Inlägg från: Sobeit |Visa alla inlägg
  • Sobeit

    ~*~ Vi med vinrött och vitt tema ~*~

    Hejsan alla!

    Här är en till som har vinrött och vitt i temat. Och så har vi creme. Satsar på att gästerna ska få vibbar från förr i tiden när de går in i festlokalen. Det ska stå små fotogenlampor på borden och tre stölrre lampor utplacerade på gästboksbordet, presentbordet och buffébordet. Som blommor kommer vi att använda oss av pelargoner! Ovanligt, men det är en gammal blomsort som passar in i vårt lilla "tema" bra. På borden ska vi bar aha fotogenlamporna och vinröda blomblad. Ev pelargoner kommer att placeras i fönster t ex. Vi kommer att hänga petsgardiner i fönstrena istället för de vanliga gardinerna i vår fetlokal. Det är en bygdegård så de vanliga gardinerna är pastellfärgade. Så långt har vi kommit hittills.

    Just det, som dukar ska jag köpa knoppalakan från IKEA, och spetsen för 7 :-/meter. Sedan stryker jag fast flisselin på spetsen och viker den runt kanterna på lakanet så vips har vi spetsdukar till borden. hihi

  • Sobeit

    Jen75:
    På det sätt som vi använder lakanena och lägger förstärkt spets över, så gör det inget ifall att lakanet skulle var aåt det tunnare hållet. Men jag har en väninna som provdukat på ett mörkbrunt bord med knoppa lakan och det sken inte igenom. Så jag är lugn.

  • Sobeit

    På Ica Maxi kan man köpa billig pappersduk från Euroshoper som är helt ok. Jag har en stor rulle hemma nu och vi har testat den vid dop och barnens födelsedagskalas. Den är verkligen kanon! Minst lika bra som Duni, emn betydligt billigare.

  • Sobeit

    Jag har faktiskt tagit mig råd att skaffa ett träningskort. Men det är enbart baserat på att jag tappat mycket ´muskelstyrka nu under min mammaledighet. Så jag insåg när jag vikarierade en dag att om jag inte byggde upp det igen så skulle jag skada mig när jag börjar jobba igen. Kan tillägga att jag arbetar inom vården och det är en hel del lyft där.

    Dessutom vill jag ju gärna bli fastare i hullet efter 3 graviditeter. Min brudklänning har jjag haft hemma i garderoben sedan början av augusti förra året och redan nu är dne maximalt insnörd. Så det blir att sy in den en bra dit innan bröllopet och förhoppningen är att slippa ha en gördel som håller in hullet/magen. *håller tummarna för att det funkar*

  • Sobeit

     


    F A M E skrev 2009-03-31 07:15:00 följande:
    Vinrött brett sidenband på ca 5 cm vart kan man köpa de någonstans?? Har kollat på nätet men hittar ingen bra sida där direkt.

    Jag har hittat det på cchobby.se. Jag ska själv köpa och har tänkt köpa på rulle därifrån. Vi kanske kan samfrakta?

  • Sobeit

     


    F A M E skrev 2009-03-31 20:15:23 följande:
    Absolut kan vi, var in på sidan men jag hittade inge sånt. Eller så missade jag de bara.

    Jag var bergsäker på att det var där jag hittat det. Men de verkar ha ett betydligt sämre urval av färger nu. *suck* Har du kollat på Ohlssons tyger i stan? Vi skulle annars kunna kolla upp där o tipsa varandra om vi hittar ett ställe som har det. Om vi hittar på nätet så kan vi sambeställa? Spara lite på frakten typ ... hihi

  • Sobeit

     


    Juli 2010 skrev 2009-04-05 20:44:39 följande:
    Suck, är det nu allt ska börja.De som fick veta igår blev visserligen glada, men nu känns det som att allt bara ska börjas.En ringde idag och ville veta hur gästlistan såg ut. Vilka som kommer bli bjuda och vilka som inte kommer bli det och även fråga varför vissa inte kommer bli bjudna?Känner att det är ingenting folk ska lägga sig i, det är vårt val.Suck...

    Tyvärr är det många som vill vara med och tycka till om gästlistan. Så vi valde att vara väldigt luddiga när folk frågade om den ... hehe

  • Sobeit

     


    Juli 2010 skrev 2009-04-06 10:05:38 följande:
    Sobeit - det är nog det man måste vara. Kan tänka mig att många kommer vilja vara med och tycka till om hur hela bröllopet ska vara. Men, men...sålänge man är tydlig eller bara allmänt luddig så kommer det nog gå bra.

    Jag kör med en kombination av de två. Den enda som egentligen inte riktigt godkänner hur vi tänkt runt gästlkistan är min ena storasyster. Jag kom nämligen på ett resonemang som gjorde att vi inte behövde bjuda hennes äldsta dotter. Jag anser att den 20-åriga tjejen är en bortskämd barnrumpa och väldigt ouppfostrad. Så vi bjuder endast hemmaboende barn. hihi ..... det föll inte i god jord. TRots att det inte är bara hennes älsta barn som inte är bjuden. Men, men. Jag har nu kommit till det stadiet att om min syster väljer att inte komma pga detta så är det hennes förlust och inte min.

    Men man kommer långt med att vara luddig liksom ... hihi

  • Sobeit

    Vi kommer att ha både festprogram och vigselprogram.

    Vigselprogrammen kommer att gå i creme (kändes inte rätt att ha vinröda) och vita papper inuti.

    Festprogrammen kommer att ha vinröda omslag och cremefärgade inlagor. inlagorna i både vigselprogram o festprogram kommer vi att ha i 100 grams papper.

    Monteringen av dem blir plättlätt. Vigselprogrammen limmas ihop i ryggen och blir en bok.

    Festprogrammen blir lite annorlunda. Här kommer ilagorna att häftas ihop och sedan ska hela den bunten limmas ihop med omslaget.

    Annars pysslar jag för fulla muggar. 2 av tre näbbklänningar é klara. Tror den sista kan bli klar ikväll. Sedan gör jag nu de sista 20 servettringarna och jag är såååå himla less på dem just nu. Men det är bara 15 st kvar och det tar max 30 min att få klara.

  • Sobeit

     


    delirious skrev 2009-05-12 15:36:50 följande:
    sobeit..oj den klänningen du har som bild det är ju en liknande jag vill ha :) fast med halterneck...Får man vara nyfiken och fråga om du har vit eller ivory? Och hur ser rödfärgen ut?...Förresten så ska vi också ha rött och vitt :) så jag joinar er på denna tråd....

    Hej! Självklart kan du fråga sånt!! Min klänning är ivory och det röda är mörkrött utan att det går mot brunt. Inte klarrött. =)

  • Sobeit

    Det blir säkert bra ska du se. Det var lite pirrigt innan jag fick hem klänningen, emn så fort jag såg den så blev jag kolugn.


    delirious skrev 2009-06-08 11:30:57 följande:
    ok, vad bra...för jag har beställt ivory :) lite orolig bara för hur "ivory" den är...men men man är nog orolig för det mesta just nu....
  • Sobeit

    Igår kväll satt jag och vek och monterade våra vigselprogram. Idag har jag tänkt göra klart omslagen till festprogrammet. Har dock 2-3 st kvar att skriva ut. Vi skriver gästernas namn på omslaget så det blir som ett placeringskort oxå.

    Men hua, vilken tandvärk jag har. På något sätt har min sista kvarvarande visdomstand pruckit lodrätt rakt av. Svullet och ont! Hade iallafall tur så jag fick en tandläkartid till i eftermiddag. Hoppas nu bara att de drar den på en gång. Den är så trasig så t o m lilla oskolade jag ser att det inte går att laga. :-S

Svar på tråden ~*~ Vi med vinrött och vitt tema ~*~