Inlägg från: EllaBellaG |Visa alla inlägg
  • EllaBellaG

    Bröllop 2010 nr 5

    Hej alla -10 brudar! Nu är det dax för mig att börja ta upp planeringen! Eftersom vårt bröllop kommer ske under hemliga former så kommer det bli lite krångligt, men det tycker jag det är värt :) Alla vet att, men inte hur, var och när... hihi

  • EllaBellaG

    Tackar! Kul att kolla runt och se vad alla andra har för tankar! Väldigt skönt att ha gott om tid på sig, men samtidigt lite frustrerande att det känns så långt bort!

    Min anledning att "giftemål inom ett år efter förlovningen" inte funkar är pågående studier och därmed bristande ekonomi. Vad är era anledningar?

  • EllaBellaG
    fromheretoeternity skrev 2009-01-18 18:46:42 följande:
    Nu hinner vi verkligen hitta det vi verkligen vill ha och jag vill dessutom gå ner en hel del i vikt!
    Haha! Precis samma här med vikten! Har iofs redan hunnit gå ner nästan 10 kg, men då har jag hållit på i ca 3 år också. Har satsat på att lägga om kost och vanor ist för att börja hårdträna och banta! Vill gå ner ca 3 kg till innan jag är helt nöjd, men det borde jag väll rimligtvis hinna innan 2010
  • EllaBellaG

    Viktklubbar, tävlingar mm är jättebra i början! Framförallt innan man hittat något som funkar för en själv om man verkligen försöker göra en förändring. I början utmanade jag i princip alla jag känner i stegtävling för att hålla motivationen igång..hihi

  • EllaBellaG

    Nej man måste verkligen inte ha en anledning! Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 9 år och förlovade i 1 år (10 år 2010). Min sambo är dock något mer konservativ och har hela tiden sett en förlovning som ett löfte om giftemål inom ett år, vilket jag sett som ganska frustrerande eftersom det inneburit att jag fått vänta vad som känns som lääääänge med förlovning :)
    Det verkar dock som han fattade vinken tillsist iaf!


    Augusti2010 skrev 2009-01-18 20:18:49 följande:
    Måste man ha en anledning för att inte gifta sig inom ett år efter förlovning? Vår förlovning var en "vi ska gifta oss någon gång inom en överskådlig framtid-förlovning" och inte en "vi ska gifta oss inom ett år-förlovning". Det där med att giftermål ska ske inom ett år ser jag ungefär som att man inte får ha röd klänning på ett bröllop. Lite förlegat och praktiserat endast av en del. Dessutom hade det inte funkat för oss har vi märkt i efterhand, stället vi vill ha till festen är helt fullbokat varje sommar nästan mer än ett år i förväg. Då ska man alltså boka det först, sen förlova sig för att hamna inom "ett års-gränsen"? Nej, det hade känts märkligt.
  • EllaBellaG

    Ojoj, började titta på gästlista igår för att få en uppfattning om storlek. Har varit inställd på ett bröllop i mindre skala. Bara med familjen blev det dock dryga 30 pers och då har jag inte ens börjat fundera på vilka/hur många vänner som ska me! Så svårt att veta var man ska dra gränsen tycker jag.
    Ska det vara barnfritt tex? Det vill jag ju inte egentligen, men det skulle dra ner antalet något... Hur har ni tänkt med gäster?

  • EllaBellaG

    Hmm, ja det lutar lite åt barnfritt.
    Har en budget på max 50 000 exkl resa. Detta kommer räcka gott för vår del.

    Klagade lite på sambon häromdagen när det gäller bröllopsplaneringen faktiskt. Han säger att han har lite svårt att tänka så lågt fram i tiden och ser inte meningen med det. Konstigt att det kan vara så annorlunda för jag tycker det är så kuuuuul! Kan surfa runt och leta ideer i timmar!

    Igår kom han dock med ett förslag på en viss tårta, kul, men tyvärr inte en idé jag gillade :-/

    Nu har vi bestämt färgtema så nu kan jag börja kika lite mer på detaljer!

  • EllaBellaG
    haennish skrev 2009-01-20 20:10:23 följande:
    eller så köper man gamla smycken på auktion som man sen tar till en guldsmed och gör om. Och han lät jättepositiv till auktionsidéen! :)
    Vilken rolig idé! Smart tänkt! Har funderat på om vi skulle ta gamla smycken, devis trasiga, och smälta ner. Återvinning! Typiskt bra miljötänk :)
  • EllaBellaG

    Har inte kommit så långt i planeringen att budgeten för tårta är lagd. Men vi kommer antagligen satsa på att göra flera stycken av en enklare, men fin tårta, som inte kommer kosta allt för mycket. Kanske runt 500 kr totalt. På middagen kommer det däremot läggas en hel del.

    Tackade nej till en arbetsintervju i Södertälje nästa vecka. Jag vill ju inte bli särbo samt vill snart "hem" till västkusten igen så det kändes verkligen helt fel. Lite väl långt att pendla från Linköping också. Är jag dum i huvudet nu när det är så ont om jobb?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5