Inlägg från: lecaroline |Visa alla inlägg
  • lecaroline

    Hur färgar man rosor blå?

    paulaner skrev 2009-03-23 14:48:20 följande:
    När jag var liten så tog vi ur filtret ur en tuschpenna i valfri färg och droppade ner färgen i en burk med vatten. Sedan tog vi en vit blomma, snittade den i stjälken, satte ner den i vattnet och lät den stå över natten. Vips! Så hade den fått "rätt" färg.Men det kanske inte är att rekommendera med såna experiment inför ett bröllop...
    Vi gjorde också så...
  • lecaroline

    Sedan är det ju lite roligt att kunna "skryta" att man gjort dem själv!!

  • lecaroline
    chokladflingan skrev 2009-03-23 17:15:24 följande:
    Vill du ha det lika bra som hos en florist kommer du inte få det så fruktansvärt mycket billigare. Florister tar sällan ut överpriser för något det är sannerligen inget överbetalt jobb!
    Det är väl ingen som sagt att florister har ett överbetalt jobb, men nu handlar länken om hur man får rosor blåa inget annat!!
  • lecaroline

    Frågan är om det inte blir en dyrare historia att försöka färga rosor och misslyckas än kanske välja en anna blomma.

    didis vet du var man köper sådan spay?? Har letat och letat

  • lecaroline
    didis skrev 2009-03-23 18:03:53 följande:
    Jag tänkte mer att om man tex vill ha blå grenar eller något annat så finns sprejfärg att köpa. Det behöver ju inte hålla så för så stort slitage direkt.Finns tom billack i metallicfärg om man skulle vilja ha det
    Jag ska spreja grenar och har tittat på olika sprayburkar. De som är menat att pyssla med har jag inte hittat i så många färger. men "bilspray" är jag inne på nu om inte någon har nått annat att tippsa om..?
Svar på tråden Hur färgar man rosor blå?