• Hammerman

    Förlossning hemma på egen hand???

    Den som föder hemma utan att vara tvungen till det kommer alltid att anses av mig som dekadent.

  • Hammerman

    Aleta skrev 2009-02-18 09:48:31 följande:


    Jag förstår inte heller vad du menar.Jag använder dekadent i betydelsen förfallen på ett personligt plan. Att man bara tänker på sin egen njutning. Som de gamla romarna och deras orgier.En hemmaförlossning känns varken som njutning eller orgie...
    Jag skulle tro att många som har förlossningen hemma gör det pga något de romantiserat ihop i sitt eget huvud, därav dekadensen. Man äventyrar väldigt mycket eftersom hjälp inte finns att tillgå om något skulle gå fel, vilket det mycket väl kan.

    Men man får ju vara hemma och mysa med tända ljus om man vill.
  • Hammerman

    Man kan ju fundera över hur människan är skapt när något stort som en melon ska pressas ut ur något litet som en citron och när en betydande andel av ungarna börjar jävlas innan de ens är födda genom att försöka komma ut på tvären.

  • Hammerman

    bongen80 skrev 2009-02-19 15:05:44 följande:


    1 veckas vak med 4 sjuklingar....
    Fy fan.
  • Hammerman

    Thecla skrev 2009-02-19 15:06:42 följande:


    Fast jag har inte ifrågasatt en fungerande sjukvård. Däremot ifrågasätter jag "skräckscenariot" av vad som sker om man inte har medicinsk hjälp vid förlossning. Eftersom en majoritet av fullt friska födda barn (notera fullt friska - inte döda) är födda utan medicinsk hjälp, så ökar knappast risken för att man får sjuka/döda barn för att man föder barn hemma.
    I de fall komplikationer uppstår skulle jag gladeligen sätta en hundring på att dödligheten är avsevärt mycket lägre där adekvat experthjälp finns till hands.

    Får du en sätesbjudning när du ligger där på höskullen borta i Surtjärnmyrträsk så känns nog inte hemmafödsel riktigt lika käckt längre.
  • Hammerman

    Thecla skrev 2009-02-19 15:14:05 följande:


    Och jag menar fortfarande att det inte finns anledning att haussa upp "risker" med att föda hemma eftersom en majoritet av fullt friska barn är födda i hemmet.
    Tänker du globalt nu? Isåfall är det tveklöst så att en majoritet föder hemma, dock är barnadödligheten i dessa länder högre än här mycket beroende på att man inte har tillgång till samma expertis och hjälpmedel, precis som det var här i Sverige för inte alltför länge sedan.

    Om det är fråga om ett upphaussande av risker vet jag inte, dock känns hemmafödsel som en onödig risk att ta när komplikationer faktiskt kan leda till att såväl barn som mor möter en för tidig död och alla har tillgång till BB.
  • Hammerman

    Det är lite som att hävda att eftersom folk faktiskt har överlevt fall från 200 meter så är det riskfritt att hoppa utför första bästa stup.

  • Hammerman

    Thecla skrev 2009-02-19 18:04:24 följande:


    Ja, givetvis. Det är därför jag menar att det inte är hemmafödandet som gör det riskfyllt, utan t ex den egna hälsan.
    Fast nu pratar du ju egentligen bara semantik. När komplikationer uppstår vid födseln kommer väl det som regel som en överraskning?
Svar på tråden Förlossning hemma på egen hand???