på något speciellt och inte som vana, speciellt inte på vintern när man itne går i bikini så ofta.

    När jag gjorde min brasilianska var hon som jag var hos väldigt trevlig och berättade hela tiden vad hon gjorde så jag itne skulle behöva vara orolig. Hon började med att smöraja alla delar som inte ska fastna i vaxet med en olja och sedan pudra resten med babypuder så fastnar inte huden då mycket i vaxet utan bara håret. Sen la hon på lite varm vax och börja de rycka. Det viktiga som jag uppfattade vad att huden är sträckt och att man rycker "åt andra hållet". Jag var beredd på mycket smärta men det var helt ok, hade tagit alvedon innan och på detta ställe bjöd de alla kunder på tequila om de ville stärka modet (OBS! i USA). Sen sa hon till om att det var viktigt att inte irritera huden så inga bad eller intima gnuggningar inom 24 timmar var tillåtna.

    Allt jag kan säga att inför vår b-natt så blir det brasilianskt och inget annat. Lycka till nu alla brudar!

  • Svanboet

    Stämmer bra!

    Jag tror att det även finns en som heter fransk men vad det innebär vet inte jag.

    Vissa salonger frågar säkert om de ska lämna en liten "tuss" fram som man sedan kan klippa kort - det gjorde inte jag.

  • Svanboet

    Jag tycker det är svårt att komma åt när man gör det själv, och vill man överraska gummen är det kanske inte honom man ber om hjälp. Gör man det för första gången dessutom ska man nog gå till salong och tala om att det är första gången. Jag kommer gå på salong när det är dag för mig


    giz83 skrev 2009-04-14 07:17:18 följande:
    tillbaka till ämnet... om man ska vaxa sig, och då göra det själv, kan man smörja in sig med en lotion en stund innan för att det inte ska göra lika ont?eller som nån av er sa, att "er" tjej hade nån olja eller vad det nu var för att huden inte skulle fastna...kan man ta en vanlij olja då? typ mat olja? eller ska man ta en babyolja? eller va tror ni andra? o då kanske spec ni som har varit på salong och gjort det...
  • Svanboet

    Oj, jag skulle inte våga använda sådant medel i de regionerna - funkar säkert bra för armar och ben men inte så när känsliga delar och slemhinnor...

    Det är väl oftast inte problemet med att nå som är svårt utan att få till "rätta knycket" i rätt vinkel och så. Men känner du dig lite dristig så prova. Jag hade valt en babyolja till alla delar som inte får fastna i vaxet, ett vax avsett för de regionerna och sedan barnpuder för att bespara huden under håret från det värsta rycket. Tänk också på att alla längder inte är så bra för vaxning så låt det gå ett tag mellan sista rakning och första vaxning för att få "ut längden".

  • Svanboet

    Visst är det synd om dem som får komplikationer men det får faktiskt inte alla! Vissa av oss känner oss bättre och ser därför snyggare ut med lite mindre hår i "down under" regionen.


    Hannaz skrev 2009-04-15 17:24:35 följande:
    Fattar ine hur man kan utsätta sig för sånt här frivilligt. Jobbar man dessutom inom sjukvården och ser resultatet när tjejer rakat/vaxat sig och sen fått stora bölder som behöver öppnas på operation så låter man glatt busken växa och friserar med sax emellanåt.
  • Svanboet

    Nu skulle ju inte tråden handla om rakningens vara eller icke vara utan vilken metod som de som faktiskt utför detta tycker är bäst.

  • Svanboet

    Jag får också röda prickar där håren har suttit när jag vaxar men de blir inte till finnar. Oftast lägger sig det efter natten (jag gör alltid sånt på kvällen för att inte kläder eller liknande ska skava mot nyvaxad hud).


    solregn skrev 2009-04-16 10:15:40 följande:
    provade att epilera en annan del av kroppen igår och fick en liten förvarning om vad som antagligen kommer hända när jag vaxar "där nere". det som händer är att jag får små röda prickar precis när jag tagit bort håret och sedan efter ett tag utvecklas dom till små små finnar. är det bara jag som får dehär problemet när håret "rycks ut"?
  • Svanboet

    Jag har inget emot att ha buske, har faktiskt det mest hela tiden och jag känner mig inte äcklad av folk som inte har slätrakat heller. MEN jag känner mig mer erotiskt laddad när jag vet att jag har gjort något annorlunda med min kropp eller mina klädval och att vaxa är en sådan grej som ibland kan göra spänningen en aning mer triggad.

    Nalle Puh 40 skrev 2009-04-16 13:18:54 följande:


    Kul att det finns någon mer som tycker som jag, trodde jag var ensam om att ha en "buske"...
Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?