• Marraj­ja
    Äldre 15 Nov 18:26
    17681 visningar
    144 svar
    144
    17681

    23 maj 2009

    Funderar på att gifta oss den 23 maj 2009. Ville gifta oss i juni men är tydligen för sent ute, alternativet är att välja en annan kyrka eller en annan tidpunkt.

    Önskar mig vackert väder, grönska och lite sommarkänsla på min bröllopsdag, vågar man hoppas på det den 23 maj? Vad räknar ni med för väder? Vi bor i Eskilstuna (vädret kan ju variera ganska mycket beroende på var man bor).

  • Marraj­ja
    Äldre 30 Nov 00:15
    #15

    Vi bestämde oss för 23 maj (och själklart kommer vi ha vackert väder), kyrka, vigselförättare och festlokal är bokat. Resten av planeringen finns till stor del i våra huvuden men vi lugnar oss nog till efter nyår med att sätta igång ordentligt. Kommer ha ett ganska stort bröllop med kanske 80 gäster men känner samtidigt att vi vill göra det enkelt för oss, välplanerat men ändå enkelt, lantligt och avslappnat.

    När tänker ni skicka inbjudningar och när kommer ni ha sista OSA?

  • Marraj­ja
    Äldre 7 Jan 12:30
    #31

    Vi har bokat kyrka, vigselförättare och festlokal. Klänning kommer att sys upp så det är under kontroll. Vi har kollat upp ett ställe inför bröllopsnatten och kommer förmodligen att boka på fredag. Då ska vi även kolla vilken fotograf vi vill anlita och förhoppningsvis boka även detta. Sist men inte minst ska vi sätta oss och slutgiltigt se över gästlistan... Det landar i vilket fall på ca 80 gäster. Skulle egentligen vilja ha ett mindre bröllop men alla är ju sådana som vi vill ha med på vår bröllopsdag. Svårt att välja bort någon.

    Inbjudningskorten är uppskissade på ett ungefär, men än så länge bara i huvudet. Har tänkt skicka dem i början eller i mitten av februari. Jag vill ha OSA 1 maj, medan de runtomkring mig tycker att man ska ha OSA tidigare. Vad tycker ni? Jag tänker att de svar man får är säkrare desto senare man får dem. Och många OSAr väl i alla fall i god tid?

    De tycker att det blir mycket som ska ordnas i sista sekund, typ beräkning av hur mycket mat som går åt, bordsplacering... Vad är det mer som blir svårt att hinna på tre veckor? Som sagt, vad tycker ni?

  • Marraj­ja
    Äldre 5 Feb 09:25
    ToBeMrs skrev 2009-02-05 00:10:19 följande:
    Shit, kom precis på att jag aldrig vägde inbjudningarna innan jag skickade iväg dem. Vad händer om de väger för mycket för ett frimärke? Inte har jag skrivit avsändare på baksidan heller :-SFast vi är ju två, och m2b tänkte inte heller på det
    Det som händer om ni inte har avsändare på kuvertet och om någon på Posten uppmärksammar att ni har för lite porto, är att mottagaren får betala lösenavgift för att få ut brevet. Har för mig att det är det saknade portot + expeditionsavgift på typ 20kr eller så.

    Har man avsändare på kuvertet är det avsändaren som får en räkning men då delas brevet ut ändå, kanske bara någon dag försenat, och med en stämpel där det står "eftertaxerat" på... inte heller så kul kanske ;.)

    Vi skickar våra inbjudningar imorgon och tänkte väga dem på Posten, men är rädd att vi kommer behöva ha dubbelt porto. Något som vi inte alls hade i tankarna när vi tillverkade korten... hm...
Svar på tråden 23 maj 2009