• ario

    ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?

    ingen kan sudda ut ditt meborgarskap, men om du har barn med en syrisk medborgare så har han rätt att behålla barnet i syrien vid ett besök.


    jaaleme skrev 2009-02-14 17:57:41 följande:
    Vi har pratat om att flytta till Syrien i några år, min mans mamma börjar bli ganska gammal och sjuk så att hon ska få uppleva barnbarn och oss en stund.. Tycker också det är spännande att få pröva att leva i en annan kultur.. Och det att du räknas som iransk medborgare, det enda jag vet att det finns inget som kan sudda ut ditt svenska medborgarskap, har kollat och dubbelkollat :D Min dotter är också svensk medborgare, för här följer barnen mors medborgarskap, så om du mot förmodan skulle vara bekymrad så föd era framtidiga barn i sverige så är också den saken fixad!!Lycka till!
  • ario

    Så sant, så är det även i syrien, Men om jag som syrisk medborgare skaffarn barn med en svensk, kan barnen aldrig bli syrisk medborgare, endast om jag är en man som skaffar med en svensk kvinna som mina barn kan få dubbla medborgarskap.

    anne på grönkulla skrev 2009-02-14 20:15:35 följande:


    Här kan man läsa lite allmänt om för- och nackdelar med dubbla medborgarskap: sb/d/6998/a/84070" target=_blank>www.regeringen.se/sb/d/6998/a/84070Det speciella med Iran är att kvinnor som gifter sig med iranska män ses som iranska medborgare automatiskt, oavsett om man sökt det eller inte.
Svar på tråden ska du/ har du bott i Iran med din persiska M2B?