• Ore

    20 kg på 3 månader. hur?

    Säger som de andra, ge upp målet 52 kg. Jag är 6 cm kortare än du, och vägde 46 kg när jag var 14-15, men i slutet av nian gick jag upp 6 kg, bara sådär... Kunde dock fortfarande ha samma kläder, så de där 6 kilona fördelade sig väldigt utspritt. Sedan har jag gått upp ytterligare 3 kg, och med dessa 55 kg ligger jag precis över gränsen till undervikt på BMI-skalan.

    Muskler väger mer än fett också, så tränar man kan man behöva väga några kilo mer...

    Att gå ner i vikt handlar om att förbränna mer energi än man stoppar i sig. Alla dieter, kurer och piller är bara varianter som kan göra det enklare, men förutom fettsugning är det enda sättet att gå ner i vikt.

    Tror man går ner snabbast och mår bäst om man tränar ganska mycket. Långa snabba promenader är bra för att bränna fett. Öka förbränningsträningen, alltså. Finns väldigt mycket fin natur att gå i, ta med dig en kompis och gå långpromenader!

    I matväg måste man få i sig en viss kalorimängd för att inte kroppen ska tro att den svälter, och slå av på förbränningen. Det blir alltså inte bättre effekt av att äta mindre rakt av. Drick även 2-3 liter vatten om dagen, och ät mycket frukt och grönt.

    GI har jag inga positiva erfarenheter av, funkar dåligt ihop med intensiv träning. Så om du tänkt dig att träna mycket så behöver du kolhydrater för grundenergi. Men det kan du prova dig fram till. Jag springer mycket, ska man inte springa kanske man inte får samma energibrist av att skippa kolhydraterna.

Svar på tråden 20 kg på 3 månader. hur?