• Cecili­aA
  Äldre 11 mar 20:54
  28019 visningar
  31 svar
  Inlägg från CeciliaA Visa alla inlägg
  31
  28019

  Jag funderar på att utbilda mig till bröllopskoordinatorer, frågor!

  Som rubriken lyder så funderar jag på om det kan vara yrket för mig, driva ett mindre företag och visst vore det väl fantastiskt att få jobba med människor som ska ta ett sådant stort steg i livet?!

  Vet att bröllopsakademin har en kort utbildning, någon som vet nåt om den ifall den är bra/dålig? Tycker det är synd att den är så kort men vet inte om det finns fler i Sverige?

  Skulle mest vilja dra igång en diskussion här kring att arbeta som bröllopskoordinatorer, kanske känner någon någon som utbildat sig till det och jobbar som det eller har något tips att ge?

  Hoppas på lite respons!

  Mvh Cecilia

 • Svar på tråden Jag funderar på att utbilda mig till bröllopskoordinatorer, frågor!
 • Cecili­aA
  Äldre 11 mar 22:08
  #3

  Livsvinst: Jag har ingen aning mer än att statistiken för bröllop går upp och att fler och fler har mindre och mindre tid att fixa med saker själva eftersom alla är superkvinnor/supermän numer som ska vara topp på allt, relationen, jobbet, barnen, socialt så det skulle väl i så fall tala för att man kan livnära sig som bröllopskoordinator. Men det är väl som allt annat, man vet inte innan man provat Kommer ju inte säga upp mig från mitt nuvarande jobb till en början iallafall och har ett till drömyrke i skjortärmen som skulle passa perfekt att kombinera..

  Corona: Ja men det är lite så jag tänker med och trots finanskris så har inte svensksen/svenskan (som har ett arbete) haft så mycket pengar över som nu och då kanske man kostar på sig experthjälp till den viktigaste dagen i sitt liv..

 • Cecili­aA
  Äldre 11 mar 23:12
  #7

  Tack Novia och Bauti för era inspirerande inlägg!! Kontaktnär är verkligen a och o i de flesta sammanhang och inte minst i egna företag.

  Lumo: Självklart använder sig inte alla av BK men alla använder ju inte städhjälp eller nannys heller eller hantverkare när huset ska renoveras. Det är ju en prioriteringsfråga som allt annat. Men för många är tid pengar och har varken möjlighet att planera ett helt bröllop själv eller helt enkelt inte lust och väljer då att ta hjälp..

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 08:26
  #8

  *puffar lite*

  Är det inte någon som vet något om utbildningen på bröllopsakademin?

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 15:55
  #10

  Jo det kändes helt klart som ett tecken, jag har nu anmält mig till utbildningen!!!

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 16:21
  #14

  Jag har varit i kontakt med utbildningsanordnarna och de verkar jätteseriösa och har lång erfarenhet av det de gör och har ett stort kontaktnät som man får ta del av genom att gå utbildningen, man har även dem som mentor i framtiden och får hjälp med olika saker som kan tänkas komma upp.

  Jag skulle aldrig anmäla mig till något som jag inte trodde på eller gjort efterforskningar om. Och att "lära sig på egen hand kan du med det mesta" MEN att göra det själv ger dig ingenting - ingen kommer anställa dig om du inte har en utbildning som branchfolket känner till. Du kan lära dig att massera genom att läsa en bok men få skulle anställa dig om du inte gått på axelssons. Du kan få samma kunsakper som en ekonom/jurist/statsvetare/fotograf genom att plöja genom kurslitteratur men utan examen från en etablerad skola är ditt kunnande inte värt ett smack. Många reagerar som du på nya utbildningar/jobb/förändringar men ändrar er med tiden när motsatsen visas upp. För mig är det bara tur eftersom jag ska ge mig in i en branch med mycket konkurrens så det gör inget om inte du utbildar dig till det också :-P

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 16:29
  #16

  Nu blev jag nyfiken passionsblomman, hur menar folk att det inte blev som tanken var från början?

  Äntligen någon med direkt erfarenhet av BRAK

  Dela gärna med dig av alla dina erfarenheter!

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 16:33
  #18

  Imma: Ja precis det är en jättebra tanke, jag har som sagt en till utbildning på G som är av helt annan karaktär men som skulle funka skitbra att kombinera, säger inte vilken med det har med djur att göra.

  Men om man vill speca sig helt inom bröllopsindustrin kan man ju tex bli florist, kock, hotellägare ;), biluthyrare, musiker ja du fattar nog vart jag vill komma - något som går att väva ihop med liksom..

 • Cecili­aA
  Äldre 12 mar 21:01
  #20

  OK då vet jag din åsikt!

 • Cecili­aA
  Äldre 16 mar 16:44
  #24

  Tack för ditt svar miolina!

  Det är många här på forumet som inte vet att det krävs både självstudier och erfarenhet efter BRAKS utbildning men ja la ner att få några vettiga svar i tråden så jag orkade inte förklara det..

  Men kul att du var nöjd!

  Jobbar du som koordinator nu? Du får gärna maila mig och berätta lite mer om hur det har gått för dig efterråt.

  Mvh Cecilia

Svar på tråden Jag funderar på att utbilda mig till bröllopskoordinatorer, frågor!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.