• Zozo

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Wow vilken härlig tradstart Nenne (Förresten ang "de" och "dem", testa med att byta ut med resp "han" och "honom" eller "jag" och "mig" (blir det väl?) sa är det lättare att höra vilket som är rätt)

    Suck! Jag är sa trött pa läkare! Mitt blodtryck fortsätter underligt nog att vara högt, sa de vill kolla mig under en hel dag, vilket innebär att man sätter en san där mackapär pa armen. Da maste jag till nästa stad för att sätta pa den, för här har inte min doktor ngn. Bläh! Och bara för att hans sekreterare har semester kan jag inte ringa förrän torsd efter 9 för att beställa tid.. för samma morgon! Jag maste dessutom ha ut medicin för jag har bara sa det räcker till torsd och pa fredag aker vi pa semester. Gnaaaah!

  • Zozo

    BrudSommar; ah jag ska inte klaga - trycket âr ju inget jag känner av, men lite oroande är dte ju. Jag blir bara sa sne pa doktorer som inte vill vara hjälpsamma. Jag hade honom för sjutton pa traden, han kunde väl bokat in tiden själv även om inte sekreteraren var där.

    Annars ar jag nöjd för idag har jag blivit av med det sista av graviditetskilona! Nu var det bara resten som ska bort

  • Zozo

    Telis; ja och jag är ju en Zozohäxa, sa jag har inget att dölja heller

  • Zozo

    LOL VAD ni skriver... jag är bara pa sidan 23 än och jag har redan ont i magen

    Ställer mig ngt till fragan vaxade tyskar??? Nu har jag ingen erfarenhet av tyska killar men mina tyska tjejkompisar var DEFINITIVT ovaxade. The natural feeeeling liksom... brrrr!

    Annars generaliserar jag gärna om italienare, holländare, svenskar och fransmän... Fast jag, som vem det nu var, var relativt snal med mina omsorger innan jag träffade maken och det var mest hangel.. *fnisss*

  • Zozo

    Sid 28...

    FrulLan; har du testat att mumsa pa ättiksgurka?? Mammas tips som funkade pa mitt illamaende!

  • Zozo

    sid 30...

    Omsan; svart! Jag gick ju ner i lön när jag bytte land och företag sist.. INTE sa kul men a andra sidan har jag vunnit i arbetsmiljö.. Och sa fick jag en liten löneförhöjning som gör att jag nu är uppe i samma som jag hade i Paris. Pa detta jobbet kan jag tyvärr inte hoppas pa mkt mer; litet företag och "fel" bransch. Man far helt enkelt fraga sig vad som är viktigast.

  • Zozo

    sid 35..

    AM: Jippie! Da far vi ha sex pa lördag!!!! Da firar vi byxmyndiga

  • Zozo

    sid 49.. pieuh!!!!

    Start sept; vi kör ocksa regnkappor o fy farao vad trakigt!! (För att inte tala om att makens erhm... intima delar nog fick men fran sista försöket när eländet sprack!) Min gyn pastar dessutom att jag maste vänta t JANUARI för ny spiral. Och sa envisas hon med att försöka pracka pa mig p-piller! Grrrrr!

  • Zozo

    pust 50...

    *viskar* Nennelainen, jag var kaaar i zeb macahan nar jag var 3 4 ar!!!

  • Zozo

    AM; jag var pa stranden med mi tyska vaninna och inget annat!!!!
    Paris maste for ovrigt vara mest hundbajstata staden i varlden!

    Nenne: star mannen i fraga pa dina skidor i liftkon ar det def en tysk!!!

  • Zozo

    Nenne; nja det var ingen höjdare! Vete farao hur vi lyckades med det i början.. det är ju som sagt nagra ar sedan!!! Tänk, jag var 18 och han 21... *drömmer sig tbka*

    AM: Nehe, Zeb var The Man när jag var 4.. men när serien gick i repris nagra ar senare var det bara Luke som gällde! Ah, när Zeb (sagt med läspat S) bredbent steg av hästen och sa "Hello my name is Zeb Macahan. What's the problem?"....

  • Zozo

    Men assa!!! Här var man jättestolt över att ha läst ikapp 55 sidor och sa gar man ut en runda.. och VAD ser man när man kommer tillbaka???? Minst 20 sidor att läsa

  • Zozo

    Cicci: jag kan räkna "antalet fullbordade förhallanden" pa ENA handens fingrar

  • Zozo

    God Jul och Gott Nytt pa er flickor, nagot försenat...

    Allt väl här, även om jag har svart att hitta tid att ta mig ut pa nätet för sadant här surfande. Léa växer och star i och närmar sig 7kg och 65cm vid dryga tre manader. Nu har hon dock en del ryck med en massa gnäll och det är lite jobbigt.. svart att veta varför hon gnäller liksom. Hon hade börjat sova hela nätter och nu vaknar hon plötsligt en eller flera ganger.. suck! Jag har mycket svarare att fa henne att sova pa dagen ocksa sedan nagra dagar.. lite tungt alltsa men inget hemskt. jag är mammaledig tom mitten av juni.

    Över julen var vi en snabbrunda hemma i Sverige - det var härligt men kort och flyget gick utmärkt med lillan. Det var ju inga langa flighter men det gick i alla fall väldigt smärtfritt; hon sov i princip genom hela resan.

    Kan nagon svara pa hur det är i Sverige när man ammar?? Vad gäller för när man bör börja ge annan mat och sa? I Frankrike ammar de ofta inte och börjar ge annat redan vid 3-4 manader, men jag tycker det later tidigt.. eller?

    Allt väl med alla?

  • Zozo

    Hu da! När jag kom in pa avdelningen 2 veckor före beräknad födsel sa fick jag byta rum nästan med det samma, för de kom pa att de lagt mig pa ett rum där tjejen precis fatt missfall.. Inte sa kul för nagon av parterna att dela rum da. Jag var pa en avdelning för "svara graviditeter" och där fanns da bade sadana som jag som väntade pa förlossning och sadana som av en eller annan anledning fatt missfall.. Dock var de uppdelade pa vars en sida av avdelningen.

    Visst kan allt hända och hemskt är det. En väninnas vänninna rakade nyligen ut för plötslig spädbarnsdöd. Usch och fy! Vill inte ens tänka pa saken! *springer ut och pussar pa Léa* Jag gar fortfarande och petar pa Léa ibland när hon sover för att vara säker pa att hon lever ..

    En praktisk fraga... Jag har för mig att nagon diskuterade haravfall efter graviditet för ett tag sedan.. Nagon som vet om det finns ngt man kan göra at det? Sedan nan vecka tappar jag massor.. lite jobbigt även om det finns att ta av. Har och naglar har ju varit saa fina under graviditeten!

    Tack Vickan och MSW för tips om amning/införande av riktig mat. Jag hittade en suverän bok när jag var hos barnläkaren igar; de rader i princip samma sak; helamma om man kan i 6 manader och sedan föra in mat lite i taget. Man KAN däremot börja redan vid 4 manader, säger de här med.

    Jag blev saa trött pa min gyn igar. Nu ifragasatte hon att jag "fortfarande" var mammaledig! För "det skulle hon minsann aldrig kunna vara sa länge". MEN! Sköt sig själv, kärringen! Och pa makens jobb tycker de att jag är saaaa "duktig" som orkar amma "saa" länge! De brukar sluta efter max 4 manader.. Inte sa dj-la konstigt i Frankrike där de flesta gar tbk till jobbet när bebisen är 2,5 manader... Jag tycker det är betydligt smidigare att amma än att halla pa med flaskor och annat jag! Pfft! 'Säkta, jag blir bara sa trött pa folk som ifragasätter hela tiden!

  • Zozo

    fru AM; tack! Jo det är just det, jag tappade i princip inget har alls under graviditeten. Def mindre än vanligt.. men det hade ju varit trevligt att fa ha kvar allt Naja, jag far väl sta ut med att ha allt har liggandes överallt ett tag...
    Jag blir bara lite extra orolig eftersom jag en gang tappade har pa en rund fläck mitt pa hjässan - snacka om kul utväxt DET blev när det väl växte ut. En tofs som stod rakt upp - Tintin och jag..

  • Zozo

    BrudSommar; ja vi far väl se hur vi gör. För tillfället gar det väldigt bra med ammningen sa det känns inte aktuellt att sluta än.

    Förresten sa har Lea gatt tbk till att sova ordentligt igen. Ingen aning vad det var för släng hon hade förra veckan.. Nu sover hon ungefär 20.00 till 6.30.. Jätteskönt! Hon kan dessutom ligga och vila hos oss till 8-snaret sedan.. mysigt!

    Muggles: Jaja, sniff! Jag hade för en gangs skull riktigt tjockt har nu med

  • Zozo

    LOL.. Vickan, jag läste "penisavgångar" och hann fundera ett par ganger över vad det kunde betyda innan jag sag att jag läst alldeles fel! Fy pa mig!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!