Inlägg från: Bettertogether |Visa alla inlägg
  • Bettertogether

    Bröllop 2010 nr 6

    Är det någon av er tjejer som vet vilken AMELIA brud jag prata om när jag vill ha dendär smarta bröllopsplaneringsshemat som fanns i den. Där det var typ 3 månader före, och vad man ska göra då för att hinna.. och sen slutligen står det "Dagen före: ta ett varmt bad, gå och lägg dej tidigt!"... Jag satt och tittade i den tidningen en gång vid frisören, och tror den var typ från 2007 el liknande. Och skulle VÄLDIGT gärna ha detdär planeringsshemat! :D

  • Bettertogether

    Tack Ananias!! Det är precis en såndär jag vill ha! :)

  • Bettertogether

    Hörni flickor... nu är jag väldigt förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska börja med. Jag skulle vilja planera någonting, skissa upp eller liknande. Men vad?! :P

    Placeringskorten har jag klart för mej hur jag vill ha, och m2b godkände idén och tyckte det var kreativt. :)

    Nästa på listan?

    Räck upp handen den som redan har en lista ;)

  • Bettertogether
    molnis skrev 2009-03-29 18:53:30 följande:
    Hej på er! Har haft fullt upp med annat de senaste men nu ska vi försöka få planerat lite igen=) Får försöka läsa ikapp lite vad ni pratat om. Fick en chock när vi fick offert av en fotograf vi känner lite (Min m2b har jobbat lite med henne innan). Hon har nyligen börjat fota bröllop och bla sett hennes namn i någon bröllopstidning å så. 36 000 för 6 timmars fotografering och alla foton är bearbetade och man får dem digitalt. liiite mer än vad vi tänkt...Men idag blev jag glad för hade sett några perfekta lyktor på hemtex för några v sedan men tänkte att jag väntar lite för hade så mycket annat än bröllop i huvudet. Sedan var de självklart slut! Då kände jag att även om det är ett helt år kvar ska man inte vänta om man ser något som känns perfekt... Men fick veta att de fanns i en butik utanför stan, så idag åkte vi dit å köpte 4 st. Gick med i deras club så fick 40% så betalade ca 500 kr totalt så var ju kanon! (La upp en bild i mitt galleri)Hoppas på lite mer inspiration i dagens avsnitt av Vårt bröllop i era händer .
    Åååh vilka fina lyktor!! :D Mycket ljus och lyktor är nog en bra detalj!

    Själv kom jag på en briljant idé till dekorationerna idag. Eftersom vi har gult och orange som tema blir ju indiankrasse perfekt att ha tillsammans med solrosor och lite vide som stöttepelare!! :D
  • Bettertogether

    Nu börjar det nog klia i fingrarna att avslöja för familjen om datumet :)

    Här har det planerats sedan jag senast var aktiv här i tråden. Färger, plats, inbjudningar, placeringskort, sånger, tårta, dekorationer :D Det är så roligt, och idéerna bara flödar! (Mycket tack vare projectwedding.com och deras bilder.)

  • Bettertogether

    Nu får ni höra hela ramsan.. :P

    Färg och Tema: Det blir antagligen lite naturligt tema på det viset att vi använder mycket naturmaterial och färgerna blir antagligen sensommargult i olika nyanser, och chokladbrunt (+grönt)... Kanske lite udda färger, inser jag nu :P

    Dekorationer: Dekorationerna kommer sannolikt domineras av solrosor jag tänkt odla själv (alternativt jag köper via skolan som odlar dem.). + indiankrasse och grönt + vide.

    Tårtan hoppas jag blir muffinsversionen med choklad inuti och lite grädde ovanpå med ett hallon och "choklademblem" som dekoration. m2b vill ha gräddtårta ;)

    Inbjudningskorten: De ska en vän till mej designa! :D Hon är väldigt konstnärlig och bor dessutom inte här så det blir speciellt!

    Placeringskorten: Kort och kort... men det blir små terrakottakrukor med ett gult band bundet runt. I krukorna sår vi några dagar före ett solrosfrö som jag hoppas har hunnit växa upp så det blir lite grönt och skönt. Gästens namn skrivs antingen på en pinne eller liknande (något som påminner om sådana namnskyltar man lägger i trädgårdsland), eller så stämplas de på en liten lapp som hängs på bandet.

    Istället för ris får gästerna slänga solrosfrön på kryktrappan :) Dessutom blir det ju lite extra med solrosor både i och utanför kyrkan ;)

    Det om det! Hoppas någon annan fick lite inspiration :D

  • Bettertogether

    Vet ni vad!!! När jag läste dagstidningen imorse fick jag se en annons om en tjej som sålde sin brudklänning av detta års modell för 1000 kr! Jag begärde bilder via e-mejl, så nu är det minsann spännande!! :D DET vore ju ett kap om det är en modell jag gillar, för då kan jag sätta klänningskostnaderna på något annat istället. :) För mej är klänningen nämligen inte SÅ viktig, och det lockat att köpa en second hand-klänning. :D

  • Bettertogether

    Lite besviken är jag ju över secondhand-klänningen jag berättade om att jag hittat.. Den var ganska enkel och inte så märkvärdig. Men hur mycket kan man egentligen ändra en klänning (typ sätta dit pärlor och sånt) innan det blir olönande att ta en begagnad? Tror det är Nixa-design på den.

    Siktar kanske mer på att handla en klänning på brudklänningsrea :) Vet någon när såna brukar hållas? Hösten?

  • Bettertogether

    Vad har ni betalat för era brudklänningar, ni som redan har köpt era. Alternativ fråga, vad skulle ni kunna tänka er att betala för er klänning?

    Jag som trodde att klänningen inte spelar någon roll för mej har suttit och dreglat över Maggie sotteros klänningar hela dagen. Jag älskar verkligen deras stil!

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6