• Duchess

    Skelleftebrudar

    Jag är redan gift, men kommer från Skellefteå, så jag kvalar nästan in i tråden

    MrsCoverdale:
    Mycket beror naturligtvis på prästen, och på hur du lägger fram saken. En tjej som uppfattas som bridezilla har antagligen mycket mindre möjligheter att få igenom sina önskningar än en tjej som frågar mer stillsamt och ödmjukt.

    Att läsa egna löften brukar inte vara något problem så länge de uttrycker er vilja att älska varandra i nöd och lust och vara trogna resten av livet. Om du ska gifta dig med en engelsman så finns det ju dessutom en god anledning att åtminstone delar av vigseln genomförs på engelska. Hela vigselakten finns översatt till engelska.

    Vilken bibelöversättning man använder tror jag inte heller är något som brukar vara problematiskt. Ska du gifta dig med en engelsman är ju King James alltid snyggt

    Det som kan bli mest problematiskt är om ni vill ha brudöverlämning. Det är inte svensk tradition, och många präster (även hela församlingar och stift) har tagit avstånd från det. Du kan läsa mer om det i många trådar här, och även i tråden "Fråga Prästerna".


    MrsCoverdale skrev 2009-02-12 18:36:32 följande:
    Jag har en fråga om något helt annat!Hur mycket kan man styra och ställa med prästen egentligen? Jag är lite petig med allt och vi vill ha en engelsk ceremoni med löften som jag hittat på nätet. Jag vill dock inte rabbla dem själv utan vill fortfarande att prästen läser mening för mening sådär som man brukar göra.Nu har jag faktiskt inte kollat upp den engelska översättningen av bibeln men jag vet att OM det varit på svenska skulle jag vilja att prästen använder sig av den gamla översättning (tex när de läser ur korintierbrevet, ni vet tro hopp och kärlek-grejen) Jag tycker den nya har förlorat den där poetiska andan som är så fin i gamla.TexAllt bär den, allt uthärdar den osv.. Nu säger de: Den bär alltning, uthärdar allting.. (samma sak med bönen "fader vår..")Är det någon som vet hur mycket man får bestämma? =)
  • Duchess

    Generellt sett används det inte, både för att det inte är svensk tradition och för att många präster (och Svenska Kyrkan) tar avstånd från den symbolik som brudöverlämningen visar på.

    Vilken kyrka ska ni gifta er i? Om det är landskyrkan så kanske ni kan gå in från varsin sidogång och mötas i mitten, för att sedan gå sista biten tillsammans. Det tycker jag skulle vara fint


    MrsCoverdale skrev 2009-02-12 22:58:46 följande:
    GAH! Prästen i tråden sa samma sak. Det är upp till prästen/församlingen!!Är det någon som vet om församlingarna här i stan har något emot det??
Svar på tråden Skelleftebrudar