Inlägg från: Pizan |Visa alla inlägg
  • Pizan

    50 tals bröllop fortsätter

    Hej hej!
    Jag har börjat fundera på att köpa en Vivien of Holloway till bröllopet. Har blivit helt kär i hennes klänningar och känner mig nu rätt säker på att skippa tradiotionell brudklänning.

    Är det nån som har beställt från henne? Jag pratade med butiken igår per telefon och de lät väldigt trevliga och seriösa.

  • Pizan

    djurö 09 skrev 2009-03-26 11:19:24 följande:


    Hej tjejer! Tänkte fråga Er om någon har tips på var man kan hitta hatt till m2b i stockholm (förutom hattbaren götgatan)?Lycka till med allt!
    Kolla här.

    www.sivletto.com/
  • Pizan
    SweetSun skrev 2009-03-26 10:07:59 följande:
    jag har en vivian! kan säga att det är väldigt snabb leverans!
    OK, va bra. Tyvärr har de inte just nu min klänning inne i den storlek jag vill ha, men killen i butiken sa att de får in fler storlekar till maj-månad. Det oroade mig lite eftersom jag gifter mig i slutet av juni, men om leveransen går snabbt så funkar det ju.
  • Pizan
    Cltsp skrev 2009-03-28 22:31:54 följande:
    Pizan: Vivien klänningarna är verkligen jättefina! Jag var där i februari när jag var i London. Jag provade lite klänningar där och det verkar som om storlekarna på klänningarna är ganska små i midjan och rätt stora över bysten. Kan verkligen rekommendera deras puffiga fina underkjolar också!
    Knepigt med midjan. Bysten kan jag nog fylla ut men det blir värre med midjan, men jag har tänkt mig att ha en korsett under i varje fall. Ska man mäta med eller utan korsett tycker ni?

    En underkjol har jag tänkt mig. Var de också små i midjan?
  • Pizan
    LillEm skrev 2009-03-30 17:15:47 följande:
    När det gäller bomullsklänning så tror jag att du kommer att känna dig festligare i en sidenklänning! Men bomullsklänningen var otroligt söt den oxå. Köp den som du själv tror att du trivs bäst i. Huvudsaken är att du känner dig fin!
    Jag är lite tvärtom i med min smak. Tycker inte om den glansiga känslan utan jag tror att jag kommer att känna mig finare i bomull. Den klänningen som jag är mest inne på nu är den svarta med rosa prickar. Till den vill jag nog ha rosa underkjol, kanske ett rosa skärp, och svarta strumpbyxor med söm därbak.
  • Pizan

    Vi ska vara hemma i trädgården. Bord och stolar får vi låna av grannarna förhoppningsvis och tallrikar, glas, och bestick för större bjudningar och tillställningar har vi i släkten eftersom min morfar var prost.

  • Pizan

    OK, tack för tipset. Jag får väl ta att inhandla underkläderna nu. Jag vet ju vad jag ska ha men jag har inte inhandlat de än.

    Idag har jag ringt upp en kille som har en tjusig gammal cadillac och frågat om vi kan få använda oss av hans bil vid fotograferingen, och han sa ja!

    Sen tvekar jag fortfarande över vilken av klänningarna jag ska välja. Sitter och glor på den där sidan flera timmar per dag. Under en stund i dag fick jag för mig att jag skulle ta en av de tajta 50-tals varianterna istället, fick för mig att jag var för gammal för en sån där fluffig, men det känns inte så bröllopsaktigt med en tajt. Får köpa en sån senare för nått annat tillfälle istället.
    Fast jag vet fortfarande inte vilken av de fluffiga jag ska ta.

  • Pizan

    Vilka skor beställde du?

    Jag kan inte bestämma vilket tyg jag vill ha i klänningen. Det kommer att bli en Anne of Hallowayklänning, så mkt vet jag, men jag har velat över två stycken i flera veckor nu.

  • Pizan

    Vi kommer nog att både ta svartvita och färgfoton, men vi tänker be om att få bilderna i orginal så att vi kan ljus- och färgsätta dem själva sen eftersom vi båda jobbar med liknande och kan vara hemskt kritiska och petiga.

    Jag har pratat med en lokal "raggare" och vi kunde få låna hans bil för fotograferingen för en billig penning.

    Vi har ju bröllopet hemma, i trädgården, och jag har en del 40- och 50talsmöbler, men förövrigt så har vi inte satsat fullt ut på temat, min klänning kommer att bli en överraskning för de flesta; de tror att jag ska ha traditionell bröllopsklänning. Det blir alltså mest jag och raggarbilen som är 50-tal.

    Håret vet jag förövrigt inte riktigt vad jag ska göra med ännu. Har ni några förslag? En Marilyn Monroe-frisyr skulle nog kunna vara en idé för mig också, men jag vill inte ha det för kort. Och sen är jag mörk och inte blond.
    Den klänningen som jag nu nästan helt säkert har bestämt mig för är denna:

    www.vivienofholloway.com/index.php/1950s-Halterneck-Polkadot/1950s-Halterneck-Black-Pink-Polka-Dot-Dress.html

Svar på tråden 50 tals bröllop fortsätter