• Kärlek08

    Gifta Septemberbrudar snackar vidare..

    vi har spenderat vår första lördag som gifta med att plantera alla fantastiska träd och plantor som vi fått i bröllopspresent. Det kändes lite fint och väldigt symboliskt att ge dem en plats i trädgården.

    Jag har fått foton från min kompis som jobbar som bröllopsfotograf och tar fantastiska bilder men vi använde en annan lite mer avlägsen vän som "officiell" porträttfotograf och de bilderna har vi inte fått och jag väntar sååååå för de är lite out of the ordinary... Min första fotografkompis är mig så kär så jag ville att hon skulle vara mest gäst men hon har ju inte kunnat låta bli att ta bilder ändå och de är skitbra om än mer mingelbilder...

  • Kärlek08

    jag har fått både namnändringsblanketten och körkortspapper, det ena igår och det andra i förrgår.

    Fru W: Jag såg annonsen i tidningen häromdagen! Fasen vad snabba ni var, vi ha rinte ens fått våra bilder än mern jag ska inte klaga han gjorde det gratis och har säkert en massa andra jobb som han faktiskt får betalt för men jag är ju så nyfiken!

  • Kärlek08

    Jag har fåt tmitt nya namn! Det står automatiskt på väldigt många brev och jag studsar till och ler lycklig t varje gång jag ser det...

    Vår fotograf har fortfarande inte skickat bilderna och nu fick jag veta att hans dator har fått virus... bilderna är det inget problem med men har väl fullt upp med det... och vii som är såååå nyfikna!

  • Kärlek08

    Vad hemlig du är, varför kan vi inte få se ditt vackra ansikte ? Man blir ju sååå nyfiken.


    Ankan80 skrev 2008-10-06 10:39:48 följande:
    Nu har jag lagt in lite bilder för nyfikna .Tar bort dem sen.
  • Kärlek08

    eller så gör man en trash-the-dress-fotografering! det skulle jag ha gjor i lördags men det öste ner så vi struntade i det, kanske i helgen. Vi får se...


    Lillsnufflan skrev 2008-10-04 10:15:16 följande:
    Freckles skrev 2008-10-03 22:58:39 följande:
    Så det är så man gör för att få ha sin brudklänning fler gånger! Hoppas ni får en fantastiskt trevlig fest!
  • Kärlek08

    Det måste ju finnas massor med tonåringar som vill tjäna en slant. Ring en gymnasieskola som har barn- och fitidsprogrammet och be ngn elev där. Gör som freckles säger, träffa dem några ggr innan så ni och barnen får lära känna dem. Det är ju perfekt att ha en sådan tjej/kille ifall det kommer fler fester och ni har svårt att få barnvakt...

  • Kärlek08

    Jag kommer att göra tackkorten själv efter samma tema som alla de andra trycksakerna. Det går ju inte att beställa så jag får snällt göra dem själv. Jag saknar pysslet så det ska bli kul.

    I helgen har jag gjort en trash-the-dress fotografering hos fotgrafen Sara Mårtenssson. Hon har redan lagt upp bilderna så om ni vill se dem (och en del bilder från bröllopet så kan ni kika in på www.saramartens.com klicka på bröllop - Carolin och Peter (bröllopet) lr på TTD (trash-the-dress). Jag rekommenderar alla en TTD, det var skitkul och klänningen var redan jävligt skitig så det var bara att ge järnet!

    Vår porträttfotograf har skickat en skiva med 8 retuscherade bilder så jag ska lägga upp några av de bilderna i galleriet men jag måste vattenmärka och minska ner dem först så det tar ett par dagar. De bilderna var skitcoola men ingen funkade riktigt som tackkort eller tidningsbild så vi ska vänta tills vi får nästa skiva med alla bilderna han tog innan vi bestämmer oss.

  • Kärlek08

    Ja det var grymt kul att göra TTD:n! Och det var iskallt i vattnet, typ 8 grader kanske, men vad gör man inte för konsten . Huruvida klänningen blir som den en gång var återstår att se, den verkar ju tåla vatten iaf så jag funderar på att köra den i maskin och se om smutsen går bort. Vad tror ni andra, den är sydd i tyll och polysetertaft. Tror ni den går att köra i tvättmaskinen? Eller ska man lämna den till kemtvätt och se om smutsen går bort. Det mesta av smutsen på klänningen var faktiskt på klänningen innan TTD-fotningen så är ni sugna på en sådan fotgrafering ska ni inte oroa er så mycket för klänningen, det hände inte så mycket med den. Men har men en sidenklänning kanske man måste vara försiktigare.

  • Kärlek08

    Hmmm om det bara kommer an på pärlorna kanske man kan köra den utan centrifugering i en tvättpåse, jag har en gigantisk sådan.

    Lillsnufflan: Fy fasen vad tråkigt, det är ju liksom bara dem och ringen man har kvar sedan... är det fotografens eller mammas bilder som ligger i galleriet?

  • Kärlek08

    Jag tycker också att en annan del av det roliga börjar nu. Titta på kort, titta på film (vad vi skrattade när vi gjorde det btw), samla ihop kort från alla som var där. Vi valde ut vilket kort vi ska ha i tidningen igår kväll och nu ska vi välja tackkortsbilder. Jag gör ett eget litet collage och framkallar som en bild på crimson.

  • Kärlek08

    eller hur!! Den som väntar på ngt gott... Hörrni om man gifte sig 6/9 är det då ofint och snålt att skicka med tackkortet tillsammans med årets julkort? Dels behöver jag lite tid att göra tackkorten (och julkorten) dels spar man ju på porto. Är det dumt och snålt och oartigt tycker ni?

  • Kärlek08

    håller med lanovia. Men som sagt hela september i år var ju i princip skitväder och hösten kom mkt tidigare så jag som gifte mig 6/9 och trodde jag skulle få ett sensommarbröllop fick ett tidigt höstbröllop, löven ligger i drivor på korten. Men vad gör det när dagen var underbar!!

    Hörrni brudar, ni som besällt från qpix, en fundering: Jag skulle vilja ha ett av de tacfkkorten där man kan ha flera bilder men jag vill klistra in bilden i ett eget kort och skriva mitt eget tack. Kan man på ngt sätt få bort texten som finna på alla kort från qpix? Det går att skapa en egen textruta över den förtryckta texten men försvinner då det som är förtryckt? Är det ngn som gjort ngt sådant??

  • Kärlek08

    Nu finns det tackkort som jag ska beställa i mitt galleri. Bilden ska naturligtvis monteras i en liknande trycksak som inbjudan när jag får kopiorna. Vad tycks?

  • Kärlek08

    NÄ! Det är mina! Jag har gjort den i PS...
    Fröken förväntan skrev 2008-11-27 13:54:33 följande:


    Jättefina! Är det från qpix?
  • Kärlek08

    Tack! Jag håller på att lär mig PS och det är såååååå kul men man glömmer fort så man måste jobba på hela tiden...

  • Kärlek08

    Nu har min snälle gamla elev klippt ihop filmerna av vår bröllopsdans. Finns här:

  • Kärlek08

    Tack! Vi hade väldigt kul när vi övade den OCH när vi genomförde den för den var superhemlig. Ingen visste om det förutom vår sex-årige son. "Problemet" med att låta gamla elever klippa ihop film är att vääääldigt många av mina elever nu har sett vår dans vilket de gärna kommenterar friskt Men det är helt ok...

Svar på tråden Gifta Septemberbrudar snackar vidare..