Inlägg från: Nova08 |Visa alla inlägg
  • Nova08

    6/6-09 brudar

    Hej hej!! Vi ska oxå gifta oss den 6/6-2009.
    Vi fick ut inbjudningskorten sista januari... mest för att det skulle vara hemligt tills inbjudningskorten kom ut.. jag har så svårt att inte berätta för alla, men nu kan jag prata om det med alla... ;)

    Jag är lite stressad för ekonomin just nu... det känns som om alla räkningra kommer att komma samma dag typ den 6/6... Jag vill liksom betala av lite allt eftersom men det är inte så lätt... Vi har kockar som lagar maten men vi hjälps åt att köpa in varorna, då kan man inte betala förrän effter bröllopet, eller hur? Annars är alla kläder färdiga utom tärnans klänning och mina smycken som jag ska ha. Solist och vilka låtar hon ska sjunga, vilken mat och efterrätt och tårta (en vän gör den). Alkoholen ska köpas in från tyskland. Blommorna vet jag bara vilka färger jag vill ha och vem som ska göra dem. däremot har vi inte varit och tittat på ringar... hur bråttom är det med det egentligen??
    annars känns det som om vi har ganska bra koll vad som ska göras.

  • Nova08

    Hej hej!!

    Är alla helt inne i bröllopsplanerna nu, då det var länge sedan någon skrev?? ;)
    Själv håller jag på att fylla i hindersprövnings-papprena... Spännande, ska även byta efternamn även fast det känns lite tungt. Vi fixade vår fotograf i veckan och tärnan var hrä och kollade läget, ichförsig ligger jag i lunginflammation och är inte världens piggaste men vi orkade oss till frisören en snabbis för lite planering. Tärnan ska få sin klänning uppsydd av sin syster vilket är helt fantastiskt då vi inte kan springa i så många butiker ihop eftersom vi bor på olika ställen.

    Är lite uppgiven på min frisör då hon har ändrat priset då det är en bröllopsuppsättning, och jag vet att man får en konsultation m.m. m.m. men jag kan inte tycka att man ändrar i efterhand, har man sagt ett pris så har man, funderar nu på att byta men då blir det längre resväg... Annars rullar allt på det är bara dagarna som skulle kunna gå lite fortare...;) Jag längtar massor!!

  • Nova08

    Det var i januari som jag boakde första gången, men då var jag tvungen att vara lite hemlig, eftersom inbjudningarna inte var skickade och vi bor i en ganska liten by, så då sa jag inte bröllopsuppsättning... Men det blev dubbelt så dyrt nu, det var en ganska häftig höjning, men men det är väl dyrare med bruduppsättning...


    Lissdaniels skrev 2009-03-19 16:56:27 följande:
    Vad dåligt av henne att ändra när du hade fått ett pris jag hade nog blivit lite ledsen. Var det länge sedan du pratade med henne första gången?
  • Nova08

    Jag tycker det verkar väldigt sent att inte få duka förrän samma dag, går det inte att få lokalen tidigare. Alla blir väl lätt superstressade en sån här dag, speciellt nära släktingar...;) Just planering av dukningen har jag inte kommit så värst långt med för jag tror att det ger sig när man håller på, men sen har jag fördelen att mina blivande svärföräldrar äger lokalen så jag har den en hel vecka innan typ...
    Kan du inte prata med dem som har lokalen, så att ni kan duka iallafalll kvällen innan. Ursäkta men jag blev lite nyfiken varför kan ni inte få använda lokalen förrän 11 samma dag?


    Spira skrev 2009-03-20 04:32:03 följande:
    När får ni tillträde till lokalen ni som har i lokal? Vi får först kl 11 samma dag, känns superstressigt för våra föräldrar och släktingar som ska fixa allt med dukning och iordningsställande, samt att man inte kan vara där själv och kontrollera *kontrollfreak*.. Vigseln börjar kl 15 i en kyrka 2 mil bort...
  • Nova08

    Klänningen är hemma!!! behövde inte göra några justeringar på den varken upp eller ner ut eller in! Jag längtar nu! Såpbubblorna med!!! tårtor blev det.. ;)

    Ska upp och smaka tårta hos svärmor senare, hon kanske ska göra den.

    förstår dig lissdaniels, men sen klaffar allt förmodligen så är ni helt klara en vecka före istället ;) Vi tog 6 april det känns ok, då vet vi hur många vi blir, men redan för två veckor sedan hade de flesta svarat så då har man ju lite koll liksom även om osa datumet är längre fram.


    Lissdaniels skrev 2009-03-30 17:22:13 följande:
    Jag ångrar mig att vi tog osa 1 maj och inte 1 april.... känns som allt ligger på is just nu bara för att några inte har svarat än.
  • Nova08

    Vet inte om jag börjar bli nervös men idag känns det bara jobbigt med bröllopet.... Dels har vi inte skickat in papprena om hindersprovning, de har varit färdigskrivna i en vecka, vårt äktenskapsförord har vi inte skrivit ännu och det känns otroligt jobbigt att ta tag i. Det känns som om det är bara jag som oroar mig ekonomiskt (kan vara så för att vi inte behöver oroa oss alls, men jag oroar mig alltid..) Vi ska till Tyskland för att handla sprit och köpa ring den här månaden, jag jobbar massa helger och min m2b jobbar från 7-19 varje dag, dels för att lokalen vi ska vara i ska bli klar vilket är ganska viktigt... ;)Men han blir trött och just nu jobbar jag natt så jag är helt bakvänd då jag ska växla mellan dagtid och nattid... Suck vad jag klagar, jg längtar ju massor varje dag annars men just idag är det jobbigt.. Imorgon är det nog som vanligt igen...;)

Svar på tråden 6/6-09 brudar