• Madam Mim

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Vi ska också ha det färgtemat. Bruna dukar, limefärgade blommor och vita servetter, så långt har vi kommit. :)

    Ni som är ute och provar klänningar: Jag var på Golden existence i sommras i Umeå och hon som äger det var verkligen jätte trevlig! Jag fick prova allt jag ville och hon uppmanade mig att fota.
    Jag kämpar med några kilo innan det är dags för mig att ge mig ut i klännings djungeln igen.

    Tack Vill nu för att du startade en ny tråd!

  • Madam Mim
    010809 skrev 2008-11-18 14:22:50 följande:
    Ja det är ju lite mer exklusiva ställen, å väldigt fina.. ett tips på lokal annars i väldig fin miljö är ju svedjans kapell i tavelsjö.. vet dock inte riktigt vad det kostar att hyra lägergården för fest..
    Men det vet jag, det kostar 3000:- per dygn och det behövs 2 med förberedelser och städning så det blir tot. 6000:-. Men det går inte att boka före årsskiftet.
    Det finns en annan lägergård i närheten som är superbillig. Lyckebo barnkolloni. Dom vill ha 1400:- per dygn, finns kanoter och bastu, men inga vinglas.
    Har en liten lista framför mig så jag fortsätter..
    Stöcke bygdegård kostar 1900:- för 1:a dygnet sen får du ett reducerat pris på andra. Dom tar 250:- extra för att hyra ut vinglas och 400:- för ljudanläggning.
    Gamla fängelset. Vilken mysing lokal! Men det kostar också.. ca 13000:- då hyr du hela vandrarhemmet.
    Sundlinska gården. Super mysig!! 1700:- för 2 dygn. Verkligen värt att åka och kolla på.
    Fabriken (ligger vid Ica Maxi) kostar 7800:- tror jag. Dom har en super ljudanläggning.
    Druidgården (ligger mitt i centrum) tar upp till 90 pers och kostar 3500:- Vet inte om det är per dygn.

    Det var alla jag hade på min lista. Har telefon nummer till dom flesta så hör av er om ni inte hittar det själva.
  • Madam Mim

    Jag tror att man kan hyra matsalen på Waldorfssolan. Det är en gammal Västerbottens gård om jag inte minns fel. Den brukar vara populär om man gifter sig i Backen kyrkan, det är nämligen gång avstånd. Ska vara billig också.

  • Madam Mim

    Är det någon som känner några servitörer eller kockar som vill tjäna lite extra? Vi har lite svårt att gräva fram folk. Hur ska ni göra med städningen dagen efter?

  • Madam Mim

    Är det någon som har tips på var man kan beställa en billig och snygg bukett? Jag undrar också om det finns någon frisör i Umeå som stylar frisyrer? Jag ska inte ha någon uppsättning utan vill bara bli stylad.

  • Madam Mim

    Oj! Tack för alla svar. Jag ville bara kolla lite prisnivåer. Bor inte i Umeå så har lite problem att springa runt och kolla.

    Umbraz: Jag skulle bli super glad om du kunde uppskatta ett pris för den översta buketten i mitt galleri. Fast med lite trollhassel i. Jag vill bara få en bild av vad det kostar. Jag tycker inte att buketten är speciellt viktig bara det är limefärgade blommor. Den åker i soporna dagen efter, så jag vill inte betala så mycket.

    vill nu: Tack för infon. Jag hade tänkt fixa håret själv men ville kolla av lite vad det kostar. Inte för att göra någon upprörd nu; men det är ganska höga priser i Umeå vad jag minns. Det finns säkert massa bra anledningar men priset är ett faktum.

  • Madam Mim

    Umbeaz: Super tack för hjälpen. Nu kan jag lägga in en summa i budgeten.

  • Madam Mim

    Umbraz: Jag hamnade precis i samma situation. Jag glömde bort min personlighet! Jag kom på att jag skulle känna mig som om jag vore på maskerad i en prinsess-klänning och det är inte så jag vill komma ihåg min bröllopsdag. Samma sak med min kille. Varför ska vi ha på oss kläder som vi inte känner oss bekväma i? Så vi bestämde att vi skulle välja kläder utifrån vilka vi är. Jag kommer att sy upp min och vad gäller min kille så tror jag att det lutar mot kostym utan slips och barfota.

  • Madam Mim

    Umbraz:Jag var ute och provade i butiker först och fick en bild av vad jag passade i. Jag hittade inget så då surfade jag runt och "byggde" ihop en klänning som jag gillade. Jag mailade bilden till ett företag som heter lillsessan och gav henne en bild av vem jag var. Hon kom tillbaka med en bild av den snyggaste klänningen jag någonsin sett!

    När jag får den sista skissen ska du få se. Den är kort fram och lång bak.

  • Madam Mim
    Umbraz skrev 2008-12-07 18:35:44 följande:
    Jag vill gättegärna se slutskissen! Jag har varit inne på hennes sida och tittat och hon verkar duktig och seriös. Det var ett himla bra tips,jag ska ge mig ut i butikerna och prova om någon vecka då det lugnat ned sig med pluggandet. Tror du att det kommer att bli dyrt att sy upp din klänning hos henne? Jag har som fått för mig att det ska vara dyrare att låta sy upp, eller har jag fel. Just det här med personligheten spelar så stor roll för mig,jag vill verkligen att det ska kännas rätt. På det vis som du gör, kan det ju inte bli annat än kanon.Madam Mim skrev 2008-12-07 13:23:39 följande:
    Min klänning kommer att kosta 5900:-. Den blev lite dyrare än jag tänkt pga tyget som jag vill ha är bland det dyrare. Har läst i trådar här på BT att hon brukar ta mellan 3000 - 4000 kr för en klänning. Lägger upp skissen kommer så fort jag får den.
  • Madam Mim

    Fyller på listan.

    umekicki79: 21 februari i Helena Elisabeth
    vill nu: 7 mars i Sävar kyrka
    Havsro: 16 maj Backenskyrka
    070809: 1 augusti i Strömbäck
    umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth
    Hoppan: 8 augusti Umeå stadskyrka
    Sommarnoll9: 1 augusti ute vid Göstas loge
    Önskebrunnen 4 juli Umeå stadskyrka
    Madam Mim: 25 Juli Svedjans kapell och fest på lägergården.

  • Madam Mim

    Umbraz: Det var kanske en dum fråga... Det har ni ju säkert.

    Jag har jobbat inom flygbranschen i några år och ska se om jag kan fundera ut en lösning åt dig. Det bästa jag har hittat än så länge är att ni flyger från Luleå. Men tiderna var ganska dåliga. Skyways flyger från Övik men deras hemsida ligger nere just nu. Klart ni ska till Barcelona! Ge mig lite mer info om när ni tidigast kan åka och när ni senast måste vara framme. Dubbelkolla också så att inte ert Barcelona plan har fått ny avgångstid nu när dom går över till sommar tidtabellerna.

  • Madam Mim

    Umbraz: Vad bra att det löste sig! Researrangören bör informera er men jag har varit med om att det har missats av olika skäl. Jag tycker att du ska kontakta dom om ca en månad och dubbelkolla. Då borde alla sommar ändringar vara gjorda. Om ni reser charter är risken väldigt liten att det har blivit någon ändring men flyger ni reguljärt så är chansen desto större.

    Sist men inte minst: Glöm inte att det ska vara samma efternamn på biljetten som i passet.

  • Madam Mim

    Umbraz: Nemas problemas. Tycker inte att jag hjälpte till så mycket. Du har ju löst allt själv!

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...