• Umbraz

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Hej! Vi kommer att ha en fikabuffé efter vigseln och kommer således inte att ta någon avgift. Vi bjuder på kaffe, allehanda bakverk och brudskål.
    Men jag har varit på några bröllop under åren och kan väl tycka att avgifter som ligger upp till 400kr är helt Ok!
    Men jag var på ett bröllop i somras där kuvertavgiften var 350kr per person och vi antog då att avgiften var istället för presenter. Det nämndes aldrig i inbjudan något om presenter. Själva vigseln ägde rum väldigt långt bort för alla så det var en bit att resa dessutom, vilket drar iväg i kostnad. Nåväl, man vill ju närvara, så sagt och gjort vi for dit och när vi väl var framme hade ALLA andra presenter med sig. Detta blev otroligt pinsamt för oss, tur var att jag hade gjort brudbuketten, så det fick bli vår present till brudparet.Hade vi inte haft den möjligheten vet jag inte vad vi skulle tagit oss till. Är det så att om man har en kuvertavgift och inte nämner något i inbjudan om att man undanber sig presenter så förväntar sig paret presenter? Jag har hela tiden trott att avgiften är istället för presenter. Har aldrig råkat ut för detta förut och blev helt ställd.


    hoppan skrev 2008-12-07 09:44:42 följande:
    Hej allihopa!JAg funderarlite på hur mycket man skall ta i kuvertavgift? Finns det några riktlinjer. Vi kommer att ha catering. Så här kommer det att se ut. Brudskål+snittar, förrät+varmrätt+tårta. Under middagen kommer det att vara påfyllning hela tiden inga tomma glas. till kaffet är det avec. Vi funderar på 350:- -400:- man vill ju inte att gästerna skall tycka det är dyrt. Hur gör ni andra?
  • Umbraz

    Ja, tänkte att det kunde vara en liten tankeställare nu när vi sommarbrudar snart ska skriva våra inbjudningar. Det gäller verkligen att vara tydlig och verkligen tänka igenom hur mottagaren tolkar det man skriver. Jag önskar ingen att hamna i den situationen jag befann mig i.


    SommarNoll9 skrev 2008-12-07 19:17:20 följande:
    Oj, vilken tur att du gjort buketten! Men jag tänker som dig, betalar man kuvertavgift så behöver man inte ha present med sig. Men det kan ju vara klokt att i inbjudan skriva typ "istället för presenter tar vi en kuvertavgift på 300 kronor/vuxen", då behöver ju inte folk fundera om de måste ha present också.
  • Umbraz

    Om man har en bestman, måste man också ha en tärnna då? Vi har nog mest troligt blivit med bestman, trots att vi från början inte skulle ha varken bestman eller tärna. Hur gör man?
    Jag har inte någon som jag riktigt ser som min tärna, iallafall inte än,så det lutar åt att isåfall bara ha bestman.

  • Umbraz

    Tack för era svar, då kan jag nog sluta bekymra mig över det!

  • Umbraz

    God fortsättning allihopa! Nu blickar vi framåt mot 2009 som blir kärleksåret nr1! Hoppas att ni alla får en fantastisk nyårsafton! Kramiz

  • Umbraz

    Jorå, det första inbjudningskortet är fixat, ska bara finslipa texten litegrann.... Sen håller vi på att mixtra med musiken till själva vigseln. Vi har fantastisk hjälp av två kompisar som är musiker som har tagit på sig att spela och sjunga. Så just nu försöker vi hitta lämpliga låtar. Vi har in- och utgångsmarchen klara, och en låt under själva vigseln sen letar vi efter en fin låt med svensk text då den första är engelsk.
    Men vill inte ha en romantisk låt utan något oväntat. Jaja, det är bara att leta på..

  • Umbraz

    Hej svejs!
    Gissa om jag är glad. Jag är i Stockholm och har precis hittat brudklänningen som bara var jag!
    Jag har fram tills idag bara tittat på modeller på nätet, och har försökt spana in de modeller som jag tror skulle passa till min kroppsform. Jag är ganska kort och småmullig så jag ville absolut inte ha något som sitter åt. Jag hade en tanke om att jag skulle ha något som var avskuret under bysten för att sen gå över i en typ av A-linjemodell. Jag stegade in i butiken och sade att jag var helt öppen för förslag men sade att jag hade lite att dölja kring midjan och därför gärna inte ville ha något sjöjungfrutjafs eller liknande. Hon tittade på hur jag såg ut och tog ändå fram en sjöjungfrumodell,men den avfärdade jag, så jag provade ett antal andra modeller och så tog kvinnan till slut fram den klänning, som hon tagit fram från början. Jag suckade, jag var verkligen skeptisk, men prövade den ändå.
    Och kan ni tänka er, den satt som smäck!
    Det är en cremefärgad axelbandslös klänning som är draperad kring midjan och på så sätt förvillar bort eventuella valkar. Jag ser hur smal som helst ut i den, och känner mig som världens vackraste. Dessutom får klänningen mig att se längre ut, och det är ju ingen nackdel. Jag är omtumlad. Tänk att det jag minst av allt hade kunnat föreställa mig att jag skulle passa i, visade sig vara det bästa alternativet.Det blev sjöjungfrutjafset ändå, hi hi. Jag slog till på alldeles underbart fantastiska par skor också, och allt till priset av 5200kr! Det tycker jag var ett fynd!
    Det var en äldre kvinna som hjälpte mig, hon var underbar och hur duktig som helst, och jag rekommenderar verkligen alla att besöka Högtidskläder på Hornsgatan 144, om man har vägarna förbi. Sen föreslår jag att man verkligen går in med öppna sinnen när man ska prova ut brudklänning så att man är mottaglig för nya modeller än de man från början föreställt sig i. Och att man lyssnar på den som säljer klänningen, de har ju kunnandet och ser direkt på en vad man kan passa i.
    Nu kan jag bocka av två grejer till på listan, på måndag ska jag boka prällen....Tjing tjong!

  • Umbraz

    Mmm, jag tror man gör rätt i att inte vara så fokuserad just på en typ av klänning. Naturligtvis ska man prova de modeller som man kollat in lite extra, men det är också viktigt att kunna lyssna på försäljaren och att vara öppen för dennes förslag. Hade inte jag lyssnat på min försäljare hade jag aldrig förstått att detta var den absolut perfekta klänningen. Som både passar min personlighet och kropp. Nu var den här kvinnan verkligen duktig och jag kände mig så otroligt avslappnad med henne, jag fick förtroende för henne, och det bidrog nog till att jag kände att jag kunde testa modeller som jag absolut INTE skulle ha testat annars.


    SommarNoll9 skrev 2009-01-03 19:29:22 följande:
    Umbraz: Ååååh vad härligt! Så kul att du hittat rätt klänning och skor dessutom, till ett fantastiskt bra pris. Jag kan verkligen tänka mig att man får tänka om när det gäller modell. Jag ska försöka att inte vara så insnöad på vissa modeller när jag ska prova Jag har ju en bild i huvudet men jag är ju van vid att den sällan brukar stämma överens med verkligheten
  • Umbraz

    Nu händer det grejer, på mindre än en vecka har jag kirrat klänning och skor och idag har jag beställt vigselringen och tillfixning av våra förlovningsringar. Det går som på räls...
    På onsdag ska jag boka präst. Ska ju gifta mig i Helena Elisabeth och har klurat ut att jag hör till umeå stadsförsamling då jag bor på Berghem. Är det någon som vet av någon fin präst, som man kan önska. I annat fall blir man väl bara tilldelad den första bästa som är ledig den aktuella dagen, eller hur funkar det.

  • Umbraz

    Hej allihopa!
    Var med om en lustig sak idag.....
    Jag ringde pastorsexpiditionen för att boka en präst. Eftersom det inte görs några scheman inför sommaren förräns i Januari, så blev jag ombedd att återkomma på nyåret enligt den jag talade med i höstas. Jag ringde alltså idag och då fanns det ingen präst den tid jag bokat kyrkan. Det fann endast präster lediga antingen kl 12.00 eller 16.00. Jag frågade då om man var tvungen att bara ta präster som tillhörde min församling (Umeå stads) eller om man kunde välja någon präst från någon annan församling som kanske hade möjlighet att viga oss kl 14, den tiden vi bokat kyrkan. Då sade hon att det var fritt att göra det men då skulle den prästen få jobba gratis, vilken präst ställer upp på det?
    Jaha, så det var ju bara att boka tiden kl 12 och hålla tummarna för att fotograf, lokal, kyrka, frisör osv. var lediga samma dag kl 12 istället. Det blev en aningens stressig timme idag på eftermiddagen innan jag fått klartecken från alla.
    Men det kändes helt galet, jag höll ju för sjutton på att stå utan präst!!!! Är det så här? jag trodde det fanns en uppsjö av präster här i Umeå och att det på något vis skedde ett slags samarbete. Nu har jag heller inte möjlighet att välja präst, schemat var inte klart heller, så jag vet ännu inte vem det blir. Jag tycker det känns riktigt tråkigt.
    Men men, huvudsaken är ju iallafall att vi har en präst och att kyrkan är bokad, så då får man väl vara glad. Men jag råder er övriga att BOKA NU om ni inte redan gjort det.

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...