• W2B Blom

    Övikstråden 2009

    Undrar vilken blomsteraffär ni ska beställa era blommor? Vi funderar på Blommor & Ting. Är dom bra?

    Vad jag förstår av tråden, är inte Stattsbröllopsvit något bra?

  • W2B Blom

    Hej!

    Skulle vi inte kunna skriva en lista när och var vi alla Öviksbrudar ska gifta oss. Såg i en annat Övikstråd att dom hade gjort så.

    Jag kan börja:

    W2B Blom, 8 augusti 2009 Kl. 15, Själevadskyrka

  • W2B Blom

    Vi har faktiskt kommit väldigt långt med vår planering, med tanke på att det exakt bara var en månad sen min M2B friade.

    Vi har mest kollat runt med allting och checkat av men vi har inte riktigt EXAKT beslutat allting. T ex, så är vi tänkte bjuda som varmrätt på kött av något slag (oxfilé,fläskfilé eller kalvytterfilé) men det kan även tänkas att vi istället bjuder på kycklingfilé. Så det känns bra att man kan vara flexibel.

    Vi tänkte inte ha buffé, utan vi kommer att ha ca tre-fem serveringspersonaler som kommer servera tallrik (som på restaurang), för att vi känner att vi vill lyxa då det är bröllop. Tyvärr är det maten som drar iväg mest, men vissa kostnader slipper man tyvärr inte undan. Kan man få ned kostnaderna på annat, är det ett plus. Däremot har vi beslutat att köpa spriten i Tyskland då det lönar sig jättemycket. Kostnaden blir dubbel så billigare och så kan man köpa dessutom köpa mer alkohol.

    Kanon att ni har kontaker inom musik! Blir nog mer "live" om man har levande musik.

    Är det någon här som ska bjuda på vickning? Vi funderade på att grilla varmkorv eller hamburgare - fast det känns lite tråkigt. Och Janssons är inte min favorit. Finns det någon som har något annat förslag?

    Ja, det är bra att vara ute i god tid med planeringen så att man hinner ändra på sig. Det är så himla kul att planera och jag hoppas att allt kommer gå vägen med alla planer man har.

    Sköt om er!

  • W2B Blom
    Jojjo82 skrev 2008-09-24 20:41:02 följande:
    Vi har kommit ganska långt i planeringen Lokal - FV:s backhopparstugaVigselplats - GullvikMat - Italiensk buffé från Gastronomia ItalianaIn-/ut-gångsmusik - En kille på fiolKlänning - Maggie Sotteros Ada, som beställs på lördag!Johans kläder - Hyra på festprissenFärgtema - vitt, aprikos och silverFotograf - Förhoppningsvis en klasskompis från gymnasietSmink - Mineralpuder från I.D.
    Om vi inte beslutar att vara på Veckefjärden, (vi väntar på om vi ska ha egen kock + tänkte vi ha egen alkohol. Tyvärr brukar restauranger inte vilja att man har en egen bar)så kommer vi också hålla till vid klubbstugan för hoppbacken. Det är ju sådan underbar utsikt där! Vi hade maskerad där i nyår, och vi var 34 pers d och hade gott med plats och det var så vackert att se alla fyrverkerier på toppen av backen. Dessutom finns det ju perfekt kök + "bardisk" där.
  • W2B Blom
    Jojjo82 skrev 2008-09-24 20:58:10 följande:
    W2B Blom skrev 2008-09-24 20:47:05 följande:
    Precis! Vi är redan väldigt nöjda med valet av lokal, då hälften av gästerna kommer från skåne och aldrig har sett övik förrut. Kan ju inte finnas något bättre ställe att visa stan ifrån Dock var den lite dyr, 4000 spänn. Iofs så får man ha lokalen fredag-söndag och behöver inte stressa med pyntet och städet och porslin, glas, projektor, duk, bord och stolar ingår!
    Jo, det känns lite dyrt med lokalhyran. Men hörnettpaviljongen skulle dom ha 7000:-, Nävertjäl 3300:- och när vi hyrde hoppbacken kostade den 3000:- från lör-sön. Så det känns ändå rätt så ok, att det kostar 5000:- (med städningen) och man får ha den hela helgen dessutom.
    Vi har också gäster som bor långt ifrån Övik (Allt ifrån Frankrike till Bollnäs) så man vill ju visa det vackraste av värdsarvet Örnsköldsvik.
Svar på tråden Övikstråden 2009