• DCL

    December brudar

    lillP:
    tack för ytterligare en länk!

    alla goda ting är tre:
    var ska ni gifta er? *nyfiken*

    är det ngn av er som köpt ngt från ngn utländsk internetsida? Använt paypal? Är ny på det där med att beställa från någon annanstans än sverige, men nu har jag hittat såååå mkt jag vill ha från andra ställen!

  • DCL

    lillP:
    har du några hårsmycken som du står och väljer mellan?

  • DCL

    Hm... svårt det där. Kanske är finast med antingen tiara/diadem ELLER hårnålar, kanske blir mkt med både och? Har ingen som helst erfarenhet av varken diadem eller tiara, fast jag har läst om folk som fått använda måååånga hårnålar för att tiaran inte skulle ramla av. Men det är så snyggt!

    alla goda ting är tre: jag kommer nog också beställa en kinaklänning, men visst är man lite skraj innan man ser resultatet. Har läst en massa på kina-trådarn och det verkar som att folk i majoritet är nöjda, hoppas du blir det med din också! Vad har du tänkt för modell?

    Ska gå och titta på film med sambon nu. Men jag kommer DEFINITIVT kika in här mer!! Så kul att prata med alla trevliga människor!!

  • DCL

    God morgon! Nu behöver jag lite hjälp... Vi ska faktiskt titta på några lokaler i helgen. Vad ska vi tänka på att titta efter och fråga efter? Det ena är ett slott där vi eventuellt tänkt oss vigsel och tårta och det andra är ett gästgiveri där vi kanske ska ha festen. Vad får vi inte glömma att fråga?

  • DCL

    Tack för alla tipa! Kom gärna med ännu fler
    Funderar lite på baren. All alkohol går ju genom gästgiveriet. Har fått information om att om man ska ha öppen bar så betalar vi 1050kr per flaska starksprit, 40kr per öl och var det ca 60kr per glas vin? Är det normala priser? Kan man/bör man pruta ngt? (inte min starka sida att pruta och jag har jättedålig koll på vad som är normala priser i sådana här sammanhang...) Om gästerna skulle betala för sig själva var det typ samma priser; 40 kr för öl, 60 per glas vin (tror jag det var...) 80kr för en 4cl drink. Vad tycker ni?

  • DCL

    det där med drinkbiljetter var en bra idé! sen kommer vi inte vara så många till festen och de som kommer är inga stordrickare. Men det blir mkt pengar ändå, så vi känner att vi inte kan ha en helt öppen bar även om vi skulle vilja.

  • DCL

    lillP:
    var har du hittat alla de där mysiga hårkammarna och tiarorna som du funderade på? Blir lite nyfiken...

  • DCL

    lillP: Då får jag surfa runt lite och se vad jag hittar om det blir ngn tiara/diadem för mig så vill jag helst ha i blå toner, eller silver eftersom det är färger vi kör på.

    Jag fastnade för nr 8 och nr 9 i ditt bildgalleri (med diadem och hårnålar). Alla var jättefina, men nr 8 och 9 vad så himla söta!

  • DCL

    Hur lång tid beräknar ni decemberbrudar att vigseln ska ta och vilket klockslag har ni satt för vigseln?

    Vi tänker så här: december är en ganska mörk månad. Och då kanske det är bäst att ta foton innan vigseln, runt 12-tiden? Sen är det ju frågan när vigseln ska börja.... kl. 13? kl. 14? Sen ska man försöka beräkna hur lång tid själva vigseln tar + att äta bröllopstårta med alla gästerna. Efter det är det tänkt att vi tillsammans med bara några av gästerna ska fortsätta till annan lokal för mat och fest. Men det är ju tråkigt om maten serveras redan kl 15 typ... det blir nog ingen vidare fest då... Så kom med förslag! Är det bäst att låta gästerna åka "hem" till hotellet och vila ngn timme eller två innan middagen? Vi funderar även på att anordna en chokladprovning för gästerna, då går det ju lite mer tid också...

  • DCL

    lillP: njae, vi har väl kommit fram till att det får bli ngn helg innan jul eftersom det var så svårt att hitta lokaler som passade tycke (och ekonomi...) i mellandagarna. Men nej, vi har inte bestämt säkert datum än... Tror dock att vi har hittat rätt lokaler nu Är lite oroliga för att vigsellokalen blir för kylig bara... (ett stort rum i sten, ingen vidare isolering eller uppvärmning...) men vi spånar på lösningar. Finns ju gasolvärmare

    Wingtear: låter som ett riktigt bra pris på tårta! Var ska ni köpa den? Hur ska den se ut? *nyfiken*

  • DCL

    Låter jättetufft med lila fyllning! Vad är det för smak? Svårt det där med caketopper. Har du ngn fundering på ungefär hur den ska se ut?

  • DCL

    håller med, låter jättesmaskigt!

    Wingtear: har du kollat utländska internetsidor efter caketoppers? Brukar finnas ganska mkt.

    lillP: Hm, jättesmart idé med chokladmonogram! Kan ju eg inte bli bättre

  • DCL

    S S: Säg gärna till om ni hittar en bra vigselförrättare. Är det en borgelig vigsel ni ska ha? För det har iaf vi tänkt oss. Tar gärna emot tips på bra vigselförrättare!

  • DCL

    Wingtear: Hm... får googla vidare. Det närmsta jag har sett, liknande en brud som blir släpad, var som den första bilden, fast att killen har bruden över axeln då.. men det borde väl finnas en där bruden blir släpad?

  • DCL

    hallå tjejer!
    tänkte fråga om ni ska ha festhäften? Vad har ni i så fall med i dem?

  • DCL

    lillP: skönt att slippa tänka på att ha det att göra också! (innehållet alltså...) hehe, klart det ska matcha allt annat!

    Jag har ju gott om tid att pyssla med festhäften men jag har kört fast...

  • DCL

    jo massor!! Men det var bland annat engrej jag läste i en festhäftestråd som lät kul: att låta våra föräldrar svara på frågor som t.ex. berätta ngt om förlosningen, eller första intrycket av den blivande svärsonen. Men jag kommer inte på fler saker som de kan berätta om, det är liksom bara tomt i mitt huvud... likadant med en annan grej, att ha lite frågor om oss, typ hur vi träffades och så. Skulle vara kul att ha lite roliga frågor, men jag kommer bara inte på nåt... står helt still.... Bli ju ofta så när man tänker för mycket....

Svar på tråden December brudar