• pandis81

    Bröllop 2010 nr 5

    Ja vi har försökt att hålla det lågt.
    Tänkte jag skulle sätta mig en dag och skriva ner allt vi har handlat för att sedan kunna föra på nya saker hela tiden. För att se hur det går mot budgeten som vi satte upp från början.
    Jag vet att den stora posten blir maten. Men då ingår ju allt och även lokalen,personalen så då blir det nog inte så dyrt i alla fall.


    paradisfågel skrev 2009-01-09 09:58:36 följande:
    Hej Pandis!
    Du har verkligen hunnit med mycket! O e fortfarande imponerad över den låga summan som du lagt på de!
  • pandis81

    men du vet att ni har faktiskt lov att önska präst så finns det fler präster i er församling så behöver ni inte ha den *kärringen* som du inte vill ha.

    Förhoppningsvis så kommer vi ha en präst från en annan församling. Men att vi tar med oss henne till den kyrkan som vi ska gifta oss. För det gjorde vi när våran dotter döptes och det är samma kyrka.


    berglinlindström skrev 2009-01-09 10:13:04 följande:
    blä fick veta att samma präst som döpte våran son i höstats ska jobba kvar nästa år och vill inte ha den kärringen (ursäkta språket) hon höll på att tappa våran son sa fel namn mm så nu måste vi höra hur vi ska gå till väga.men lokalen är bokad och datum med allt hänger på lokalen när vi gifter oss.
  • pandis81

    jo men så känner jag också angående maten.

    Och just att det är så mycket annat som ingår i vårat pris. Slår man ut på det hela så tror jag inte att det blir just så dyrt. Det är ju baserat på pris per person.
    Men jag ser fram emot att boka första mötet och få se vad deras bufféer ser ut.


    paradisfågel skrev 2009-01-09 10:23:28 följande:
    ninni84r, ni har också hunnit en bra bit på vägen låter det som
    pandis, här kommer nog också maten att bli en stor post.. Men vill hellre låta det kosta lite extra än att maten inte skulle räcka tex..
    berlinlindström, kan ni inte be att få en annan präst d?
  • pandis81

    vi betalade inget för att få med oss en annan präst till kyrkan.


    berglinlindström skrev 2009-01-09 10:31:41 följande:
     

    vist kan vi ta en annan präst men det kostar för vi har bara 1 på våran församlingen men daniel ska prata med med prästen som döpte benjamin (första barnet) dom har känt varandra länge han har själv haft henne som komfations präst hon är supper men jag är lite rädd at hon inte orkar hon är så gammal.vi vill inte att det sticker iväg i kostnad pga vi kommer att åka utomlands efteråt med barnen och det kostar.
  • pandis81

    Hej Nya. Och välkomna

    Fenixx: vad svårt det var med ringarna tyckte båda var väldigt fina. Men om jag hade valt till mig själv så hade jag nog valt nummer två. Det var lite mer jag.
    Men båda var väldigt fina.

    Idag när vi var och handlade så gick vi förbi dressman och kollade på kostymer och vad m2b hade för storlek bara lite för att man skulle veta.
    Jag har alltid sagt att hans egna kläder får han välja helt själv eftersom det ändå är han som ska trivas i dom och ha dom på sig en hel dag.
    Han hittade en kostym som ska komma in i butik i dagarna eller närmaste veckan. Den är beige eller ljus. Såg beige ut i katalogen. Med väst och så vit skjorta är jättesnygg på bilden i katalogen.
    Men så på hem resan så vart han lite fundersam hur den skulle funka till min klänning.
    Vad tror ni??? tror ni ljus kostym Ev beige skär sig mot klänningen med gammelrosa band.??? Han kommer ju ha gammelrosa plastrong och likadan blomma som jag har. Vi gifter oss i april är det kostigt med ljus kostym då??

    Annars så har jag ju hittat ringen så den kommer vi nog köpa i höst tror jag.

    jag har inte varit så aktiv sista dagarna, det är bara för att vi fick avliva även katt nummer två här i slutet på veckan så nu har vi ingen katt kvar och mamma har mått dåligt så hon kommer hit från linköping imorgon och ska stanna i några dagar för att hon mår dåligt.
    Hon har haft psykiska problem hela mitt liv så jag är livrädd för att hon ska göra återfall i det nu när hon inte har katterna längre som har varit som en medicin för henne i många år. Men nu är hon helt ensam igen och det är oroande. det gör ju inte saken bättre att man inte har något jobb för tillfället så nu känns allt ganska meningslöst och jag försöker kämpa på med bröllopsplanerna men det går liksom inte framåt direkt.

    Jag börjar även tvivla på om vi får ihop pengar nu till våran dröm om att ha festen på ett underbart ställa som jag har hittat där vi inte behöver tänka på något. Bara koppla av och känna oss fina för en dag. dom tar hand om allt från dukning,mat,dricka,tårta ja allt.
    Det ända vi gör är att åka dit kvällen innan när dukningen är klar och sätter ut bordsplaceringen och det känns jätteskönt. Men jag vet nu som sagt inte om pengarna kommer att gå ihop..

    allt känns bara jobbigt för tillfället.
    Men det var kul att se sambons leende när han hittade den ljusa kostymen.

  • pandis81

    Ja det var ju smart tänkt ni har min klänning i galleriet och ja jag har köpt den.
    Jag tror inte att det kommer att bli så fel. Och jag kan inte tänka mig att det blir fel så länge som han trivs i vad han har på sig och han känner sig stilig så är det ju det som kommer att synas utåt i alla fall. Och sen vad alla andra tycker om färgerna det ska man väl kanske skita i.. Men jag ville bara höra lite åsikter just om det skulle passa ihop.
    Men det märktes på honom att han gillar den.

    Jo hon ville komma bort lite hemifrån så hon fick tänka på annat så det är ju skönt att hon kan åka hit ett par dagar och mormor betalade biljetten åt henne.

    Tack för all peppning. Jag hoppas också att det löser sig.


    sockersmulan skrev 2009-01-11 22:59:54 följande:
    Pandis: Usch va tråkigt att höra med din mamma och katten! Håller tummar och tår för att det ordnar sig! Skönt att din mamma kan komma och hälsa på dig iaf. Det hjälper säkert. Då är hon ju inte ensam iaf.Ang kostymen: Tror inte d borde vara ngt problem med en beige kostym. Har du köpt din klänning? Isf kanske ni kan köpa kostymen på öppet köp och så kan du typ lägga den jämte klänningen för att se om färgerna ser fina ut tillsammans? :_)Hoppas också ni kan ha festen på det där underbara stället du hittat, och att du hittar ett jobb!Kram på dig!
  • pandis81

    finns det svenska sidor??
    har bara hört talas om weddingannouncer.
    tar gärna och reggar mig på en svensk sida en där.. tyckte den var lite krånlig.
    annars kan man ju starta en vanlig blogg.


    Humlan66 skrev 2009-01-12 12:26:31 följande:
    Är det någon utav er som har reggat eran bröllopssida på nån svensk site ?? var och varaannan har ju på weddingannoucer
  • pandis81

    Ja men så känner jag också att det är att han ska känna sig stilig och den var väldigt fin på bild. Tyckte också om den.

    Men jag tror inte heller att det blir så konstigt tillsammans.
    Men jag ska ringa och se om den kommer i veckan för då kanske mamma också kan följa med och kolla då kan hon säga lite vad hon tycker.

    Ja mormor är snäll.. och hon tyckte också att mamma skulle åka bort. Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis innan hon kommer och nu när dottern sover lite.


    sockersmulan skrev 2009-01-12 12:39:34 följande:
    Åh vilken fin klänning! Spontant tror jag inte det skulle vara några problem att matcha den med beige. Som du säger är det ju oxå viktigt att han trivs i det han har på sig och känner sig stilig, så jag tycker absolut ni ska köpa den om han tyckte den kändes så bra. Va bra din mormor betalade biljetten så hon kunde åka! Just att komma iväg och tänka på annat tycker jag själv hjälpte mkt när min vovve blev avlivad för ett tag sen.. Det är liksom lättare att förströ tankarna när man inte är hemma på nåt sätt. Speciellt de första dagarna när det är som allra värst.
  • pandis81

    Vi började med att fundera ut vilket datum vi kunde tänka oss eller om det var något datum som hade lite mening och betydde något.
    Sen gick vi över och kollade på vilken kyrka vi ville gifta oss i, och i så fall vilken lokal som låg i närheten.
    Sen har vi kontaktat dom för att se vad dom hade för upplägg och hur mycket man själv behöver tänka på att fixa.
    Gästlistan
    Ska man ha bara lokal så måste man ju tänka på hur man vill ha dukningen,personal som ska duka/plocka av/servera dricka.
    Sen om ni ska ha buffé,tre rätters middag eller annat matförslag.
    Och om ni vill ha något speciellt färgtema. Om det ska gå ingeom både dukning,inbjudan,festprogram.
    Ja det var väl så vi började. Och sen har jag ju köpt lite små saker när jag har hittat som jag tror att vi kommer att få använding för.
    Men det är ingen ide att stressa upp sig. Det är bättre att fundera längre för att få det precis som man vill ha det.

    Och har du frågor så tveka inte att ställa dom, vi i forumet är till för att hjälpa varandra.


    Tokisen skrev 2009-01-12 12:49:43 följande:
    Godmorron allihopa.Jag känner mig hispig över detta bröllop, alla här inne har fixat så mycket redan och vi har inte en börjat.Det e ju inga lätta saker detta, mycket att fundera på och klura.Vad började ni med?
  • pandis81

    Jag kontaktade våran kyrka och dom sa att vi behövde boka 6-12 månader innan..
    Men det är så olika från kyrka till kyrka men det kan man skriva eett mail och fråga det gjorde jag. Dom har varit väldigt tillmötesgående.
    Och jag skrev bara att vi hade funderat att gifta sig i deras kyrka och frågade när dom tyckte att man skulle boka.


    Tokisen skrev 2009-01-12 12:56:25 följande:
    Ok, datumet e klart wow en sak färdig Kyrkan e vi väl inte 100 överens heller, har ni bokat kyrkan redan oxå?Gästerna har vi diskuterat lite grann, men e kluvna till några.vi vet vilken lokal vi vill ha, men vi vet inte om det går så det kanske man skulle kolla upp kanske.Hur tidigt bör man boka allt som ska bokas?
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5