• Tualisa

    Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!

    Kikar in här i tråden. Ska gifta mig 23 maj i umeå, bor för tillfället söderut, men har alla jag känner i umeå så bröllopet blir där vi ska gifta oss i stadskyrkan och vår fest blir på stöcke byggdegård...

  • Tualisa
    shia skrev 2009-04-27 22:15:56 följande:
    Tualisa: Roligt med en till umebrud på forumet! Va kul, vi ska också använda oss av stöcke bygdegård =) har ni varit där och kollat på vad som finns och inte finns ?Jag är lite fundersam på hur mycket saker det finns av allt, enklast kanske är att ringa till dom som hyr ut det =)
    Vi ska hyra vinglas extra.. kostar 300 kr. Sen fick man även hyra glas till konjak och dyligt.. om man ville ha lite finare porslin så gick det oxå att hyra, men det var per kuvert.. tror det var typ 30 kr per person... vi valde att ha det porslinet som fanns. Har ej varit där själv, men min syster har varit där och det såg ok ut. Vi kommer hyra dukar och sånt från kemtvätten i Holmsund, billigare var det.

    Ja, det är snart, jag är super nervös nu . Men känns som allt är under kontroll. Min syster har tagit på sig ansvaret att fixa allt, underbara människa så vi gör bordsplaceringar och sånt. Ska hyra ett band som spelar live oxå.
  • Tualisa

    På tal om underkläder så var jag och köpte det för några veckor sen. Jag har nyligen slutat amma, så jag ville vänta ett tag, men det verkar inte bättre än att mina bröst har bestämt sig för att vara i den här str så jag gick och handlade ändå. Köpte en korsett liknande överdel som man kan ha utan band på, min klänning är axelbandslös. Från triumph. Jag har oxå korsett på min klänning, men det kändes bra ändå. Tänkte köpa en korsett från prinsessa där jag köpt min klänning, men den var inte så fin och jag ville ha fina underkläder, orkar inte byta efteråt då hinner väl min karl slockna... hihi..

    triumph.hyssnaskor.se/Producte87c1a8b-29c4-4674-8287-6c5e997686a5.aspx

  • Tualisa
    SommarNoll9 skrev 2009-04-28 13:38:09 följande:
    Oooh, den var ju jättefin! Får kanske köpa hem och prova ändå, om de går med på det förstås... Får väl fråga iaf.hemling: har inte bestämt ännu, men jag tänkte höra mig för lite på olika ställen. kommer nog kolla på berghems blommor först så får jag se. har ju en budget som jag får utgå från. porslin finns i lokalen vi ska vara, det är vanligt vitt så det får funka
    Jag köpte den på en triumph butik inte via nätet... för annars skulle det vara omöjligt med mina tuttar som just ammat så kolla på alla ställen som har triumph. INgrids kanske?

    hemling: jag har beställt mina blommor från ullas blomsterbutik.. eller den kanske inte heter så, men den liggar på teg i centrum. han är jätte duktig.
  • Tualisa

    Min bukett kostar 1300 kr tror jag det var. Min syster håller i all bröllopsplanering, så jag litar på henne jag har valt bukett, klänning såklart ringar.. men resten fixar hon. Frågar mig titt som tätt.. men dekoration och sånt vet jag inte hur det blir. Vi har valt ljusblått och cappuccino som färgtema. Min mamma har köpt typ till löpare på olssons tyger och sytt till alla borden. Kommer att ha rosor och murgröna på borden...

    Idag har vi varit och köpt ringar spännande.. och skönt att det mesta är ordnat nu..

  • Tualisa
    SofiaochEmil skrev 2009-04-30 19:57:08 följande:
    Tualisa: 1300kr, helt sjukt vad allt till bröllop är dyrt. Jag har inte beställt brudbuketten ännu, är det stor skillnad i pris mellan olika blomsteraffärer? Hade tänkt beställa på Berghem, tycker de är duktiga.
    visst är det dyrt!! och jag tror tyvärr att det är en billig bukett... kan ha varit med små tjejernas blommor oxå.. vet inte. Som sagt, min syster är min planerare...
  • Tualisa

    Linnea alba skrev 2009-05-02 15:32:30 följande:


    Litet klädfrågor!Vår lilla tjej kommer att vara kring året när vi gifter oss och hon ska självklart vara vår lilla "tärna" :) Men jag vet inte riktigt i vilken prisklass jag ska lägga mig när jag letar klänning till henne. Har man litet äldre tärnor förstår jag ju att det kanske bör vara i mer exklusivt material, men till en så liten...?En annan fråga är till er andra brudar: Vad ska ni ha att skyla er med på kvällen om det blir litet kallt? Kappa, finare kofta, kavaj? Själv funderar jag på att köpa en vit kofta/cardigan i något litet finare material.
    Min tjej kommer vara 1 år när vi gifter oss. Jag har hittat en vit klänning med axelband med gulddetaljer på... ska ha en body under eller en liten kofta på. Har näbbar oxå som ska ha samma klänning.
  • Tualisa
    Umbraz skrev 2009-05-05 21:53:38 följande:
    Den tårtan som jag ska beställa från Nisses är en chokladmoussetårta,men jag blev osäker på vad som mer var i den. Kanske något med hallon ??Har ju inte gjort den slutliga beställningen än. Men jag fick intrycket att det var en väldigt populär tårta, den där chokladmoussetårtan. Ring till dem och hör vetja.
    En sån tårta ska vi oxå ha vi bad om något syrligt i mellan, som hallon eller liknande... får se vad det blir. Vår ska dekoreras med grädde... marsipan under.. vi vill ha den på höjden.
  • Tualisa
    SommarNoll9 skrev 2009-05-11 21:59:32 följande:
    Toppen! Fick förresten hem hindersprövningen idag och med den följer det med ett vigselintyg som ska fyllas i av vigselförrättaren, så det var då den tredje blanketten, men som man inte behöver beställa hem.
    jag har inte fått hem tre papper... inget sånt vigsel intyg! ska man ha det?? oj oj.. nervös jag bli nu då. VI har bara fått två papper..
  • Tualisa

    har fått pris från nisses nu.. vi kommer betala 40 kr per bit för en chokladmousse tårta med syrlig hallon emellan.. + hyra av ställningen, men det fick man tillbaks sen har jag för mig.

    Nu är det bara 1,5 vecka nästan tills vi gifter oss. Åker upp till umeå på söndag.. oj oj..

  • Tualisa
    SofiaochEmil skrev 2009-05-13 17:44:54 följande:
    Jag måste också ringa nisses, min bit ska ju vara utan mjölk men det borde ju gå att fixa. Är det någon som vet vad MAXI tar för tårtorna?Jag ska byta efternamn men gör det inte förrän efter vi kommer hem från bröllopsresan som jag beställt i mitt nuvarande namn.Idag har vi bestämt låtar till kyrkan, ännu en sak att bocka av på listan.
    Vi kommer ha en liten mjölkfri tårta.. min syster är mjölkallergiker.. kunde tagit en bit bara, men valde en hel tårta tror jag.. kan ju äta upp den sen dagen efter annars.. dom har jätte goda tårtor som är mjökfria på NIsses.
Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!