Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Vi var också på mässan igår men tycker den var sådär. Visst, lite tips och inspiration fick man ju, men det var ju sååå trångt. Var in på högtidskläder och provade ett par klänningar. Ska ju dit på torsdag igen och prova mer, de flesta klänningarna i min storlek hade hon inte inne igår eftersom de skulle visas upp på mässan och sedan på kvällen.

    Gick in och köpte lite grejer till inbjudningarna och festprogrammen och så på Konstnärshoppen, så nu börjar det röra på sig lite med det också. Hittade kuvert till bra pris på Sandbergs pappershandel.

  • SommarNoll9

    Jag har köpt min klänning med stort K!!! Är såååå glad. Tog med mig min mamma och lillasyster ner på Högtidskläder idag då de hade öppet 12-14. Provade samma klänning som jag provade igår och den var ju jättefin. MEN så hittade jag en klänning i siden som var sååå himla fin där den hängde. Absolut inte den modell som jag tänkt mig, men den satt som gjuten Så den fick det bli! Bild finns i mitt galleri för den som vill se. Dock är bilden lite dålig då hon som bär den sitter ner. Det är iaf sjöjungfrumodell och det hade jag aldrig trott att jag skulle ha. Men det är klart att jag ska! Klänningen kändes som att den var sydd för mig, den passar mig perfekt! Okej, lite ändringar måste göras då jag inte är så bystig men det ordnar vi när jag köpt underkläder. Känns så himla bra att ha klänningen klar och hängande här hemma!!

  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-01-25 17:39:09 följande:
    Hej där!Vet du att precis den klänningen har jag också köpt! Och om du läser tidigare inlägg från mig så har jag känt precis som du-att jag aldrig någonsin trott att jag skulle kunna passa i en sådan! men den sitter som på dig-gjutet!Jag känner igen mig i dig när du beskriver hur det känns,det var precis samma känsla för mig. Så himla kul att vi fallit pladask för samma klänning! Grattis till den vackraste brudklänningen som någonsin skådats!!!!
    Ja nu när du säger det så ringer det en klocka! Så himla kul att man verkligen fastnar så för en klänning! Tack och grattis själv
  • SommarNoll9
    010809 skrev 2009-01-26 12:48:27 följande:
    Vi var oxå på mässan.. som så många andra säger så var det inte så jätemycket att se när man är klar med många stora saker.. men kul var det iaf.. jag utnyttjade rabatten på högtidskläder och köpte skor.. vi frågade om priser för att hyra min m2bs kläder.. det var stor skillnad.. så nu ska vi å prova ut på a&k på lördag fort som bara den innan de hinner höja priset =)vad kul, grattis! =)
    Tack så mycket! Känns så himla skönt att ha klänningen klar faktiskt.
  • SommarNoll9
    DanKat skrev 2009-01-26 14:06:56 följande:
    Måste bara skicka en varning: beställ inte från Margarethas Textilateljé! Vi beställde 100m av ett speciellt band från henne i SEPTEMBER. I januari ringde jag och frågade om det inte hade kommit eftersom jag inte hört något från henne. Då hade hon inte beställt det än!! Hon skulle iaf ordna det och höra av sig till mig veckan därpå. Idag ringde jag upp henne igen eftersom hon inte ringt trots att det gått ett antal veckor. Och nu fick jag veta att bandet utgått ur sortimentet!!!! Gissa om jag är irriterad!!! Så lita verkligen inte på att hon fixar beställningarna i tid om ni ska ha nåt!
    Usch vad dåligt! Jag förstår att du är irriterad, det hade jag också varit. Tack för varningen! Är nämligen precis på väg att inhandla band till inbjudningskorten och festprogrammen.
  • SommarNoll9
    shia skrev 2009-01-26 19:39:17 följande:
    Tycker ni att om man bokar en festlokal 2 mil utanför Umeå att borde ordna transport från kyrkan till lokalen (efter vigseln)och från lokalen och in till stan (när festen är slut). Eller är det OK att låta gästerna fixa transport själv?
    Tycker inte att man måste egentligen. Det är ju väldigt praktiskt, men absolut inte ett måste. Vi har varit på bröllop utanför stan (Sävar och Holmsun/Obbola) och då var det bara att fixa skjuts själv.
  • SommarNoll9

    Nationaldagen2009: Välkommen till tråden!

    Vi kommer göra som shia, musik via dator och en herrans massa låtar av olika slag Att det blir bra ljud får vår käre vän som är ljudtekniker fixa

  • SommarNoll9

    Min klänning kostade 4300 kr men så hade de ju 20 % rabatt just den helgen så inkl klänningsgarderob betalade jag 3500 kr. Hade budgeterat för en klänning för ca 4000 så jag känner mig väldigt nöjd med det priset.

    Shia: Har du varit på Änglalikt och provat? Hon har ju en del begagnat också som kanske inte är lika dyrt som nytt.

  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-01-30 09:23:36 följande:
    Klänningsgarderob? är det den där plasten med blixtlås som klänningen hänger inuti i butiken?
    Precis
  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-01-30 14:06:18 följande:
    Jag trodde en sådan ingick, jag betalade inget extra för den. Är de jättedyra? Jag fick min inpå.
    nä den kostade 150 kr - 20% så den var inte alls dyr jag ville ha en sådan istället för bara en "plastpåse".
  • SommarNoll9
    Umbraz skrev 2009-02-01 14:56:14 följande:
    Hallå där!Idag är det 6 månader kvar för oss som ska gifta oss 1/8...rackarns vad fort det går!
    Ja jag säger som 010809, nu gäller det att få saker och ting fixade så man inte står där med massor kvar i slutet. Jag/vi har tänkt ha så mycket som möjligt klart innan semestern, för under semestertider kan det ju vara lite svårt att få tag i folk på vissa ställen.

    Idag lånade vi hem skrivaren från svärföräldrarna så att vi kan fixa inbjudningskorten. Ska köpa papper, snören/band och kuvert imorgon tänkte jag så vi har allt hemma. Känns sååå roligt att få börja med det och få iväg dem!
  • SommarNoll9

    Nu har jag varit och beställt papper till inbjudningskorten. Vilka band vi ska ha får vi se vartefter och köpa det då. Kuvert ska också köpas in i veckan när vi gjort ett provkort så jag vet exakta storleken. Vi hade en önskan om att ha gröna band runt kortet men hittar inget som matchar den gröna färgen på bottenpapperet. Vi ska ju ha vitt papper över och det är ju inte så svårt att matcha Vi får väl köra vitt/vitt på banden annars. Det löser sig.

  • SommarNoll9
    shia skrev 2009-02-06 08:23:40 följande:
    God morgon girls! Nu har det skett utveckling för mig: Vi har äntligen spikat ett datum när vi ska gifta oss(29 Augusti),bokat kyrka, bokat präst, jag har köpt klänning, börjat spåna på hur vi ska formulera inbjudningskorten, frågat våran uttänkta Toastmaster om han kan tänka sig uppdraget. Allt detta på typ 1 och 1/2 vecka, jag känner mig nöjd med mig själv!Klänningen hittade jag på högtidskläder och jag känner mig super nöjd.
    Vad härligt att det går framåt! Vad har du hittat för klänning?
  • SommarNoll9

    Umbraz: Vilken bra lösning ni fick till! Är ju så typiskt att det ska ändras sådär.

  • SommarNoll9
    Idefixen skrev 2009-02-07 12:21:29 följande:
    Hej!Här är en till brud från umeå!Vi gifter oss den 30/5!Kyrka är bokad. Vet inte vilken präst de blir än, bara att vänta å se.Ska skicka ut de sista inbjudningarna idag, klänning är köpt, bokat tid hos frissan för klippning, permanent, och slingor.Är ju såååå kul att planera!
    Välkommen hit!

    Fixandet med inbjudningskorten fortsätter. Min sambo har även ändrat sig och fixar med en hemsida åt oss där vi kan lägga ut information istället för att skicka med ett extra blad med inbjudningskorten. Vad tror ni, räcker det om man skriver om kuvertavgiften på hemsidan eller borde vi ha det på inbjudningskorten också?! Vill ju inte att folk ska bli stötta för att det inte framgår direkt...
  • SommarNoll9
    ElMac skrev 2009-02-08 11:24:05 följande:
    Vi har varit på titanrngar i härnösand och sett ut våra ringar.och ja tycker att de är en smart idé att kontakta en guldsmed och pimpa befintlig förlovningsring. ÄR den bred och du vill bära den senare så kanske de blri för mycket med två och då skulle jag gjort som du!
    har varit inne på deras hemsida och jag har hittat ringar som jag vill ha, tycker dom är jättefina!

    Vill nu: Jättefint!!
  • SommarNoll9

    Idefixen: Vad roligt att vara i Stockholm! Har inte börjat kolla runt på blommor än så jag har tyvärr inget tips.

    Vi har fastnat i matfrågan... Vi vill ju ha buffé men inte riktigt vad vi vill ha på den. De cateringfirmor jag kollat har så "tama" bufféer, det känns som att det är lite sorter och det känns trist. Någon som har tips på bra buffé och catering??

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...