• Silverscream

    hur stor kostnad för buffé, 50 pers ?

    Hur stor kostnad kan man räkna att maten kommer gå på om man gör en buffé?

    Ca 50 personer har vi räknat med att bjuda. Inget är dock helt bestämt då gästlistan inte är klar, på långa vägar.

    Kan man räkna med 15 000, för att vara säker på att det ska räcka?

    Vet inte vad vi ska ha på buffén heller, bara att vi ska ha buffé..

    Så med 15 000 borde man väl komma ordentligt långt?

  • Svar på tråden hur stor kostnad för buffé, 50 pers ?
  • Myrmor

    Herregud ja!! För den summan kan ni catera en bra buffé, det kommer nog inte gå på så mycket (om ni inte bjuder på tokdyr och fancy mat förstås).

  • Myrmor

    Herregud ja!! För den summan kan ni catera en bra buffé, det kommer nog inte gå på så mycket (om ni inte bjuder på tokdyr och fancy mat förstås).

  • brud10

    Funderar också på buffé. Artisten vad gick er buffé på per person?

  • Silverscream

    Härligt.

    Vi hade tänkt försöka göra så mycket mat själv som möjligt, men får se hur det blir.

    Kanske slutar det med att man landar på halva summan, vilket vore trevligt.

    Får fundera på vad som ska finnas med och så, och utgå från det sedan.

    Det blir dock ingen tokdyr mat som kommer göras.

  • Myrmor

    När min blivande fyllde 25 lagade vi dubbelmarinerad fläskfilé, marinerad kycklingfilé, potatisgratäng, såser, sallader, bröd & tre-chokladspaj med glass och hallonsås. Vi betalade 2500-3000 för 30 personer inkl vin.

    Till vårt bröllop är vi lite lata och caterar (en billig men god buffé) för 130 kr/person (alltså typ 15 000 för våra 120 gäster). Då ingår:

    Wiskykryddad varmrökt lax med ört/vitlöksdressing
    Örtmarinerad fläskytterfile
    Chilikryddat kycklingspett med sweetchillicremefraiche
    Sallad på färsk pasta med räkor, dill, paprika och majonäs
    Potatissallad med olivolja, vinäger, bacon, senap och rödlök
    Tomat och basilikasallad
    Grönsallad- smör- hembakad bröd- lagrad prästost

    Så visst bör ni klara er gott och väl med 15000 till hälften så många!

  • Humlanhubbe

    Vi hade ca 45 gäster men räknade på 50 och gjorde egen buffé.Maten gick på ca 4500 kr sen tillkom tårta och dryck,men allt som allt ca 13000 kr..
    Lycka till!

  • J D
    artist skrev 2008-10-20 16:21:35 följande:
    När min blivande fyllde 25 lagade vi dubbelmarinerad fläskfilé, marinerad kycklingfilé, potatisgratäng, såser, sallader, bröd & tre-chokladspaj med glass och hallonsås. Vi betalade 2500-3000 för 30 personer inkl vin. Till vårt bröllop är vi lite lata och caterar (en billig men god buffé) för 130 kr/person (alltså typ 15 000 för våra 120 gäster). Då ingår:Wiskykryddad varmrökt lax med ört/vitlöksdressingÖrtmarinerad fläskytterfileChilikryddat kycklingspett med sweetchillicremefraicheSallad på färsk pasta med räkor, dill, paprika och majonäsPotatissallad med olivolja, vinäger, bacon, senap och rödlökTomat och basilikasallad Grönsallad- smör- hembakad bröd- lagrad prästost Så visst bör ni klara er gott och väl med 15000 till hälften så många!
    Wow, vad gott det lät, varifrån är det?
  • Humlanhubbe

    Jag kan inboxa dig vår italiensk inspirerade buffé om du vill för inspiration?
    Rent allmänt tycker jag det är trevligt att bygga buffén kring tex. pasta/potatissallad, grönsallad,bröd,smöt o ostar och två,tre såser samt 3-4 sorters kött/fick.Variationer kan göras i oändlighet =)

  • Silverscream

    ohhh, nu blev jag ju hungrig.

    Låter bra att man kan få allt billigare, det underlättar.

  • Silverscream

    Humlanhubbe - det får du jättegärna göra.

    Dock äter ingen av oss pasta, ris eller potatis, så inget av det kommer vi ha med på buffén. Kanske lite, men vi får se.

Svar på tråden hur stor kostnad för buffé, 50 pers ?