• koholma

    Uppsalabrudar 2009

    Hej allihop! Jag ska gifta mig i Vasasalen 22 augusti 2009. Ska bli så spännande!

  • koholma
    monkay skrev 2008-09-30 14:40:59 följande:
    Va roligt med en Uppsalatråd! :)Vi gifter oss 15 Augusti 2009 :) Någon som har ett tips på en bra frisör till den stora dagen? Och priser i Uppsala?
    Jag gick till Martina på Hår&Häpna innan men slutade för att det blev alldeles för dyrt. Men jag gillade verkligen henne! Vet såklart inte hur bra hon är på uppsättningar men hon har en hel del roliga idéer.

    Själv har jag väldigt kort hår så det kommer inte bli någon uppsättning alls. Ska försöka hitta någon blingig kam eller liknande att sätta i håret, någon som har något tips?
  • koholma

    Greta 1980: Det låter som att det är Vasasalen du har bokat? Det är en väldigt dyr lokal men såpass fin att vi tycker att det är värt det, så vi har bokat den 22 augusti! Än så länge är det det enda vi har bestämt, m2b tycker att det är aaalldeles för lång tid kvar för att bestämma fotograf och allt annat... Så jag planerar lite i smyg.

  • koholma

    Greta 1980: Vi tycker det är en väldigt fin lokal! Det finns bilder på nätet men jag tycker de är väldigt missvisande eftersom de har färgsatt på nåt konstigt sätt... Vi kommer nog bli 80-100 och det ska inte vara något problem. Vi ska ha 'runda' bord (två vanliga bord sammansatta till en kvadrat). Har man annan formation på borden går det säkert att få in fler! Stolarna är fula så vi ska försöka fixa överdrag... Det finns inget kök alls så cateringföretaget måste fixa allt innan. Han som har lokalen samarbetar med fem olika: Hambergs Fisk, Cajsas kök, Ekocaféet, Lena på Taket (tror jag) och Kingstreet. Vi ska ha Kingstreet. De är dyrast men känns så himla bra! Och jag och m2b är väldigt förtjusta i bra mat så det känns rätt.

    Galejan har jag inte varit på sen mina blöta studentdagar och kommer inte ihåg nåt...

    Hahaha!! Vi låter alldeles lika!! Jag har planerat hur mycket som helst redan.. Men nu har jag börjat känna att jag har koll på läget (åtminstone hur jag vill ha det, inget bokat) så nu har jag lugnat ner mig lite.

  • koholma

    Greta 1980: Kingstreet står för serveringspersonalen, de tillåter inte något annat när det är i Vasasalen eftersom det är lite speciellt utan kök och sådär. Vet inte hur det är med de andra cateringföretagen... Det blir himla dyrt, men vi har inte räknat ut nåt slutpris än. Det beror på vilket porslin vi ska ha, och dukar och ljusstakar och allt i den stilen. Men vi kommer nog hamna nånstans mellan 35' och 50' beroende på hur många vi blir. Trerätters kostar 350 per person så det rusar ju iväg ganska snabbt... En 'personal' kostar runt 300 i timmen.

    Kram!

  • koholma

    Greta 1980: Vad roligt att det blir Vasasalen! Där ska vi också gifta oss, 22 augusti.

  • koholma

    Hej Uppsalabrudar! Vad har ni bokat för fotograf? Vad ska det kosta, hur länge ska ni ha henne/honom? Berätta allt!

  • koholma

    Greta 1980: Vi vill också viga oss i Vasaborgen, vem har du kontaktat? Hörde i somras att det kanske inte gick att viga sig där längre men det måste ju ha varit fel...

  • koholma

    Greta 1980: Jag har för mig att du sa att du har fixat överdrag till stolarna i Vasasalen? Har du sytt själv eller köpt eller hur har du gjort? Jag var där på fest i helgen och de är väldigt sköna men inte särskilt snygga... Så om jag hittar en lösning som inte kostar alltför mycket vill jag också ha överdrag på bröllopet!

  • koholma

    Greta1980: Aha, ja, den länken har jag sett... Har tom köpt hem ett lakan och testat där hemma! Men jag tyckte lakanet såg så genomskinligt ut, som att man skulle se mönstret på stolen genom tyget? Men om man inte gör det är jag absolut sugen på att befria dig från alla dessa lakan, vårt bröllop är inte förrän 22 augusti.

  • koholma

    Greta 1980 skrev 2008-11-14 22:29:44 följande:


    Koholma; Provade att klä en stol på bröllopsmässan förra helgen. Upplevde inte att stolen "sken" igenom.Kollade iofs inte supernoga, men skulle då kanske vara en aning på sitsen, men hur mycket ser man den?! Man drar ut stolen och sätter sig.Jag kommer att ha drygt 120 lakan att sälja efter vårt bröllop, eftersom vi även kommer att använda dessa som dukar. (Med dekorationer & löpare på blev det riktigt bra!)Så hör av dig efter 090606 men innan 090630, så håller jag dem till dig under den perioden.
    Åh, tack så mycket! Vi kommer nog köra på dukarna från antingen Vasasalen eller Kingstreet. Vad har ni för färgtema? Vi kanske kan köpa löparna också! Hur ska ni ha borden? Vi kommer sätta ihop dem till fyrkanter med plats till 8-10 vid varje "bord". Var på fest där för några veckor sen och det känns jättebra! Vill dock varna för att det tydligen ekade väldigt i discorummet (inget jag tänkte på men min pojkvän med känslig hörsel noterade det), så vi ska försöka få till nåt draperi eller så för att dämpa lite...
  • koholma

    Vargtassa: Vi ska ha Kajsa Fagerström (kajsafagerstrom.se). Vi ska köra en 3/4-dag och det kostar 4000. Då får vi alla kort tillfixade på en DVD, inga framkallningar. Har också varit i kontakt med Anders Barkfeldt (barkfeldt.com/) och han kändes professionell och duktig men kostade mer än vår budget tillät.

  • koholma

    Jag har nog snurrat lite också... Vår 3/4-dag kostar 5000, inget annat!

Svar på tråden Uppsalabrudar 2009