• Tx2

    Den Borgerliga Tråden

    Känner igen lättnaden när man får tag på en vf. Egentligen är det det enda man behöver (förutom den man gifter sig med). Hade en mardröm om att det var dagen innan bröllopet och vf inte var fixat!
    I den kommunen vi gifter oss skulle vi bli tilldelade en vf när vi lämnat in hindersprövningen och det skiljer sig emellan dem vad dem ställer upp på. Så vi tar en från hemkommunen.

    Nancy Drew skrev 2008-11-10 15:46:56 följande:


    Vi fick till slut tag på vår tilltänka vigselförrättare (jobbarkompis till en kompis) men hon kunde inte vår dag. Min sambo visade sig driftig och ringde upp nästa person på länsstyrelsens lista, och hon kunde! Ett stort stressmoment mindre!
  • Tx2

    Jag skulle rekommendera att kolla med kommunen där ni skall gifta er först. Kan hända att dem vill ha reseersättning. Kommunerna har lite olika upplägg. I vissa kommuner ligger listor ute så att man får kontakta dem själv, andra blir man tilldelad. Går även att kolla i grannkommunerna (vi hade kontakt med tre olika kommuner).

  • Tx2

    Nancy Drew: dem flesta som vi var i kontakt med verkade oxå gilla att det var längre än två minuters varianten. Kan inte vara så kul för dem heller att ta sig någonstans på sin fritid för att vara delaktig i två minuter.

  • Tx2

    Jag skickade mail där jag frågade om dem kunde datumet, om dem kunde tänka sig längre cermoni än två minuter, om dem ville träffas innan osv. Så kunde dem få svara när dem hade tid. Och när jag fått ett positivt besked så ringde jag. Då hade jag lite koll i förväg.

  • Tx2

    Japp, vi gifter oss borgligt med en vf från kommunen

    Vi kommer nog att starta middagen vid 18.00. Trerätters, misstänker att det tar kanske tre timmar? Har inte så bra koll, litar på mina rutinerade toastmastrara som vi skall prata med längre fram. Lite tal o lite sång tror/hoppas jag att det blir. Inga lekar, som vi planerar i alla fall.

  • Tx2

    Vi skall förhoppnigsvis vara utomhus. Mitt ex syrra kommer till bästkusten för att sjunga. Skall bara hitta någon som kan ackompanjera på gitarr. Där vi kommer att vara finns el så ifall vi behöver ljudsystem så går det.
    Vi kommer låta henne sjunga mycket. Ingång, under o utgång.
    Då vi är på ett ställe där man kan smita in i olika valv så tror jag vi kör utgång o sedan kommer tillbaka för kramkalas el så får dem komma efter oss. Alt stå kvar men ha hintat för några innan så att någon drar igång kramkalaset.

  • Tx2

    Vi kommer nog att stå snett mot våra gäster. Så att dem inte behöver se ryggen på oss hela tiden. Jag gillar när även dem får se våra ansiktsutryck. Det var en av höjdpunkterna när jag var tärna, att jag kunde se brudparets ansikten och uttryck under vigseln.

  • Tx2

    Bohus fästning i kungälv


    ängsblomma skrev 2008-11-13 22:11:16 följande:
    Sweetsun - vilken fästning ska du gifta dig i?
  • Tx2

    Då slipper ju vf:en åka dit två gånger

    Vi skall kolla på lämplig plats (finns väl tre vi kan välja på med vårt antal) och höra hur det går till. Har redan fått en del info (tex får man inte kasta ris) men kändes bättre att träffa henne på riktigt.

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden