Inlägg från: norgejente |Visa alla inlägg
  • norgejente

    Forlossning...

    Det viltigaste när du är så rädd, som jag oxå var fö, är att gå på samtal innan!! Flera stycken som följs upp där du kan bearbeta hur du känner det. Det finns barnmorskor som är specialutbildade på detta och som kan hjälpa dig!

    Håll dig långt undan internet! Jag gick på kontroll hos en privat barnmorska(bor inte i sverige..)och jag fick hennes mobilnummer somjag kunde ringa när jag ville om det var något. Istället för att läsa på olika forum och få höra den ena "sanningen" efter den andra.

    Jag har även hört att de som aktivt syslar med yoga har det lättare eftersom de har en enorm kroppskontroll. Jag gick på en kurs för gravida men var inte aktiv nog för att det skulle hjälpa under födseln. Men det var väldigt bra innan!

    Det finns massa bra smärtlindring, men klarar du det utan epidural(ryggmärgsbedövning) vill jag rekommendera det. Det är en chans för att förloppet stoppar upp när man får det.

    Det kommer gå fint och var inte rädd för att be om hjälp för att komma igenom födseln!

    Kram

  • norgejente

    Om du är rädd för smärtlindring så kan du föda utan Det går helt fint. Lustgas fungerr för väldigt många. Träna yoga först för att klara att hantera smärtan med hjälp av din kropp. Lamaze är med bra men måate även det tränas på länge innan för att klara att använda tekniken.

    nålar på barnets huvud har jag aldrig varit med om.

    allt detta kan du prata om på sjukhuset med en barnmorska!

Svar på tråden Forlossning...