• zeddy

    LCHF - ngn mer?

    hmm. Ok så det är något man vill hamna i alltså. Kanske ska köpa sånna stickor då!

  • zeddy

    Men alltså jag läser om att när man hamnar i ketos så är den inne på svält? Det känns ju inte så hälsosamt. Hur hälsosamt är det egentligen i längden att äta enligt LCHF?

  • zeddy

    Då kör jag på som vanligt då. Men man börjar undra vad det kan ge för hälsoeffekter. Min svåger som är sjuksyrra är tveksam..
    Men jag kör på!!

  • zeddy

    Ja herregud vad mycket det finns att läsa om detta! Och om andra dieter, ibland vet man inte vad man ska tro på faktiskt. Det är som "språkrören" för de olika dieterna mobbar de andra och skriver saker som man inte vet är sant..

    jag får lita på Annika Dahlqvist helt enkelt Och er här inne såklart

  • zeddy

    Ja, det är ju så. Och jag mår faktiskt bra med denna kost. Har i och för sig bara ätit enligt detta i 2.5 månader men iaf.

    Ska nog kolla blodfetterna efter 6 månader kanske. Vill inte löpa större risk att få hjärtproblem

  • zeddy
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-24 16:27:46 följande:
    Det är alltid intressant att testa blodfetterna.Jag gjorde det och jag hade bättre blodfetter än genomsnittet trots min vikt. Läkaren var chockad :)
    Jaha! Men då kanske man inte ska oroa sig! Ska nog göra det efter sommaren kanske. Ringer man bara vårdcentralen o bokar in en tid eller hur funkar det?
  • zeddy
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-24 19:23:54 följande:
    Kokospannkakor gör du såhär:2ägg 1dl kokos 1dl vispgrädde en gnutta salt kör kokosen i en bullit eller mixer så flingorna blir till mjöl. Vispa ihop allt o låt svälla en stund. Stek i smör på samma sätt som vanliga pannkakor
    Det ska jag också testa!! Mums va gott det låter!
  • zeddy

    Tänkte göra något med kycklingfilé ikväll. Någon som har tips?

  • zeddy
    konstigabaralillajag skrev 2009-03-25 13:46:08 följande:
    Antingen steker du den i smör och vitlök och grillkrydda och äter den med lite creme fraiche och sallad.Eller så strimlar du den och bryner den med en klyfta vitlök, häller på grädde (ett par dl). Peppra och lägg i en halv buljongtärning. Låt grädde koka tills den blir krämig. Ät grönsaker till det... jättegott. Övriga familjen serverar jag ris :)Eller så lyxar du till filén med att fylla den med ngn god ost och snörar ihop den och steker...Lite ideér iaf :)
    Tack! Jag tror att jag kör på "grytan" som du föreslog. De andra 2 är liknande vad jag brukar göra.. Fasiken vad man fastnar i samma recept jämt!
  • zeddy
    SofieochJamie skrev 2009-03-26 08:26:17 följande:
    Jag skulle vilja göra ett inlägg här då jag för ett par veckor sedan läste er tråd här. Jag började kolla upp lchf på nätet och upptäckte många sidor som förespråkade lchf när man har PCOS som jag har. Jag har provat 100 dieter i mitt liv men ingen har funkat. Så jag bestämde mig för att prova lchf och efter två veckor har jag redan gått ner 2 kg. I mina ögon är detta helt otroligt och fantastiskt och har aldrig hänt mig förut. Det känns inte ens jobbigt att äta mat utan kolhydrater när man hittar så många fantastiksa recept på bloggar på nätet.Så jag måste säga tack för denna tråden, annars kanske jag aldrig testat lchf :) 11kg kvar!
    Va kul att det funkar även för dig! Välkommen hit och dela med dig av dina erfarenheter!
Svar på tråden LCHF - ngn mer?