• SM09

    Öviksbrudar 2009

    Fast vi har liksom inte blivit erbjuden någon utan fick bara frågan vilken präst VI ville ha.
    Kruxet med prästen i Mo är att hon är gift med sambons arbetskamrat. Hoppas att han inte tar det personligt

  • SM09

    Men hörrni!
    Det här med tårta kommer ju verkligen bli ett kapitel för sig. Jag har ringt runt till dom 3 bagerier som stod med i telefonkatalogen, och shit! vad det varierar i priset.

    Vi ska ha en vanligt Carl-Gustaf fast med vit marsipan istället för gul och man kan ju lugnt påstå att jag blev överraskad.

    Edmarks vill ha 30 kr/bit (!)
    Sockerbagaren vill 15,75 kr/bit dvs. 20 bitars för 315 kr
    Lundbergs vill ha 13 kr/bit dvs. 20 bitars för 260 kr

    Ringde även till Husum men dom har inte ens Carl-Gustaf.

    Hur kommer ni att göra?
    Jag har god lust att göra tårtan själv, men jag är rädd att jag inte kommer att hinna. Har ju liksom tänkt fixa blommorna själv

  • SM09

    Mumriks: Ja, tanken är att jag ska fixa blommorna själv. Jag har inte riktigt bestämt mig än vart jag ska köpa blommorna ifrån, men jag gjorde en kompis brudbukett i somras och då köpte jag blommorna från Blomman i Själevad. Kanonbra service, det enda jag har att invända är att vi kom överens om ett capris när jag beställde och när jag skulle betala så ville hon ha 200 kr till.
    Nu har jag ju jobbat med blommor själv tidigare och vet att priserna varierar från vecka till vecka så jag vet ju anledningen till prishöjningen, men jag tycker att om man inte vet riktigt så ska man inte säga något alls.

    Hellst av allt så skulle jag vilja "komma över" 5 st 10-pack med riktigt fina vita rosor, och sen komplettera det övriga på en blomsteraffär, då kommer jag nog undan billigt tror jag. Jag köpte ett sånt fint 10-pack på coop för några veckor sedan. Dessutom så betalade jag bara 25 kr för dom. Men sån tur har man väl aldrig att det finns just den veckan. Iofs så är det ju valborg två dagar innan...

    Måste nog kolla upp det där.

  • SM09

    Lolailola: Ja du ser, vad ska du ha för tårta? Det är kanske olika priser på olika sorter, dessutom så nämnde jag inte att det skulle vara en bröllopstårta. Tänkte dekorera själv med levande blommor.

  • SM09

    Förreten, Lolailola, varifrån ska du beställa dina klänningar? Jag tittar ju också på en kinaklänning som Millybridal har. Men det finns ju så himla många olika företag.

  • SM09

    Åhh, jag är så himla glad! I fredags berättade vi för ytterligare ett kompispar (han är ena halvan av vårt tilltänkta band) och dom blev jätteglada! Dom började tom. att spåna på Möhippa/Svensexa. Vi passade på att frågade om han trodde att bandet skulle kunna tänka sig att spela. Han tog upp telefonen och ringde den andra halvan och dom ville absolut spela! Kanoners!
    Det börjar kännas som att det inte är så mycket kvar att planera, det mesta är liksom under kontroll.

    Till er som vill ha tips på band och har Facebook så finns det en grupp som heter "Vi som älskar SoS", där finns kontaktuppgifter till bandmedlemmarna.

    Nä, nu är det dags att bära in den sista veden!

    So long!

  • SM09

    Vi har verkligen flyt nu. Prästen ringde medans vi satt och åt middag. Hon sa att hon görna ställer upp och viger oss!
    Känns som att många pusselbitar ligger på rätt plats nu.

  • SM09

    Hejhej!
    Här har det varit lugnt ett par dagar ser jag

    Jag har verkligen ett jätteproblem, det heter SKOR! Har ni andra hittat era skor än? I sådana fall vart? Jag var inne på ett par (som det skrivs om en hel del i de flesta skotrådarna, typ Wild Diva) men hittade inga som passade mig färgmässigt och hittade jag en färg som jag kunde leva med så var klacken skyhög, värsta strippskorna :-O Så jag har fått lov att tänka om.
    Kanske har jag hittat dom rätta nu, men dom måste beställas från Kina, inga priser finns på deras hemsida heller så jag har fått mejla och fråga, men inget svar än. Bild finns i mitt galleri. Vad tycker ni?

    Slutligen ett tips! (Fast ni kanske redan vet...) ...jag var till Sockerbagaren och pratade med dom om tårtorna, och man kan beställa GRATIS smakbitar av dom!
    Undrar om dom andra två bagerierna har samma erbjudande? Måste undersökas

  • SM09

    Vi kommer att fixa maten själva. Vi blir runt 45 pers skulle jag tro och det känns inte som något större besvär, MEN vi tänker köra på buffé. Kanske lite lättare då.
    Det man kanske ska tänka på med 2-3-rätters är väl att det behövs betydligt fler som serverar, som kanske vill ha betalt och då blir ju maten lite dyrare.

  • SM09

    Vi kommer bjuda ca 50 st. Men skulle tro att det kommer att komma strax över 40 st. Inga stora familjer på varken min eller sambons sida, så jag tror att mixen med kompisar och familjer kommer att bli bra. Vi kommer dessutom att ha barnfritt.

  • SM09

    Ojojoj, säger jag bara! Vi var på Greens igår och tittade på ringar, vi ska båda byta ut våra förlovningsringar så vi kommer att köpa två nya och min allians. Jag har sett ringarna på nätet och räknat ihop att "kalaset" kommer att gå på runt 9000:- Men priset vi fick på Greens var minst sagt annorlunda, 16300:- Visst förstår jag att priset i en fysisk affär blir högre, men inte SÅ mycket.
    Så vi kommer att köpa våra på nätet, hur ska ni andra göra?

    Maria2009: Vet att det finns en väg som går från Kroksta upp till masten, men jag har aldrig varit där. Men någon typ av väg finns det väl i alla fall, det finns ju dom som skärmflyger från Åsberget, dom måste ju ta sig upp dit på något vis, kan man inte se det på Eniro på något vis?

  • SM09

    Kanske det är, men inte om man jämnför med 9000:- Det är samma ringar av exakt samma märke.

  • SM09

    Lolailola: Vi fick välja mellan prästerna som tillhör både Mo och Själevad, och hon som vi ville ha tillhör ju Själevad så för oss var det enkelt. Prästen som ni vill ha tillhör inte han Själevad? För om han gör det så behöver du ju inte ringa han personligen, utan kontaktar bara pastorsexp. och säger vem ni vill ha. Så gjorde vi i alla fall, och det gick ju bra

  • SM09

    RebeccaM, 31/12 2008, kl 15.00 Själevads kyrka
    moppi, 3/1 2009, kl 15.00 Själevads kyrka
    Maria2009, 11/2 2009, Öviks Museum kanske?
    Sharky, 28/2 2009, Grundsunda k:a
    Mumriks blivande fru, 28/2 2009 Kl 16:00 Nätra Kyrka
    SM09, 2/5 2009 kl 15, Mo Kyrka, Moliden Festen: Billstagården
    Jojjo82, 23/5 2009 kl 16, Tallstigen Gullvik
    Puppis, 6/6 2009 kl 15.00, Mo Kyrka, Moliden
    Norrlandstös, 27/6 2009 kl 15.00, Sidensjö kyrka
    MissLovely82, 1/8 2009, Kyrka: Hemlig
    Annafogel, 1/8, utomhus på ett fint ställe i Bredbyn
    Noxire, 1/8 2009, Örnsköldsviks kyrka
    w2b Blom, 8/8 2009 Kl. 15.00, Själevads kyrka. Festen: Hoppbackens Klubbstuga
    Lolailola, 8/8 2009 kl 16.00 Själevads kyrka
    Hasseludden, 15/8, Själevads kyrka
    Anna i Övik, Sommaren 2009 kl.16.00, Nätra Kyrka

  • SM09

    Inbjudningarna ja... vi funderar på att skicka ut dom i slutet av januari eller mitten på februari.

  • SM09

    Här står det också still, eller man kanske skulle kunna säga att vi har lagt allt på is. Vår familj har råkat ut för något fruktansvärt. Ni kanske läste i tidningen förra helgen om att det var en kvinna som troligtvis blivit innebränd, det är min storasyster.
    Som det känns just nu så gifter vi oss som planerat i maj, men hur sjutton gör man med inbjudningarna!? Vi hade tänkt skicka dom i mitten av januari, men vi vet inte ens om vi har kunnat ha någon begravning då. Jättejobbigt!

Svar på tråden Öviksbrudar 2009