Inlägg från: rosesarered |Visa alla inlägg
  • rosesarered

    Bröllop 2010 nr 5

    Åååh GRATTIS EllaBellaG, det är klart man blir lite rörd när man äntligen är färdig, lite som att ta studenten igen hihi. vad är det du har läst för nåt, vilken är din nya "titel"?

    pandis,

    vi hade bestämt oss för borgerligt innan också och till och med kikat på hennes hemsida förut så det var ju passande. Kunde inte hålla mig ifrån att berätta till min mamma och nu lutar det mot att berätta för sambons föräldrar också.

    många här har ju bestämt datum, hur gjorde ni då? vi funderar mellan 25 juli eller 7 augusti, båda lördagar. När är det finast väder (utomhusvigsel)?

    är det bra eller dåligt att gifta sig i semestertider?

  • rosesarered

    EllaBella, det är säkert ett roligt och utmanande yrke!
    blir det examensfika nu då?

    mysifer,
    jo det är det sambon tror, att alla typ planerar sin semesterresa ett helt år i förväg så att det kanske inte är så klokt att gifta sig i juli.
    men jag var snabb att påpeka att vi isåfall kan skicka sparadatumkort eller liknande.

  • rosesarered

    Jo men vi vill hålla det hemligt för alla förutom närmaste familjen. hmm man får väl hoppas att dom närmaste iallafall prioriterar vårt bröllop framför semesterresan..

    ah, vi får ser hur det blir. bara vi två är på plats så lär vi bli gifta!

  • rosesarered

    Ojojoj detdär med att vara hemlighetsfulla har inte lyckats riktigt fullt ut för oss.
    Igårkväll var vi hemma hos svärföräldrarna och sambon ville berätta för dom om vår vinst och att vi planerar att gifta oss sommaren 2010.
    Dom blev nog rätt förvånade men glada. Alltså egentligen så vet jag inte riktigt vad dom tänkte för dom sa nästan ingenting förutom att det var roligt om det blev som vi tänkt på deras mark.
    Kanske bara är jag som överanalyserar
    Det är bara det att det känns så pirrigt för oss just nu då allt blev så verkligt helt plötsligt och planerna börjar ta fart
    bubblat av mig litegrann till min tilltänkta tärna men hon verkar inte så intresserad och dessutom verkar det inte gå så bra för henne i hennes förhållande...

    angående kusiner så kommer vi att bjuda min kusin som gifte sig förra året, vi var på deras bröllop. Men mest för att jag vill bjuda just den kusinen och jag har så få kusiner så vi kommer att bjuda alla mina. Däremot så kommer vi inte att bjuda hans alla kusiner. Det kommer att ta hus i h****** tror vi för vi kommer inte att bjuda hans "närmaste" kusin och hans föräldrar. Mest för att sambon inte har nånsomhelst kontakt med dem och han ogillar kusinen starkt. Ingen av dom har varit intresserade av att hälsa på mig eller prata med mig dom gångerna vi har träffat dom. Så vi ser ingen anledning till att bjuda dom heller.

  • rosesarered

    Fenixx,
    har du kollat matton?
    dom verkar ha papper i alla möjliga färger men vet inte hur det står till med kuvert.

    vad många vi börjar bli i tråden,
    välkommen alla nya

    skulle vara kul och veta lite mera om alla här!
    finns det några andra unga brudar här? själv kommer vi att vara ganska unga när det beger sig, 24 och 26. Känns lite nervöst då man undrar vilka reaktioner vi kommer att få. Men vi har varit ihop i några år nu så det känns som ett naturligt steg för oss.

  • rosesarered

    MV85,
    ja där ser man en annan 85:a, bästa årgången

    det var många unga här ja! Kul!
    nej jag tycker väl inte heller att det är för ungt eller så, mest bara att medelåldern för att gifta sig verkar vara runt 30-35årsåldern. ( iallafall här i Stockholmsområdet)
    Så sett ur det perspektivet så är det ju ganska ungt att gifta sig!

  • rosesarered

    jo mina föräldrar var unga när de gifte sig också! 23 år gamla och 25 när de fick mig
    så dom kan inte komma med så många synpunkter hehe.
    är däremot lite nervös för vad folk i min klass kommer att säga och så.
    Det verkar inte vara så vanligt att gifta sig överhuvudtaget, många har barn men lever som sambos.
    Men jag är traditionell och vill absolut gifta mig!


    MV85 skrev 2009-02-03 20:05:53 följande:
    mjo... men å andra sidan - äh! Tänker istället såhär: När min mamma var 24 hade hon 2 barn, hade varit tillsammans med samma man i 9 år och haft hus sedan hon var 21... så... näää känns inte som jag har så brottom!
  • rosesarered

    Någon här som vet om Amelia brud&fest tidningen är ute? den brukar väl komma denhär tiden på året..

    molnis, ååh seychellerna låter inte dumt! vi kommer nog tyvärr inte att ha råd med en bröllopsresa tror jag. Annars hade jag gärna åkt till en paradisö vi kommer nog att ta bröllopsresan ett år efter bröllopet eller nåt sånt. Beror på om jag får jobb sen eller om jag ska fortsätta plugga.

    den lokal som vi är inne måste man ta maten och drycken via dom. vet inte exakt vad kuvertpriset hamnade på men det blev runt 500. Sen beror det lite på hur man beräknar dryck vilket jag inte har så stor koll på. Kommer att försöka boka in ett möte med stället längre fram mot våren.

    Fenixx, den affären vill jag besöka!!
    har ni gjort klart era inbjudningskort redan? isåfall har jag missat det eller är det bara material som inhandlas?

    nu ska jag kila iväg och äta lunch.

  • rosesarered

    Lillamaa,
    ja det var verkligen billigt pris på hus! där vi bor kostar ettorna runt 700-900 och det är ändå utanför Stockholms innerstan.
    Måste ni köpa hus nu då? vänta tills efter bröllopet? eller också gift er under enkla former, varför inte i trädgården till exempel

    Idag köpte jag nya Amelia brud&bröllop! fanns mycket skoj i den.

    Vi har köpt en sak till bröllopet än så länge och det är smidda stativ att hänga lyktor eller vaser med blommor på. Har en bild i mitt galleri. Vi har ju tänkt oss ett utomhusbröllop och tänkte placera stativen så att det blir som en "altargång".

    Smycken och sånt vill jag helst inte köpa innan klänning men har kikat runt på olika tiaror, men vågar inte slå till ännu.

    kommer att försöka köpa småsaker som paraply och annat, vad det nu är man kan behöva??

  • rosesarered

    LoveA,

    förstår att det känns verkligt på ett helt annat sätt när man bokat! det var okej för dom att ni bokade så långt i förväg? för vissa kyrkor tror jag att det inte går att boka förrän 12 månader innan.

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5