• Taha

    ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?

    Vad kul oc intressant att du vill prova på att bo i Iran ett tag. Det tar mkt mod att våda bryta upp från det man är van vid och prova något helt annorlunda. Önskar att jag får prova det en dag.
    Jag är själv från Iran och är inte alls orolig för att du ska utsättas för ett "Inte utan min dotter" drama. Folk är som du vet både otroligt varma och moderna där. Det stämmer att det finns de Iranier som inte åker tillbaka men de är i minoritet och oftast inte ens politiska flyktingar. Vissa väljer att inte åka tillbaka för att det är smärtsamt att se hur mkt landet ändrats. Min familj är politiska flyktingar och har inga problem med att åka tillbaka. Det finns dock en grupp som inte kan återvända.

    Trots att jag vänder mig mot en del av kommentarerna här (tex om hans familj kommer att tillåta dig jobba, asså allvarlligt talat!! Jag blir bara arg!) så kan vissa saker vara värda att kolla upp. Kolla upp dina rättigheter vid en eventuell skilsmässa. Oavsett land är en skilsmässa tärande på parterna och det kan frestas att "j*vlas" med varandra. Därför är det klokt att kolla vilka rättigheter, främst till barnet, etc som kommer gälla för dig som svenskfödd iransk medborgare.

    Lycka till så otroligt!! :)

Svar på tråden ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?