• Zavannah

    Bröllop 2010 nr 6

    Hej Behöver lite synpunkter nu tror jag. Vi har ju satt vårt datum till 10 juli 2010. Nu ska tydligen brons-matchen i fotbolls-VM spelas då
    Några av våra gäster älskar fotboll...

    Vi sitter o funderar på vad vi ska göra nu. Jag vill verkligen ha det i juli, o allra helst den 10 eftersom det var då vi träffades, o 10 juli -10 är ett lätt datum att komma ihåg.

    Nu har vi ett annat alternativ isf... Och det är 11 juli 2009... Alltså redan nu i sommar. Men hinner man verkligen planera ett bröllop på 4 månader? Jag vill ju ha lång tid på mig, o njuta o längta o så... Rent praktiskt tror jag iofs att vi skulle klara det dock.

    Åååå det är så svårt För jag vill verkligen ha ett sommarbröllop, o jag vill inte bara "ta" ett datum heller utan jag vill att datumet ska ha betydelse för oss...

  • Zavannah

    Nuuuuu är vi förlovade Det känns så himla underbart!! Så nu ska vi börja planera bröllopet på allvar.

    Ser att ni pratar om ålder. Jag fyller 30 i oktober, och kommer alltså att vara detsamma när vi gifter oss i juli 2010 (jaa man är faktiskt sin ålder ända fram till födelsedagen hihi) :P

    Jag kan oxå säga att jag har lite svårt att hänga med i såna här långa trådar. Jag brukar hänga mkt på ett mindre forum, Babyboom, o där är det ett annat system med trådstarter o sånt. Men jag hoppas att ni har tålamod med mig, att jag kommer in och ut ur tråden ibland

  • Zavannah
    Humlan66 skrev 2009-03-17 21:21:56 följande:
    Tittar ni på desperat housewife tjejer .. missar aldrig det
    Jag tittar
  • Zavannah
    melonbuske skrev 2009-03-20 16:34:58 följande:
    hej tjejer... ledsen att jag varit lite frånvarande... har precis fått reda på att mina föräldrar ska separera efter nästan 27 år tillsammans så jag kan inte direkt påstå att bröllopssuget finns just nu... kommer igen när allt är lite bättre....
    Åh men hjälp vad tråkigt KRAMAR i massor till dig.
  • Zavannah

    Fenixx: En av mina bästa vänner är frisör, så hon ska göra mitt hår. Smink vet jag dock inte än. Jag har gått på makeup-rådgivning o sminkning hos proffs förr, men jag passar liksom inte i nånting utan måste ha ganska lite smink (eller iaf svaga, naturliga färger) för att det ska se bra ut.

    Så jag har faktiskt inte bestämt mig för om jag ska fixa min sminkning själv. Men halva upplevelsen är ju att bli lite ompysslad på denna speciella dag, så vi får se hur det blir

  • Zavannah

    Ananias: Jag kan förstå ditt dilemma. Själv sminkar jag mig ju dagligen, men om man inte gör det så känns det kanske inte så kul att köpa smink bara för att bättra på denna dag. Men ibland har ju sminkösen lite rabatt på sminkmärket hon anväder sig av, o kanske räcker det bara att bättra på med puder under dagen? Själv bättrar jag nästan aldrig på mitt smink. Och mascara o sånt kan man ju köra vattenfast så håller det för lite tårar iaf :P

  • Zavannah

    Ser att ni pratar om planering och blivande mannens deltagande.

    Här har vi faktiskt planerat en hel del de senaste dagarna och min blivande är lika engagerad (hehe nåja, NÄSTAN lika) som jag. Vi har nu så gott som spikat budgeten och antalet gäster.

    Jag har oxå gjort min första beställning som bara är till bröllopet: En tårtdekoration

    Sedan la jag ut en tråd här på BT ang vilken månad folk föredrar att gifta sig. Vi är tillbaka på ruta 1 när det gäller datum o vi kan inte bestämma oss för om vi vill ha 10 juli eller 15 maj. Vi känner lika mkt för båda datumen, men just nu lutar det faktiskt åt maj.

  • Zavannah

    Idag har vi preliminärbokat lokal Jag vet hur den ser ut, men jag ska åka ut till veckan o kika på den ordentligt, med "bröllopsglasögonen" på

    Och nästa vecka ska jag åka ner till min darling o då ska vi kika på en vigselring som vi har sett i en katalog. Det ska bli spännande att se om den är lika fin i verkligheten.

    Så nu börjar planeringen ta fart här.

    En sak som jag funderar mkt på är transport från kyrkan, alltså för mig och ♥ - hur gör ni? Vi har ett par kilometers väg mellan kyrka o festlokal.
    Jag har alltid haft en dröm om att åka häst o vagn - men det känns ändå väldigt onödigt att lägga 3500 kr på en sån grej.

  • Zavannah

    MV85: Okej Jaa vi kikade oxå lite på limousine. Jag mailade ett ställe igår som hade både häst o vagn, o limo. Det hade varit kul att ha nåt sånt faktiskt.

    Jag har för mig att jag har läst att du är från Uddevalla, o vi kommer att åka från stan ut till Gustafsberg. Och där vid hästepallarna eller vad det heter ( ) så är det ju såååå vacker utsikt o det hade varit underbart att stanna till där när man är alldeles nygift

  • Zavannah

    MV85: Oj, 3 månader - fy vad tråkigt sånt är när man väntar på besked.

    www.skoldens.se/index.htm Detta är i Lilla Edet vad jag förstod, så jag vet ju egentligen inte ens om dom kör i Uddevalla än (och vad det isf kostar). Men jag mailade dom iaf igår.

    Vi har faktiskt kikat på Alex Gastronomis catering - det är samma ställe vad jag förstår?

  • Zavannah

    sarahkka76: Tack Jaa det är kul när det börjar hända saker.

    Vad mysigt att ha vigsel o fest på samma gård Jaa, det är lite klurigt det där med transport. Det kommer ju att bli ett underbart minne såklart, och vackert på bröllopsfotona - men samtidigt kan man ju tex nästan åka en weekend till Paris för samma pris som att åka häst o vagn ett antal minuter

  • Zavannah

    MV85: Hihi jaa det är verkligen skönt när man känner direkt att det är rätt, det är viktigt att man klickar med både personal o lokal.

    Gustafsberg kärade jag ner mig i för en massa år sen faktiskt. Första gången jag var där ute tänkte jag att HÄR vill jag ha min bröllopsfest Samtidigt så är det ju lite slitet o så (vad jag har förstått), men jag älskar närheten till havet.

  • Zavannah

    Jag bor utanför Uddevalla, men ska flytta ner till Blekinge i juni.
    Men vi ska ändå ha bröllopet i Uddevalla sen

  • Zavannah

    Vi har haft semester nu ett par veckor o det är så sköööönt Vi har hunnit planera massa inför bröllopet.

    Bland annat har vi bestämt oss för vilken ring jag ska ha Den känns så rätt och är helt underbart vacker.
    Vi har inte köpt den än, men funderar på att göra det idag eller imorn.
    Men samtidigt tvekar man lite, det är ju ändå 13 månader kvar till bröllopet - tänk om det dyker upp en annan ring i december och så ångrar man sig.

    Men samtidigt, jag har provat ringar i alla möjliga varianter och jag VET att dom andra inte passar lika bra på mitt finger och till förlovningsringen.

    Tänk vilken beslutsångest man ska ha med allt

  • Zavannah

    Förresten, jag har en fråga oxå. Vi funderar på att ha festen på en restaurang där dom står för allting. Priset blir såklart lite högre än att ha det i en lokal o fixa maten själv.
    Det gör ingenting, men en sak som känns trist är alkoholen. Vi räknade lite på vad öl o vin till maten skulle kosta på restaurangen, o det skulle bli nästan 7000:- och det är 2000:- mer än vad vi hade tänkt lägga på ALL sprit genom att åka till Tyskland o handla.

    Hur gör ni med alkohol? Är det snålt att "bara" bjuda på ett eller två glas vin/öl till maten, och att gästerna själva får handla mer vin/drinkar etc i baren? (välkomstdrink i form av champagne kommer vi ju oxå att bjuda på såklart).

    När jag tänker mig mitt drömbröllop vill jag hellre lägga pengar på festlokal, miljö (vid havet), mat, tårta o såna saker - än sprit. Supa sig full kan man ju göra vid andra tillfällen... Men samtidigt är det ju roligt när det bjuds på drinkar på fest o så.

    Hur skulle ni reagera om ni bjöds på ett bröllop där man får betala drinkarna själv?

  • Zavannah

    Marie6891: Precis Nu dricker vi iofs själva oxå. Men om man inte gör det, så förstår jag verkligen att man inte vill lägga pengar på att andra ska dricka!

    Fenixx: Ja, men det låter bra. Det lär bli att vi oxå gör så

  • Zavannah

    Idag har jag gråtit mina första bröllopstårar Jag pratade med prästen som ska viga oss (hon är oxå min nuvarande kollega) - världens goaste kvinna och vi blev så rörda båda två, och hon tackade för äran att jag valde henne. Det är ju jag som ska tacka hihi, jag är såååå glad att hon ville viga oss

  • Zavannah

    Jag gör mina naglar regelbundet (gele) o kommer att ha såna naglar på bröllopet oxå

    Ang klackar, så kommer jag nog inte att ha så jättehöga, kanske 5 cm. Jag är längre än min darling, och inte för att vi stör oss på det själva, men man behöver ju inte överdriva med att ha så höga klackar så att man blir ytterigare en decimeter längre hehe.
    Jag har gärna höga klackar annars, men nu ska vi ju fotas ihop osv så då känns det som att det blir snyggare om jag inte är alldeles för lång (vilka problem man har )

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6