Gravad lax som förrätt
vi ska ha gravad lax som förrätt. hur många gram boder man servera per person? Tacksam för svar
vi ska ha gravad lax som förrätt. hur många gram boder man servera per person? Tacksam för svar
ca 100 gram/person kanske
till en varmrätt räknar man kött 150g fisk 200g.
Till en förrätt skulle jag räkna 80-90 g per person men det beror ju förstås på hur mycket annat ni ska ha?
vitt bröd?
sallad?
eller bara lax och en dillkvist?
vi ska servera det på en bit kavring och ett salladsblad & en citronskiva. vi tänkte 75 gr per person men jag börjar tänka att det kanske är för snålt
nja... det ska väl ätas en del efter förrätten oxå så det gäller att folk orkar sig igenom hela middagen utan att bli för mätta och trötta...
kavring? hmm, inte tänkt mig att så mörkt och smakrikt bröd passar till gravlax? tar inte den starka smaken över så att den mjuka gravningen försvinner. bara en undran.
men 75g kan säert räcka, lägg på salladsblad och kanske även en gurka mm som utfylllnad.
kavring funkar utmärkt med gravlax!
2-3 skivor a 15-30gram brukar jag räkna med till förrätt - har alltid funkat (totalt 50-80g)
4-5 skivor till dillstuvad potatis som huvudrätt