Inlägg från: Tooticki |Visa alla inlägg
  • Tooticki

    Raka eller vaxa "där nere"?

    Jag hade problem med inflammerade hårsäckar som blev ordentliga blemmor när jag rakade. Har fortfarande ärr efter det. När jag började vaxa försvann det, men det tog ett tag. Jag kan verkligen rekommendera vaxning, tycker det är bättre på alla sätt!

  • Tooticki
    LB5 skrev 2009-04-09 15:09:19 följande:
    Hur ofta behöver man vaxa? 1 gång i månaden?.. måste man "spara ut" hår innan? Var kan man gå i Stockholm?
    Håret måste vara minst 5 mm långt, jag vaxar var 5-6 vecka. När man vaxat några gånger blir håret glesare och stråna tunnare så man tycker inte att det är jobbigt att "spara ut".
  • Tooticki
    solregn skrev 2009-04-09 18:30:55 följande:
    Tooticki: Hur ser ärren ut?
    Lilaröda
  • Tooticki
    bröllop200906 skrev 2009-04-09 16:22:21 följande:
    Jag kan varmt rekomendera Tidlös, Döbelnsgatan 57 om man vill vaxa "brasilian style". Jag brukade göra det förut, men håller inte riktigt med ovan om att det var problemfritt. De första gångerna blev det jättefint sen började håren växa inåt och blev ärr som tog lång tid innan de gick bort. Sen var det jobbigt att spara ut hela tiden, tyckte man var riktigt fin ca 1 v, sen var det 2-3 v av väntetid... för att inte tala om hur ONT det gör! Men men, ska man vara fin får man lida pin...
    Hur länge vaxade du? Jag tycker att man börjar få riktigt bra resultat efter 6 mån vaxning. Då har hårväxten hämmats, håren blivit tunnare och glesare. För mig tar det 2-3 veckor innan håret kommer upp till ytan och då är de mjuka och lena.
  • Tooticki

    Jag tycker att MP Hudvård är jättebra, hon har sin salong på Viktoriagatan och jag har varut henne trogen i flera år nu. Hon är otroligt proffessionell och noggrann.


    Joji skrev 2009-04-14 21:15:24 följande:
    Vart går du i GBG?
  • Tooticki

    Just det, ett tips är att inte vaxa i nära anslutning till mens, då är man mycket känsligare och får lättare ont.

  • Tooticki

    Nu var jag för snabb på knappen.

    Jag behöver inte ligga i massa konstiga ställningar, jag ligger på rygg medan hon tar hela framsidan, då och då får man flytta ut ena benet lite för att hon ska komma åt. Sen ligger man på mage de sista minuterna när hon tar mellan skinkorna. Har aldrig känts genant, obehagligt eller konstigt.

  • Tooticki
    Hannaz skrev 2009-04-15 17:43:28 följande:
    Nej men jag har sett tillräckligt med avskräckande exempel. Min självkänsla sitter inte i busken, och jag har som tur var en man som inte bryr sig om såna ytligheter. Håller busken kortklippt med sax och klipper ibland bikinilinjen m maskin (för att slippa utslag)när det är stranddax Folk får göra som de vill men det finns en anledning till att håret är där det är och att så många får besvär när de rakar/vaxar och det ska man inte hymla med. Det är ytterligare en grej som ska vara "normalt" och som unga tjejer ska behöva tro att de måste plåga sig med för att duga. Och att köra en brasse inför bröllopet om man aldrig gjort det innan kan resultera i att det inte blir något hanky panky på många dagar, kanske inte det man direkt önskar på sin bröllopsnatt/resa.
    Min självkänsla sitter inte heller i busken, och min man tycker att det är sexigt både med och utan hår. Personligen tycker jag att det känns fräschare både ur renlighetsperspektiv och när man har mens att vara hårlös. Jag fick problem av rakningen men får inte det av vaxningen.
Svar på tråden Raka eller vaxa "där nere"?