Inlägg från: alltidvi |Visa alla inlägg
  • alltidvi

    50 tals bröllop fortsätter

    Vilken söt klänning!


    stinch skrev 2009-01-31 16:22:39 följande:
    Hade tråkigt hemma idag, och killen är bortreste, så då passade jag på att prova klänningen och fota den med datorn för att visa min syster som bor i annan stad. Så då tänkte jag att även ni skulle få se den!i19.photobucket.com/albums/b169/ministini/Bil...
  • alltidvi

    Wow! Har du köpt den från posh vintage? Jag tycker att de blir sålda på nolltid nästan innan de hinner bli till salu... Den är iaf väldigt fin!


    Lemonita skrev 2009-02-05 20:28:10 följande:
    Hej. Jag tänkte också hoppa in här.Egentligen har vi inget tema, vi ska gifta oss i Alcudia i augusti och den enda vi har med oss är vår lilla ettåriga dotter.Tänkte ändå att jag kunde "hänga" lite här eftersom min klänning är av 50 tals modell, finns i mitt galleri. Kan vara bra med lite tips om underkjolar mm
  • alltidvi

    Är det någon av er som ska ha "hårflor" istället för slöja? Jag har försökt få tag på tyll för att göra ett själv, men har inte hittat något. Tips?

  • alltidvi

    Jag har kollat på etsy.com där finns en hel del flor som är billigare än de som jag har hittat i Sverige, dock lite för dyra för mig. Jag tror att jag kommer att beställa flor från ebay och sedan göra själv.

    Om jag var du skulle jag satsa på ett flor i vitt och sedan en hårdekoration i grönt. Jag kommer göra en blomma av samma tyg som min klänning... ska även göra mindre "blommor" att ha på skorna (gröna! )Har köpt vintage "skospännen" på etsy som jag ska ha i mitten av blommorna så att jag kan fästa dem på skorna.

    Blivande mrs walker skrev 2009-02-16 20:33:08 följande:


    Vi ska inte heller ha rakt av femtiotal, men ganska inspirerat eftersom mycket annat hos oss är det.Alltidvi: Jag har börjat fundera på att ha ett grönt flor och gröna skor. Jag är ganska tveksam inför uppgiften att leta reda på ett färdigt grönt flor (särskilt ett som passar mina skor), men kanske ännu mera tveksam inför att göra ett själv... Har du tagit reda på någon annanstans hur man gör?
  • alltidvi

    Jag är väldigt förtjust i Etsy, hittade faktiskt mitt klänningsmönster förutom skospännena jag beskrev ovan. Om jag inte "pysslade" så mkt själv skulle det nog bli mer inköp till bröllopet därifrån...


    stinch skrev 2009-02-17 13:42:56 följande:
    TACK för Etsy länken! Har vart där innan och tittat men glömt bort det, nu hittade jag massor av saker jag vill ha (både bröllopsgrejer och annat), helt sjukt bra sida!
  • alltidvi
    stinch skrev 2009-02-17 21:59:46 följande:
    Jag har beställt ett strumpeband idag, och just nu mailar jag med en tjej om att göra inbjudningarna, hittade så sjukt fina med fåglar på! Ska försöka visa sen om jag får hennes tillåtelse!
    Vi ska också ha inbjudningar med fåglar på fast de knåpar jag ihop själv. Vore roligt att se era inbjudningar!
  • alltidvi

    Jättesöta! Våra kommer vara lite liknande. Hade gärna haft OSA-kort, men ska försöker vara lite "eko" och har därför OSA via hemsida. Men eftersom bröllopet är i september, hinner jag säkert ändra mig tre ggr till..


    stinch skrev 2009-02-18 12:26:23 följande:
    Kom på att jag kan ju posta Etsy-länken istället! Vi kommer ha dessa inbjudningskort:ny-image0.etsy.com/il_fullxfull.57655816.jpgMen med text på svenska samt i en lite höstigare färgställning! Till det kommer vi ha matchande OSA-kort som folk får skicka tillbaka till oss!
  • alltidvi

    Primer under foundation och concealer och sedan avsluta med puder. Tycker primer gör stor skillnad när det gäller hållbarheten. Sen får man nog bättra på under kvällen.. Det viktigaste är det iaf ska hålla under foto+vigsel+mingel. Ett tips jag har fått för att kolla om make upen är ok, är att ta ett foto med en kamera (helst den som bröllopsfotona ska tas med) och sedan anpassa sminket efter hur det ser ut på bild. Oftast tror jag att man sminkar för lite...


    LadyLuck skrev 2009-02-18 16:33:42 följande:
    Får jag fråga en sak...ang smink.. jag är ju lite av en rockabilly brutta o sminkar mig gärna mycket :) Måste man få proffesionell sminkning på dagen? Dom kommer göra det typ sött och fint...och jag vill inte ha det så ;) Men hur får man egen makeup att sitta en hel dag, ordentligt? Använder ngn primer? Tack o kram
  • alltidvi

    I går var jag hos min mormor och provade hennes slöja som hon hade på sitt bröllop 1956 - den blir perfekt! Känns bra eftersom jag börjar ge upp tanken på flor. Har inte hittat rätt "tyg" någonstans, ett tips om du kan tänka dig flor med prickar är att man kan köpa det i metervara hos hattbaren på söder. Är fortfarande intresserad om någon har tips på var man kan köpa "flortyg"...

  • alltidvi

    Ja, prickarna är vita. Det var ganska sött faktiskt men inte vad jag letar efter.. Tyget från IKEA ser ju faktiskt väldigt lovande ut!


    Cltsp skrev 2009-03-02 11:55:04 följande:
    [citat]
    Alltidvi: Jag har också letat efter något bra tyg att göra flor av men inte hittat något. Jag trodde det skulle vara enklare att få tag i. Hur ser det där floret med prickar ut? Är det vita prickar då eller? Vad tror du om detta annars? www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50144157
  • alltidvi

    Jag har faktiskt köpt ett flor nu på etsy. Kan inte säga ngt om kvaliteten än eftersom jag ville ha i ivory och då de fick specialfixa men jag hoppas på att det blir bra.

    www.etsy.com/view_listing.php

  • alltidvi

    De flesta flor är i samma storlek och sen fixar man dem "kortare" genom att sätta hårnålar. Jag kommer att floret som du beskriver det...


    SweetSun skrev 2009-03-05 13:55:43 följande:
    jättefint! fast jag letade flor som bara går över halva ansiktet och bara en bit över halva huvudet liksom, och det verkar vara svårt att hitta.. så jag gav upp...Men jag tror att det ska bli bra endå.. även om ett flor hade vart det finaste.
  • alltidvi

    Eftersom flor mest består av "luft mellan maskorna" så blir det inte så mkt kvar när man för ihop dem. Vad jag har sett på beskrivningar så går det alldeles utmärkt att få den kortare utan att klippa.


    SweetSun skrev 2009-03-05 14:49:29 följande:
    ok, men då måste man väl klippa lite? det blir ju väldigt mycket tyg annars?
  • alltidvi

    Jag har läst tips om att man ska ånga floret över en hatt eller ngt annat runt för att få det bli fint. Om det fungerar är det ju helt ok att förvara det i en kartong för att ta fram och fixa det innan bröllopet.

  • alltidvi

    Vilken superfin hemsida! Jag försöker knåpa ihop våran men det gåra inte så bra, tänk vad man kan glömma bort saker... jag gjorde flera sidor för ett par år sedan men nu är det tomt ihuvudet...

  • alltidvi

    Vilken superfin hemsida! Jag försöker knåpa ihop våran men det gåra inte så bra, tänk vad man kan glömma bort saker... jag gjorde flera sidor för ett par år sedan men nu är det tomt ihuvudet...

  • alltidvi

    I går fick jag hem mitt flor! Det såg helt ok ut och kan nog bli väldigt bra. Nu måste jag bara bestämma mig om jag bara ska ha flor eller om jag först ska ha mormors slöja under vigseln för att sedan byta till flor.. vad tycker ni?

  • alltidvi

    Min man kommer antagligen ha svart kostym och en grön fluga. Blir nog finfint!

Svar på tråden 50 tals bröllop fortsätter