Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Hej tjejer!

    Jag är ny här på bröllopstorget då min sambo friade till mig för snart två veckor sedan, på min 30-års dag Vi har inte kommit så långt i planerandet men siktar på att gifta oss till sommaren.

    Hoppas det är okej att jag hänger med i den här tråden!

    Vad har ni bokat för festlokaler? Vi har kikat runt på olika, men det är många som är dyra...

  • SommarNoll9
    010809 skrev 2008-11-18 10:03:46 följande:
    Aha, men det är ju perfekt.. eftersom man själv har ett jobb som ska skötas oxå =)Vill nu skrev 2008-11-17 18:44:34 följande:
    SommarNoll9Självklart är det ok, alla är välkomna här! =)Vi kommer att vara i stallet i strömbäck.. det beror ju på vad ni vill ha för lokal, om det ska vara en restaurang eller om ni ska catera mat..
    Vi hade tänkt catera mat. Har varit ute i Baggböle och pratat med dem, men det är för dyrt tycker vi, likaså sävargården och skeppsvik. Blev dock helt kär i Baggböle, det är ju så himla fint därute och särskilt nu när de gjort om en del. Men men, vi har inte de pengarna att röra oss med.

    Kul med klänning! Jag har inte kommit så långt än Men har såklart kollat en hel del klänningar på nätet och det finns ju sååå mycket fint!
  • SommarNoll9

    Madam Mim skrev 2008-11-18 14:55:16 följande:


    Men det vet jag, det kostar 3000:- per dygn och det behövs 2 med förberedelser och städning så det blir tot. 6000:-. Men det går inte att boka före årsskiftet. Det finns en annan lägergård i närheten som är superbillig. Lyckebo barnkolloni. Dom vill ha 1400:- per dygn, finns kanoter och bastu, men inga vinglas.Har en liten lista framför mig så jag fortsätter.. Stöcke bygdegård kostar 1900:- för 1:a dygnet sen får du ett reducerat pris på andra. Dom tar 250:- extra för att hyra ut vinglas och 400:- för ljudanläggning. Gamla fängelset. Vilken mysing lokal! Men det kostar också.. ca 13000:- då hyr du hela vandrarhemmet. Sundlinska gården. Super mysig!! 1700:- för 2 dygn. Verkligen värt att åka och kolla på. Fabriken (ligger vid Ica Maxi) kostar 7800:- tror jag. Dom har en super ljudanläggning. Druidgården (ligger mitt i centrum) tar upp till 90 pers och kostar 3500:- Vet inte om det är per dygn. Det var alla jag hade på min lista. Har telefon nummer till dom flesta så hör av er om ni inte hittar det själva.
    Jag tar gärna lite telefonnummer Har till de flesta ställen, men det kan vara bra att få en komplett lista. Har mailat hon som är ansvarig för Stöcke, men hon svarar inte, riktigt störande. Får nog ringa istället...
  • SommarNoll9
    hoppan skrev 2008-11-18 19:03:25 följande:
    Vi har varit och kollat på Norrforslogen bortanför Brännland ett litet gulligt ställe som inte var så dyrt runt 1500:- om jag inte mins fel. Vill någon ha telefonnummret kan jkag försöka fixa fram det. Det är ca 1,5 mil i höjd med Kassjö alldelens vid älven.
    Jag tar gärna numret! Hur många ryms man där?
  • SommarNoll9

    Tusen tack för era svar! Ska sätta mig och ringa runt till olika ställen imorgon tror jag, så jag får någon koll på lediga datum och så. Känns som vi just nu bara står och stampar på samma ställe när vi inte kan bestämma exakt datum förrän vi har lokal. Vill ju komma igång med allt annat ju! Min sambo räknar kallt med att jag kommer bli en bridezilla

  • SommarNoll9

    Åh så skönt att leja bort disk och städ. Ska försöka ordna det så vi också. Är ju så himla mycket värt att slippa pallra sig iväg till lokalen och städa innan en viss tid dagen efter, känns ju sådär lagom kul. Och inte så kul heller att låta typ mamma och svärmor göra det...

    Vi kommer nog höra med min lillasysters kompisar om de kan tänka sig att servera och vara "barnvakt" åt de få barn som kommer att vara med på festen. Vår egen son och hans kusiner kommer att vara med hela kvällen eftersom alla barnvakter som vi brukar anlita kommer att vara där.

    Hur mycket betalar man de personer man "anställer" för en sådan här dag/kväll?!

  • SommarNoll9

    Vill nu skrev 2008-11-19 20:39:04 följande:


    Har faktiskt ingen aning om vad som är brukligt att betala... Min jobbarkompisar ser det som en "ära" att få vara med, men något vill man ju ge...Skulle tro att en vanlig betalnign för en hel lördagkväll, svart då, ligger runt 500 kr/person... Men jag har inga som helst belägg för den summan!
    Vi får väl höra oss för lite.
  • SommarNoll9

    Imorgon ska vi åka och titta på Norrforslogen och Göstas loge, ska bli spännande! På måndagkväll ska vi kika på Stöcke bygdegård. Hoppas vi fastnar för något av de tre ställena så vi kan boka. Vill ju ha ett spikat datum så vi kan gå vidare i planeringen! Jag är så ivrig och vill helst ha allt klart nu

  • SommarNoll9

    Ringar har vi inte funderat så mycket på ännu. Men varken jag eller sambon är så förtjusta i guld (!!), lite ovanligt kanske men Vi funderar lite på titanringar faktiskt. Har dock inte kollat runt hur utbudet ser ut i stan, men det går ju att beställa på internet.

    Var och kikade på Norrforslogen och Göstas loge i lördags och fastnade för Göstas loge, så vi kommer nog preliminärboka den. Vi ska prata mer om det ikväll och bestämma vilket datum det blir, men det lutar åt en lördag i juli eller augusti.

    I lördags berättade vi för våra vänner då vi hade fest här hemma. Alla blev så glada och tyckte det skulle bli så roligt!

  • SommarNoll9

    Umbraz: Härligt att ha bestämt ring! Vi tillhör dem som köper nya ringar, både förlovning och vigsel
    Ja det känns skönt att få bocka av bokning av festlokal, det har ju varit bromsklossen hittills då det avgör datum för bröllpet. Nästa steg blir nog att fixa inbjudningarna.

    Hur har ni andra gjort, har ni gjort inbjudningarna själva eller beställt?

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...