Inlägg från: Augusti2010 |Visa alla inlägg
  • Augusti2010

    Hej någon mer som ska gifta sig hösten 2010? Då kanske vi kan följas åt här. Med tips ideer och allt anant nyttig info.

    En till.

    7 aug. 2010 spikat. Lokal för vigsel och fest bokad, liksom catering. Kollar just nu på ring mest för skojs skull. Kommer inte köpa än, men vill ha koll på vad jag vill ha så att man kan slå till när man hittar rätt.

    Ca 55-60 pers, budget ca 65 000 kr exkl. bröllopsresa (önskar oss resecheckar).

  • Augusti2010

    Skruttis 82 skrev 2009-02-03 21:33:48 följande:


    Någon som har funderat på maten? Vad ska ni bjuda på och hur mycket pengar lägger ni på mat och dricka? Var köper ni dricka? Funderar på om vi ska fixa allt själv eller ha det på ett ställe där man får allt och betala en större summa. Rätt skönt och slippa allt besvär.
    Vi hyr ett slott för festen, de har inga rättigheter men samarbetar med tre cateringfirmor, och man måste välja någon av dem för maten. Men det hade vi ändå tänkt göra. Räknar med drygt 20 000 kr för trerätters + kaffe till närmare 60 pers. (Kuvertpris 395 kr, då ingår trerätters, kaffe, och allt praktiskt som dukar, porslin, servetter ljus m.m., utom personal) Till det kommer tårta, 30 kr per person. Alkohol tar vi med själva, men cateringens personal serverar, både till middagen och i baren senare. Vi åker till Tyskland, räknar med ca 7 000 kr för allt, men i baren tar vi självkostnadspris så lite får vi tillbaka.
  • Augusti2010

    Man måste inte ha dessert. Men vi kommer att ha trerätters, och sedan tårta och kaffe i ett annat rum i anslutning till dansen, mest för symboliken med tårtskärandet... Vi var också inne på att ha tårtan som typ dessert, men kom fram till att vi ville ha en sittande trerätters. Tårtan däremot kan mest bli överstökad, eller lite valfritt. Den kommer att intas på festvåningen, så de som vill kan skippa tårta och gå direkt på baren och dansen, men gamlingar och andra kan i lugn och ro gå och sätta sig i nån av salongerna och äta tårta och dricka kaffe.

    Våra pengar går till största delen till mat och vigselring. Dricka och lokalhyra är också hyfsat stora utgifter. I övrigt försöker vi vara ekonomiska. Jag vill t.ex. bara att typ tre kallor som brudbukett, och behöver då inte ens köpa en "brudbukett".

  • Augusti2010

    När man ska börja planera beror helt och hållet på hur och var man vill ha saker och ting. Vi ville ha festen på ett ställe som är ganska populärt. Det hade redan när vi var där i början av januari börjat bli bokat för sommaren 2010. Så vi bokade så fort vi bestämt oss. Sedan har vi bokat de andra "stora" grejerna också, vigsellokal och cateringfirma för mat och personal. Catering hade man väl kanske kunnat vänta med, men stället vi hyr kräver att man använder en av tre anvisade cateringfirmor, och vi ville bestämt ha den ena av dem, så det var lika bra att boka. Men annars är ju det sådant som alltid går att ordna någonstans ifrån.

    Kort sagt, har ni lite krav på ställen och tidpunkt så är det inte fel att vara ute i så god tid som möjligt. Man behöver ju inte börja planera detaljerna för det, och allt sånt som frisör, kläder osv. väntar vi ju med. Men har man någon speciell helg man vill gifta sig t.ex., eller absolut vill vara på något speciellt ställe skulle det ju vara himla tråkigt om datumet/stället blev uppbokat för att någon annan hann före.

    Ang. hur dagen ser ut: I inbjudan står oftast bara tid för vigsel och antingen bara typ "därefter bjuds till bröllopsfest", eller "kl. 18:00 intas middag..." Vid vilken tid middagen hålls beror helt på hur ni själva vill ha det. Hur många rätter, hur många personer, buffé eller serverad middag... Hur många tal räknar ni med... Kan ju vara svårt att veta i förväg. Tal anmäls oftast till toastmastern, och vi kommer att se till att alla tal är föranmälda för att toastmaster ska kunna planera in dem bra i middagen. Toastmaster kommer också se till att talhållarna håller sig inom en viss tidsgräns för att inte middagen ska bli utdragen.

    Vad som i övrigt ska stå i inbjudan finns det säkert en massa exempel på här i andra trådar på BT. Eller starta en ny tråd och be någon maila exempel på inbjudan. Vi har inte börjat med sådant än.

    Save-the-date kort är väldigt bra om man gifter sig i semestertider och alla inte redan vet om vilket datum det är. Ibland planerar folk sina semestrar långt i förväg, och då kan det vara bra om de vet om vilken dag ni gifter er så att de kan planera efter det. Man bör inte skicka ut inbjudningar längre än typ 4-5 månader innan, tycker jag. Vi gifter oss 7 aug och kommer antagligen skicka ut save-the-date runt årsskiftet, inbjudningar i typ april. Om inte alla som vi tänker bjuda redan vet om att vi gifter oss den dagen... Och vi skickar naturligtvis inte save-the-date till typ närmsta familj och vänner som redan vet om.

  • Augusti2010
    feltsen skrev 2009-02-15 19:43:43 följande:
    börjat titta litegrann på lokaler dock, men vad svårt det är! alltid är det något som inte känns rätt. Och vi vill gifta oss borgerligt, utomhus gärna, på någon vacker plats, men har ännu inte hittat det perfekta stället (om nu något sådant finns). Åh, vill helst gifta mig NU!
    Ska ni ha en middag/fest efteråt också? Det är ju underbara omgivningar runt många slott/herrgårdar där man sedan kan ha middagen. Vi har varit och tittat på flera sådana ställen där de har lite som idé att man kan ha borgerlig vigsel på nåt naturskönt ställe i närheten och sedan festen i anslutning till det. Så om ni hade tänkt något i den stilen, kolla runt bland potentiella festlokaler så har de säkert tips på naturskönt ställe i närheten för vigseln. Oftast har de som äger/jobbar på såna ställen en otrolig kännedom om bygden omkring och vilka möjligheter som finns.
Svar på tråden Hej någon mer som ska gifta sig hösten 2010? Då kanske vi kan följas åt här. Med tips ideer och allt anant nyttig info.