• DCL

    December brudar

    Hej! Här är en som ska gifta sig i december 2009! Fast vi har inte bstämt datum säkert än... Var lite sugna på den 28 december, men alla lokaler vi har kollat med (restauranger, ngn herrgård, gästgiveri) har antingen stängt då eller säger att de är upptagna med julbord (?!) Äter folk julbord EFTER jul?

    Iaf så lutar det i nuläget åt mitten på december (eller om vi lyckas hitta lokal till 28-31dec ngn gång...)

  • DCL

    lillP: vi kommer gifta oss i Norrköping. Har några favoriter (lokaler/platser), har än så länge bara haft kontakt med dem via mail och telefon, men snart ska vi dit och titta.

  • DCL

    lillP: vi kommer köra på lyxvarianten Om vi hade valt sommarbröllop hade vi kanske gjort mer själva (kanske, kanske inte). Vi känner väl lite att det är ju ganska mycket man ska hålla koll på, och visst har vi vänner och familj som gladeligen skulle hjälpa till med det (som t.ex. att laga mat etc)men vi vill att så många som möjligt ska slippa behöva tänka på sånt och bara ta det lugnt och njuta. Bröllop är ju inget man ordanr varje dag precis så vi ska försöka bli så ompysslade som möjligt Vi kommer bli kanske 40 pers till vigsel och sen de närmsta (ca 16 pers) till middag och fest.

    Just nu (innan vi har tittat på alla ställen) är favoriten ett gästgiveri som verkar riktigt mysigt. Då blir det ju allt i ett paket. Det vi klurar på är hur man gör med baren, blir antingen att gästerna får betala själva eller att de får betala en liten symbolisk summa. Beror ju lite på vad allt kostar i slutändan.

    Hur har ni tänkt er? Var ska ni gifta er?

  • DCL

    lillP:

    Kikade precis in på din sida och såg att det blir Vadstena. Mysigt!! Bilden på klänning i ditt galleri, är det den du tänkt att ha? Den var jättfin! Har du tänkt att ha ngn kappa eller bolero (el liknande) till? Man hoppas ju på att det ska vara vintrigt och lagom mkt snö men samtidigt blir det ju lite mer att tänka på med klädsel.

  • DCL

    Det var ju en jättebra idé, att bjuda på övernattningen! Det har vi faktiskt funderat på också, det beror lite på vilket alternativ (lokal & plats) det blir. Sen tror jag inte att ngn av de vi bjuder kommer ha ngt emot vanlig betalbar heller.

    Vad har du tänkt till fötterna? Blir det finskor eller varma "snöskor"? Och hur gör ni med fotograferingen? Utomhus/inomhus/både och? Det är ju det där med ljuset... Blir ju fort mörkt de där vintermånaderna...

  • DCL

    Gästerna gillar säkert idén med övernattning vem skulle inte göra det på ett såå mysigt ställe? Och dessutom betyder det ju att de kan umgås mer med er.

    Ska själva vigseln hållas inomhus eller utomhus? Nära festlokalerna? Vagabond har såå mkt fina skor! De i guld är superfina, har ett par själv Jag vet inte hur jag ska göra med skor heller (fast jag har ju ett helt år på mig att fundera) har hittat ett par på nätet som jag gillar (ska man beställa dem nu eller hoppas att man hittar ännu bättre till nästa vinter...?)
    Kommer nog skaffa både ett par finskor och ett par varmare för säkerhets skull...
    Jättebra med tips på fotograf!

    Vad ska ni ha för dekorationer och mat?

  • DCL

    Tack för alla tips! Kanon!

    Visst är det skönt att kunna få allt i ett paket (att restaurangen fixar mat, blommor etc) blir iaf liiite mindre att fundera på och fixa.

    Jo, gummistövlar vill man ju helst slippa på bröllopsdagen... funderar på att "bryta mig ur" det traditionella och köra med ett par blå finskor till klänningen... Vi kommer ha blått, vitt och silver som tema.

  • DCL

    alla goda ting är tre:

    tror jag ska ha några länkar med lite kappor/capes, kan se om jag hittar dem.

Svar på tråden December brudar