Inlägg från: Junebug |Visa alla inlägg
  • Junebug

    50 tals bröllop fortsätter

    Hej, jag vill också vara med här! Vi planerar 50tals bröllop sommaren 2010.

    Mitt läppstiftstips; se till så läpparna är mjuka (ha på lite bra lypsyl kanske). svep över lite puder några gånger. Måla med läppenna kring kanterna och sudda in mot mitten. Måla över läppstift en gång, bit av på papper, måla på mera. Det brukar hålla en helkväll för mig!

    För extra hållbarhet säljer ex. make up store ett slags läppglans som fäster läppstiftet. Måla över och det sitter som berget hela dagen-kvällen-natten.

  • Junebug

    Sweetsun; Du beställde din klänning från Vivien va? Stämde måtten med vad som stod på sidan? Skulle också vilja veta ungefär vad det går på att sy in, utifall man mot förmodan skulle lyckas gå ner något kilo eller två efter att klänningen är beställd...

    Var gifter ni er och var ska ni ha festen? Vi har inte bestämt ännu eftersom det är ett tag kvar, men det lutar åt att vi kommer att gifta oss i Sthlms skärgård och ha festen på en fin gammal dansbana vi har spanat in. Jag har börjat fundera på dekorationer, och tänker mig mycket lyktor och lanternor, färgglatt och somrigt.
    Vår vigsel tänkte vi ha borgerlig utomhus, vet inte var eller hur ännu..

    Någon som har några roliga dekorationsidéer som passar med temat?

  • Junebug

    Hörrni nu fick jag nästan lite panik! Jag har varit helt inställd på en klänning från vivien of holloway, i ivory satin (kolla bilden i mitt galleri). Nu gick jag in på deras sida och såg att den inte fanns kvar! Den finns inte på ebay auktionen heller verkar det som...

    Kommer den tillbaks tror ni?!?

    Jag vet inte om någon annan klänning kommer kunna mäta sig med den... :( ångrar så att jag inte bara slog till, men jag tänkte att det var så lång tid kvar tills bröllopet (nästa sommar).

  • Junebug

    Oh nu hittade jag den igen.. phewww.! :)

    Hur långt i förväg köpte/köper ni era klänningar. Känns lite töntigt att ha den hängades hemma i 1 ½ år...

  • Junebug

    Mina systerbarn vill tydligen vara med i vårt bröllop. Jag har tidigare varit lite anti till att ha med barn i vigseln, men eftersom de så gärna vill så ska jag försöka få med dem på något sätt.. Kanske blomflicka och mini-marsalk eller något.

    Har ni något tips på hur man ska klä en 6årig tjej och en 8årig kille så att det passar 50talstemat?

  • Junebug

    Ja jag tycker det kan vara lite störigt när de springer runt och skriker, men jag tänkte ta med massa papper och kritor och pyssel till barnbordet så kanske de kan sitta stilla då.. :)

    Vi hade också tänkt ha barnfritt först, men min snälla syster har lovat att vakta min pappa (som lätt spårar ur) hela kvällen så då kan jag inte neka hennes barn att komma känner jag..

    Dina förslag låter supersöta, nu fick jag massor med idéer, tack! Det blir definitivt ett par gulliga sneakers åt dem båda.

  • Junebug

    Cltsp: Wow vilken hemsida!
    Och dina skor var också jättefina!(www.skopunkten.com/Damskor/Modeller/Pumps)

    Jag har ju så långt kvar (augusti 2010) så jag får nog lugna mig med att köpa skor ännu..
    Men jag tänkte ha ett par högklackade liknande de vita på skopunkten till vigseln, sen ett par lite bekvämare till vårt dansnummer (vi dansar lindy hop till chuck berry som bröllopsdans :))

  • Junebug

    Ja jag tror också att det kan bli ett kul inslag med lindy hop! :)
    Jag och min m2b är väl inte speciellt graciösa på dansgolvet och vi kan inte dansa sen tidigare, men nu går vi lindyhop kurs en gång i veckan nu och redan efter ett par månader måste jag säga att vi har blivit ganska hyfsade! Kan verkligen rekommendera en kurs för dem som är sugna ;)
    Nu har vi gått grundkurs och lite mer avancerad, närmare bröllopet kostar vi nog på oss ett par privatlektioner också..

    Sweetsun; hur kommer det sig att ni blir utan band?
    Jag skulle gärna ha liveband men jag tror inte vi kommer ha råd. CD funkar ju fint det med, så länge man har en hyfsad ljudanläggning så det blir lite drag! :)

  • Junebug

    LillEm: var både klänning och bolero från Vivien of holloway? Verkar som att de är lite stora i storlekarna då...
    Vad kostar det att sy in klänningen och boleron ungefär?

    Jag har ju tänkt beställa klänning därifrån, men nu har jag hittat en annan fin på Unique vintage och förstår inte hur jag ska kunna bestämma mig... www.unique-vintage.com/ivory-cotton-flirty-halter-swing-dress-p-3082.html

    Vad tycker ni, är det tråkigt med en bomullsklänning? Jag vill ju verkligen att det ska vara uppklätt och fint, därför kanske en sidenvariant från Vivien passar bättre..

  • Junebug
    LillEm skrev 2009-03-30 17:15:47 följande:
    Junebug skrev 2009-03-30 17:03:34 följande:
    Både klänningen och boleron är från Vivien of Holloway. Klänningen sitter perfekt på mig, jag är ganska så liten runt midjan (stlk 34) men har lite större byst (70D) så jag tror att problemet med klänningarna möjligtvis kan vara att de är lite stora vid bysten. Det är nog första gången som jag har köpt en klänning som sitter perfekt på mig .Priset hos sömmerskan är 450 kr / arbetstimme.När det gäller bomullsklänning så tror jag att du kommer att känna dig festligare i en sidenklänning! Men bomullsklänningen var otroligt söt den oxå. Köp den som du själv tror att du trivs bäst i. Huvudsaken är att du känner dig fin!
    Wow, då sitter den nog rätt konstigt på mig... stlk 38 och en knapp B kupa här :) Men, man kan ju alltid sy in som sagt. Har du fått någon uppfattning om vad det kostar?

    Idag känns det lite trist, fick reda på att lokalen vi ville ha vår fest i inte går att hyra, utan den fungerar som en restaurang.. Vi ville bjuda våra gäster på all dricka under kvällen men då går det ju bara inte. Suck..
    Hur har ni alla det, hyr ni lokalen eller har ni köpt paket med mat & vin?
  • Junebug

    rockabilly bröllop skrev 2009-04-01 19:50:13 följande:


    Junebug: Jag är en 36-38 med b-kupaoch klänningen är lite sto över bysten. Får in en hel knytnäve... hihihi men jag ska sy in den, har jag tänkt. Klänningarna från Vivien är annars underbara, jag köpte vit siden och jag älskar den!!
    Det låter bra, kanske får bli en sån då... Jag gifter mig inte förrän nästa år (seeeeeeeg väntan) så jag har ju lite tid att fundera.

    Förresten,om nån av er vill sälja av era 50talsdekorationer, flor och annat efter era bröllop i år så vet ni var ni ska vända er! :)
Svar på tråden 50 tals bröllop fortsätter