• Marie6891

    Bröllop 2010 nr 6

    Helloj! Jag hänger på här! Jag o min sambo ska gifta oss den 6 februari 2010. Så det blir ett vinterbröllop. Litet med närmaste släkten o vännerna, men det blir många ändå:) Bra tips det där med att fråga om någon på resturang/hotell programmet. Det ska jag tänka på. Mamma och moster ska laga maten, kompis ska fota och en till kompis (som är florist) ska fixa blommorna. Sminka tänkte jag be min syrra om. Tärnor och kyrka är klart.

  • Marie6891

    Hejsan! Har varit lite frånvarande de senaste dagarna, vi ska flytta den 1 maj till en större lägenhet :)det är mycket som måste fixas kring det. Bröllopsplaneringen ligger lite i bakgrunden. Drömmen igentligen för oss båda är att bara ha en liten cermoni med ett fåtal gäster, men man vill ju bjuda de närmaste, men de blir så många :S Men de blir nog bra tillslut, jag vill bara inte att det blir för mycket. Ingen bridezilla direkt. Men det är roligt att läsa svaren på forumet så vi får ideer och tips! Vi har funderat kring både buffé och sittande middag. Det lutar lite åt buffé, verkar smidigast, eller? ca 80 gäster och vi lagar maten själva?

  • Marie6891
    sarahkka76 skrev 2009-04-08 19:27:53 följande:
    Marie: förstår hur du menar. Vi har bara bjudit familj och ett par nära vänner var och det blev 50 bjudna. Som tur det är så tar inte gården där vi ska vara mer så det får inte tillkomma fler.80 st var inte dåligt! Vi har valt buffe, det är billigare och eftersom det är de närmaste oss behöver det inte vara så formellt.Ska ni laga bara ni två eller ska ni få hjälp av andra? Buffe på cartering är inte så dyrt, det kan ligga på 120kr/pers och då slipper ni allt görandet.Vad är det för lokal ni ska vara på, en bygdegård, festlokal?
    Alttså catering låter bra egentligen, min mamma och moster erbjöd sig att göra maten men catering låter bra för då behöver inte dom stå att slava vid spisen en vecka innan. Vi ska nog ha en festlokal som är stor så att alla får plats. Den ligger nära tåg och bussar, ligger precis i centrum. Får kolla upp cateringställen i närheten! Tack för förslaget
  • Marie6891

    Hejsan! Klagomålen till resebyron är underbara, hur korkade är människor, man blir nästan mörkrädd :P
    Vi gifter oss i den kyrka som jag är både döpt och komfimerad i. Jag gjorde en deal med mig själv för ca 10 år sedan att jag skulle gifta mig i den och så blir det!

  • Marie6891
    Zavannah skrev 2009-04-29 16:03:03 följande:
    När jag tänker mig mitt drömbröllop vill jag hellre lägga pengar på festlokal, miljö (vid havet), mat, tårta o såna saker - än sprit. Supa sig full kan man ju göra vid andra tillfällen... Men samtidigt är det ju roligt när det bjuds på drinkar på fest o så.Hur skulle ni reagera om ni bjöds på ett bröllop där man får betala drinkarna själv?
    Vi tänkte faktiskt inte ha någon sprit vid vårt bröllop. Varken jag eller min m2b dricker så det känns som alkoholen är bara till för andra, det är faktiskt vårt bröllop. Vi tänkte bjuda på gott alkoholfritt i stället. Vi har fått en del funderingar kring det här men vi tycker att det är meningslöst att lägga ut jätte mycket pengar på alkohol när vi själva inte tycker det varken är roligt eller gott att dricka. Lägger helre ut mer pengar på god mat och fin bröllopstårta. Men smaken är som baken
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6