• spino

    Gravad lax som förrätt

    vi ska ha gravad lax som förrätt. hur många gram boder man servera per person? Tacksam för svar

  • Svar på tråden Gravad lax som förrätt
  • Miss Biii

    ca 100 gram/person kanske

  • hjärtat mitt

    till en varmrätt räknar man kött 150g fisk 200g.
    Till en förrätt skulle jag räkna 80-90 g per person men det beror ju förstås på hur mycket annat ni ska ha?

    vitt bröd?
    sallad?
    eller bara lax och en dillkvist?

  • spino

    vi ska servera det på en bit kavring och ett salladsblad & en citronskiva. vi tänkte 75 gr per person men jag börjar tänka att det kanske är för snålt

  • Miss Biii

    nja... det ska väl ätas en del efter förrätten oxå så det gäller att folk orkar sig igenom hela middagen utan att bli för mätta och trötta...

  • hjärtat mitt

    kavring? hmm, inte tänkt mig att så mörkt och smakrikt bröd passar till gravlax? tar inte den starka smaken över så att den mjuka gravningen försvinner. bara en undran.
    men 75g kan säert räcka, lägg på salladsblad och kanske även en gurka mm som utfylllnad.

  • Emmas syster

    kavring funkar utmärkt med gravlax!

    2-3 skivor a 15-30gram brukar jag räkna med till förrätt - har alltid funkat (totalt 50-80g)

    4-5 skivor till dillstuvad potatis som huvudrätt

Svar på tråden Gravad lax som förrätt