• Äldre 23 Mar 15:16
  42462 visningar
  26 svar
  26
  42462

  Hur färgar man rosor blå?

  Du beställer blå rosor av din florist! Lätt som en plätt.

  De är oftast inte alls sprayade, utan de drar färgen redan hos odlaren eller i första säljled.vanligast och bäst brukar den annars champangefärgade"vendela" bli.

 • Äldre 23 Mar 16:03
  #5

  Ja, förlåt då... och väldigt mycket lycka till med att få det billigt...

  Vad exakt som är hutlöst skulle du kunna få förklara, då de flesta blomsteraffärer sliter rätt hårt för att få ihop sina verksamheter, men never mind.


  jönsson skrev 2009-03-23 15:45:14 följande:
  paulaner- HIHI tack för tipset! Tror bara att det kan bli svårt att färga så många rosor på det viset.. Men annars ett bra hemmaknep! passionsblomman- Jag VET att jag kan beställa dem från en florist! Det var inte svår att lista ut själv, men min fråga var hur man gör det själv... En florist tar hutlösa priser och jag vill gärna hålla nere kostnaderna på mina dekorations blommor...
 • Äldre 23 Mar 17:46
  #16

  Det gör den väl inte alls! Ts säger ju att florister tar "hutlöst betalt" och därför vill veta hur floristen gör för att komma undan billigare genom att göra det själv.

  Svaret på frågan är ju att floristen ingalunda gör det själv för det första, utan det sker i tidigare led. Visst kostar de rosorna någon krona mer, just för att personal berett dem, så kostanden ökar ju såklart.

  Jag reagerar på ordvalet "hutlöst betalt" och det är tydligen inte bara jag.

  Jag tror inte på att försöka färga just rosor själv av samma skäl som allehanda anger. Inte ens floristerna står ju och gör det själva, så vart ni skulle få tag i de färger som odlarna använder...tja, inte vet jag. Florister använder dem iallafall inte, utan köper dem färdigfärgade.


  lecaroline skrev 2009-03-23 17:21:50 följande:
  Det är väl ingen som sagt att florister har ett överbetalt jobb, men nu handlar länken om hur man får rosor blåa inget annat!!
Svar på tråden Hur färgar man rosor blå?