• Fler som ska gifta sig på nyår som upplevt datumet som problem?

  Lör 13 dec 2008 20:42 Läst 1983 gånger Totalt 12 svar
  sabina­1980
  Visa endast
  Lör 13 dec 2008 20:42

  Ja som rubriken lyder...har ni upplevt problem med släkt,cateringfirman, de som ska göra era blommor och tårta eller e det bara vi som stöter på en massa hinder hela tiden?

 • 27juni­2009
  Visa endast
  Lör 13 dec 2008 20:51 #1

  va tirst o stöta på motgångar De där m blommorna kan jag inte riktigt förstå? Såååå stort e inte nyår, jueln e ju ebtydligt större o så får de väl förereda o planera, de e ju inte så direkt att ni komemr samma dag os äger ni sk aha en brudbukett. catering kankse har me rfullt, men gäst som gäst o så länge ni bokat ska de väl ta er som vilken bokning i turlistan som helst. Hoppas ni får ett top bröllop trots det

 • Lör 13 dec 2008 20:54 #2

  Jag har inte bokat ngt datum, men hade gärna haft nyårsbröllop, med fyrverkerier och hela alltet.
  Jag vet dock att det finns en del åsikter om aftnar och att man lär få räkna med att alla inte värderar ens bröllopsdag så högt att de astår fjällresor, Thailandsvistekser eller ens andra starka traditioner på närmre håll. För vissa är just Nyår eller Midsommar helt orörbara märker man ju.

  Lokalmässigt gissar jag att det både kan vara svårt att få kyrka och präst en såadan dag, och övriga lokaler är säkert mycket som är uppbokat, plus att det antagligen kostar extra mycket, precis som allt annat under högsäsong...
  För att inte tala om att frisörer och andra kanske inte har öppet? Gissar jag rätt?

 • Im yours
  Visa endast
  Lör 13 dec 2008 21:38 #3

  Förmodligen är det så. Långsiktig planering behövs, vi gifter oss nyår- 2010, Lycka till Sabina!

 • sabina­1980
  Visa endast
  Lör 13 dec 2008 23:24 #4

  Hej igen...
  Jag har fått ordnat med tårta och bukett som vi hämtar dagen innan och det är väll inte världens problem eftersom det håller sig. Problemet har varit att folk hellre vill gå på vanlig fest än att gå på bröllopsfest. Har fått nys om att en del av våra gäster ska stanna till runt 9 och sen dra vidare till en annan fest med mer folk(vi blir ca 45) Tycker bara att man har satsat så mycket tid och pengar på det här och att det är respektlöst att gå så tidigt, eller det är kanske bara jag som är känslig?

 • Lör 13 dec 2008 23:36 #5

  Nej du har rätt...
  Jag är orolig att folk ska komma och dricka en massa och sedan gå vidare...
  Min blivande säger att jag inte har fog för min oro och det får man väl verkligen hoppas.
  "Problemet" är inte på min sida utan hans.

  Jag skulle faktiskt bli asförbannad...man går inte innan brudparet! Om man inte har riktigt goda skäl. Som tex barnvaktsproblem eller maginfluensa.

  Men jag har ingen lösning...annat än att försöka göra det så roligt som möjligt så att folk vill stanna.

 • Lör 13 dec 2008 23:58 #6

  Men fy vad tråkig inställning! Så tycker jag verkligen inte att man beter sig! Då ska man tacka nej faktiskt!

  jag förstår som sagt mycket väl om folk har annat för sig än att gå på just mitt bröllop om jag väljer en storhelg, men man har väl ändå inteett bröllop som "förfest" och drer mitt i?

  Om man sedan måste stanna på ett bröllop tills brudparet "ger sig2 vet jag inte, det är ju tex inte ovanligt att det är på ett ställe där de och vissa gäster sover över, då måste man ju kunna få åka hem, och vissa partar ju till framemot 4-5 på morgonen. det kan man ju inte vänta sig att alla orka eller vill.


  sabina1980 skrev 2008-12-13 23:24:30 följande:
  Hej igen...Jag har fått ordnat med tårta och bukett som vi hämtar dagen innan och det är väll inte världens problem eftersom det håller sig. Problemet har varit att folk hellre vill gå på vanlig fest än att gå på bröllopsfest. Har fått nys om att en del av våra gäster ska stanna till runt 9 och sen dra vidare till en annan fest med mer folk(vi blir ca 45) Tycker bara att man har satsat så mycket tid och pengar på det här och att det är respektlöst att gå så tidigt, eller det är kanske bara jag som är känslig?
 • Tis 16 dec 2008 10:17 #7

  Hej!! Vi ska gifta oss på nyårsafton och stötte på problem i början, hade svårt att få tag i frisör, och att allt blir mycket dyrare på nyårsafton. Det är svårt för gästerna att ordan chaufför eftersom vi ska ha festen väldigt avsides. Men nu är allt ordnat och jag tycker att det är tråkigt att era gäster tänker gå på andra fester. Det ska ju vara en dag full med lycka och fest och det vill man dela med nära och kära!!

  Lycka till med bröllopet!!

 • sabina­1980
  Visa endast
  Ons 17 dec 2008 22:44 #8

  ville bara tacka för alla era svar och lyckoönskningar. Jag vet nu att vi ska försöka göra allt för att vår dag inte ska bli förstörd och vill ngn gå tidigare för att fira nyår på annat ställe så får dom göra det. Det viktigaste är ju att vi får varandra och njuter av dagen och bröllopsresan dagen efter eller hur?

 • Tor 18 dec 2008 19:00 #9

  Rätt inställning! Om de går så är det deras förlust! Vart ska ni på resa?

 • sabina­1980
  Visa endast
  Tor 25 dec 2008 20:27 #10

  vi ska till thailand au nang och det ska bli så skönt att komma från trista sverige

 • Tretto­ndagsa­fton 09
  Visa endast
  Fre 26 dec 2008 10:32 #11

  Ja en bekant hade också problem med frisör och catering

 • Jag och frugan
  Visa endast
  Tis 10 mar 2009 08:59 #12

  Vi ska också gifta oss på nyårsafton och jag kommer bli väldigt besviken om folk kommer till bröllopet och sedan går vid 9. Vi kommer vara runt 80 personer och jag tror att de flesta kommer att kunna komma och jag hoppas att de inte ser valet av dag som något problem. Det är nog extra viktigt att skicka ut inbjudan tidigt om man väljer en dag som denna.

  Sabina1980: Så ni ska också till Thailand? När åker ni? Vi ska till Khao Lak och Similan är det tänkt, ett lugnt och lite avskiljt ställe. Au Nang är väldigt trevligt måste jag säga, kommer nog trivas mycket bra

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll