Inlägg från: altervattnet |Visa alla inlägg
  • altervattnet

    Luleåtråden del 3

    fruiaugusti09 skrev 2009-03-21 15:24:21 följande:
    då fick man ta oskulden:Dpå tal om tårtor, ngn som funderar på små bakelser ist? om ni förstår va ja menar;)
    Jag funderade först på små bakelser.. men skippade det.. vi ska skära tårtan med en sabel ( min blivande är officer)
  • altervattnet
    EhjärtarE skrev 2009-03-25 12:34:44 följande:
    Nu har vi ringt runt till konditorierna och de enda som gör glutenfri vanlig tårta är gammelstads konditori, och de tar 45 kr/bit för glutenfritt! Det är ju svindyrt! Den vanliga tårtan var inte heller så billig tycker jag, 30 kr/bit. Dessutom kostar utkörningen 300! Jaja, vi har ju inget val Det blir säkert bra tillslut och de verkar duktiga, men det känns tråkigt att det ska vara så himla dyrt!
    Men hur många glutenbitar behöver ni då? en hel tårta eller ?=
    Annars är ju ett alternativ att baka egna små bakelser som är glutenfri och resterande " vanlig" tårta ?

    Vi hämtar våran tårta så vi slipper 300:- , eller mamma hämtar den :) Sedan så kostade hela tårtan runt 1800:- för 60 bitar tycker jag inte är så farlig
  • altervattnet
    EhjärtarE skrev 2009-03-25 20:31:29 följande:
    Ja, vi behöver en hel tårta, eftersom brudgummen är glutenintolerant, vi vill helst inte skära en bakelse på vår bröllopsdag... Där emot kanske den översta delen inte behöver vara så stor och resten kan ju vara vanlig tårta. Vi får nog också ordna så att någon hämtar den, 300 kändes lite väl saftigt. Vet du hur det fungerar? (jag har för mig något om att man kunde låna någon kyl, som jag läst för längesen, men jag vet inte om det var så?)Grejen är den att jag tycker att 1500 är helt orimligt för en tårta! Det är vad vi lägger per person för mat i en hel månad! Vi är studenter båda två och har inte värdens största budget, dessutom är jag snål Men priset ligger egentligen helt enligt budget och vi har bestämt att det är värt det att beställa från konditori, så egentligen borde jag inte bry mig, men jag kan inte låta bli
    Jag har sett den där lådan på ett bröllop jag jobbade på, det är som en stor frigolit box. Där ställningen sitter.
    Själva toppen ( den översta tårtan) kommer separat, i en tårtkartong som man sedan får sätta på själv.
    Vi kommer att få tårtan utkörd till våran kock, som i sin tur tar den till Boden, och visst 300:- är mycket pengar men kanske värt när man är stressad och allt ska klaffa dagen D, om du förstår vad jag menar...

    Tror att ni får räkna med dom priserna på konditorierna här i Luleå, ett tips är ju att höra med Ica maxi, har hört att dom kan fixa bröllopstårtor till betydligt billigare pris :)
    Har för övrigt beställt rosor där till våra bordsdekorationer :)
  • altervattnet

    weeeeeee hooooo vi gifter oss på lördag !!!! :)

  • altervattnet

    Jag är skitnervös!!!!!!!

    Vi var och tränade i kyrkan i fredags och då höll jag fan på att börja grina och fick handsvett som bara denn...
    Men kul ska det bli.
    Håller på med dom sista detaljerna, typ stryka kläderna etc..

    Vi ska duka på fredag och sova på hotell från fredag till söndag så allt måste vara klart nu innan fredag :)

  • altervattnet

    Hej hopp så var det klart ! :)

    Vilken dag ! Bölade så jag var helt slut hehe

    Allt gick jättebra och som planerat.
    Vi vigde oss klockan 15,00 i Råneå kyrka, vi var där i god tid, typ 13,45 vi ( jag min man, tärnan ) delade på en vinare för att lugna våra nerver. Sedan när vi skulle gå in var jag sååå nervös, som tur var så skulle det sjungas en psalm direkt efter att vi hade kommit in och under den psalmen fick jag som lugna ner mig och tänka på att jag skulle andas också.. Min man var lika nervös, han sa mina namn i fel ordning före ringväxlingen, inte för att det gjorde något tyckte bara att det var såå gulligt, och samtidigt i slutet så kom det en tår.. Åh...
    Efter kyrkan bar det iväg till Boden där vi skulle ha festen. Toastmastern tog emot folken och vi fick sitta i ett rum och bara ta det lugnt, käka lite salta pinnar och dricka vatten och bubbel prata och bara känna lugnet och inse att nu är vi ju gifta!!!
    Sedan var det mat, lite tal och inte så mycket spex som jag absolut inte ville ha.
    Våran plan för kvällen var att äta dricka gott käka lite tårta och sedan åka till hotellet men ... där gick planeringen åt skogen. Vi båda hade varit jättenervösa stressat och allt släppte efter middagen så vi blev ganska fulla och var där hela kvällen vilket var jätteroligt!!!

    sedan åkte vi in till Luleå och sov på hotell...

    Jag är sååå lycklig!

  • altervattnet

    Jo vi fotade oss hos Petra och det gick hur bra som helst!!!
    Vi höll på i över 2 timmar! Först var man ju stel som en pinne, man är ju inte så van att stå i bröllopsklänning framför kameran :)

    Vi har fått 2 smak-provs-bilder via mail och dom var underbara !!!
    Så henne kan jag varmt rekommendera! Varför gå till Atlje grodan och betala flera tusenlappar ( som man kan lägga på vin istället hehe )

    Hon tog dryga 1000 st kort och vi får behålla alla !!!! dock så ska hon redigera och sortera ut dom bästa åt oss.... åh jag längtar tills jag får dom !!! lägger ut några bilder sen

  • altervattnet
    EhjärtarE skrev 2009-04-07 11:26:03 följande:
    Oj, 1000 bilder! Det är ju jättemycket! Vad roligt att det kändes bra och så! Jag vill också se bilderna och så vill jag ta våra kort, vad roligt det kommer bli!
    Ska du också ta dom hos henne?
  • altervattnet
    EhjärtarE skrev 2009-04-07 12:33:47 följande:
    Ja, det ska vi. Det kommer säkert bli jättebra
    det kommer det !!! hon är så lugn och man känner sig inte ett dugg stressad
  • altervattnet
    Pärlan2009 skrev 2009-04-07 13:34:21 följande:
    Hejsan,är det ngn av er som använd Petra Hall som fotograf? Petra Isaksson var bokad vår dag så jag behöver hitta alternativ.
    Vi fotade oss dagen före, vilket var grymt skönt, ingen stress kände mig avslappnad och lugn.. dock så funkar det ju inte om man ska sminka sig hos någon eller göra håruppsättning ( något jag gjorde själv )

    Så att fota sig dagen före är ju ett alternativ
Svar på tråden Luleåtråden del 3