• Maja21

    Uppsalabrudar 2009

    Jag och min blivande var på mässan idag. Vi var båda imponerade och tyckte att det var väldigt välordnat. Fast kanske lite väl inriktat på bruden och hennes tillbehör? Lite fokus på brudgummen hade enligt min mening inte varit helt fel...

    Vi blev väldigt intresserade av Vasasalen som lokal. Är det fler av er som planerar att vara i den lokalen?

  • Maja21

    Som tips på frisör: Hair Team på sysslomansgatan i allmänhet och Malin L i synnerhet. Har satt upp mitt hår ett flertal gånger där och blivit superfin!
    www.hairteam.se (tror jag)


    monkay skrev 2008-09-30 14:40:59 följande:
    Va roligt med en Uppsalatråd! :)Vi gifter oss 15 Augusti 2009 :) Någon som har ett tips på en bra frisör till den stora dagen? Och priser i Uppsala?
  • Maja21

    Elisabeth på After Six är väldans duktig. Hon var även med på mässan idag. Jag har sytt upp två klänningar hos henne och varit väldigt nöjd. Lite osäker på vad ändringar kan kosta hos henne dock. After Six ligger på Sysslomansgatan. Annars är Mäster Arnes mycket duktiga, på Drottninggatan.


    FrökenFräken1 skrev 2008-11-09 20:32:37 följande:
    Hejhej!! Jag hakar på här! Vi har planerat dagen den 24 januari 2008 och kommer att vara i Sigtuna. Vet inte riktigt var än bara... Men jag är i Uppsala nästan varje dag, så jag hoppas på massa goda råd! Synd att jag missade mässan idag- man var borta och två barn blev glada för en dag på Nickis istället... Men den stora frågan...: Jag måste nog totalt sy om min mammas gamla klänning istället för att bara ändra lite eftersom den inte går att få ren. Så jag behöver verkligen tips på snälla, påhittiga och prisvärda sömmerskor!! Börjar bli lite stressad nu, vi har inte riktigt kommit igång än..Kram!
  • Maja21

    De kostade runt 4 000 kr vill jag minnas. Då syddes de upp helt enligt mina önskemål och tyg ingick. De var emellertid balklänningar och man kan ju utgå från att priset ökar något när det handlar om brudklänning och bröllop. Men hon är himlans duktig!

  • Maja21

    Okej, det var bra att veta. Vi talade med honom en stund och jag hade lite svårt att förstå vad som ingick, inte ingick i priset etc. Det mesta var "fantastiskt bra" och allt annat "gick att ordna". Cyniker som jag är undrade jag vilken haken var, även fast det såklart är positivt att det fanns möjligheter att få precis som man vill.

    Hmm, han sa inget om extra för dans, det ska jag kolla upp!

    ung blivande brud skrev 2008-11-09 22:29:43 följande:


    Maja21: Vi var där och tittade för drygt 1 månad sen, och jag tyckte han betedde sig ganska fräckt mot oss iaf . Samma kille stod vid dukningen idag på mässan. Han ville ha flera tusen extra om vi ville dansa och stanna efter kl 23 på kvällen, men borde karln inte förstå att man ska dansa!? 4000 kr extra ville han ha om vi ville dansa, annars fick vi bara ha en lugn middag i salen enligt honom.
  • Maja21

    Jag kan verkligen rekommendera Brantings konditori. Var på ett bröllop förra året då brudparet hade en tårta gjord av dem. Den var helt himmelskt god.
    Ofta är bröllopstårtor rätt torra och tråkiga tycker jag, men den var hur god som helst!
    Tårtan som mina vänner hade på deras bröllop finns på bild i deras pärm. De var formade som hjärtan med röda rosor som slingrade sig. Längst upp fanns ett gulligt brudpar i marsipan som satt ned med ryggarna mot varandra!


    monkay skrev 2008-11-10 15:06:36 följande:
    ja, visst var de gulliga på brantings konditori, tyckte vi med! De verkade så tillmötesgående. Tror vi kommer beställa från dem när det väl är dags :)Vi bokade ju Lena på taket som sagt, men håller med dig om det där med deras erbjudande. De sa inte heller ngt till oss om rabatten, men jag hörde att hon pratade med några innan det var vår tur att "prata" så jag sa rakt ut..." det är alltså 10% rabatt om man bokar idag?" först då sa hon "ja, det stämmer" Synd att de inte hade ngn skylt om deras erbjudande där vid bordet, var säkert många med oss som missade (eller nära på missade) deras erbjudande.Vasaborgen var verkligen shysst, ni kommer få ett riktigt drömbröllop där Greta 1980 skrev 2008-11-10 13:01:50 följande:
  • Maja21

    Åh vad skönt att höra! Då ska jag absolut boka möte med honom när det är lite mer lugn och ro. Det stämmer säkert att han var lite stressad på mässan. Som par hade man ju liksom inte så mycket tid på sig att fråga om detaljer när det var flera andra som också ville tala med honom. Toppen, nu blev jag glad!
    Till när har ni bokat? Nyfiken

    Greta 1980 skrev 2008-11-10 12:56:38 följande:


    STOPP, STOPP!Vi har bokat Vasasalen för fest & middag. Har inget annat är positivt att säga om Ilan som har hand om det.Superseriös och duktig!Kanske var han bara stressad på mässan?!Vi har betalt 15000:- då får man lokal, bord & stolar. Bokar man catering med dem företag han samarbetar med, (dem flesta i Uppala) så ingår även städ.Förrutom det så är han oerhört hjälpsam och tillmötesgående. Fungerar lite som en bröllopskordinator för oss. Fixat dj mm mm och tipsat om både vilka företag som är seriösa samt mindre seriösa. Vilka som fungerar bra och så vidare. Han har superkoll!Så ring och tala med honom nu i veckan igen så tror jag ni ändrar uppfattning, eller besök honom på caféet.Han har inga konstiga priser utan sitter man ned med honom så klarnar säkert era frågetecken. Inga konstiga kostnader finns!Lycka till!
  • Maja21

    Även jag har kikat på länken och blivit helt såld! Efter mycket funderande har vi nu bestämt oss för bröllop våren 2010 och inte hösten 2009 som var tänkt tidigare. Tycker inte att stolarna i Vasasalen är snygga, men det här är ju en kanonidé. Koholma jag i min tur befriar gärna dig från Greta1980s lakan!


    koholma skrev 2008-11-14 12:11:53 följande:
    Greta1980: Aha, ja, den länken har jag sett... Har tom köpt hem ett lakan och testat där hemma! Men jag tyckte lakanet såg så genomskinligt ut, som att man skulle se mönstret på stolen genom tyget? Men om man inte gör det är jag absolut sugen på att befria dig från alla dessa lakan, vårt bröllop är inte förrän 22 augusti.
  • Maja21

    Jag var idag hos Eva Jakobsson och fotograferades enligt hennes mässerbjudande. Det var jättekul och hon är en helt fantastisk fotograf!
    Men, hon förvarnade om att bröllopsmässan på Norrlands i mars kanske kan bli inställd då organisatörerna har svårt att få ihop utställare. Vore jättetråkigt såklart, men jag hoppas på att den blir av. Tänkte att jag skulle föra informationen vidare i alla fall. Däremot blir det en till bröllopsmässa i Ilians regi på slottet (dvs samma eller liknande som den 9 november)!
    Säkert med bra erbjudanden även då!

  • Maja21

    Mysan 31:

    Jag tog inte secret box biler utan "vanlig porträttfotografering" eftersom det inte finns några vettiga bilder på mig alls. Det är alltid jag som fotar i kretsen ;)!
    Min kille ville dock absolut att jag skulle ta secret box bilder så kanske framöver någon gång!
    Fotograferingen var ju gratis och bilder får jag själv välja hur många jag vill ha, storlekar etc. 8 bilder för 1300 låter bekant, det priset nämnde hon. Kanske vill jag ha någon förstoring och då blir det ju lite mera. Jag vet inte ifall man vill ha förstoringar av secret box bilder att sätta upp på väggen ;)!

    Vi ska ses nästa tisdag för att titta på bilderna och för att jag ska kunna välja ut bilder. Jag tror inte att det tar lång tid efter det för att få bilderna, inte idag med all modern teknik.

    Hon var toppen! Avslappnad och trevlig med massor av idéer. Samtidigt lyssnade hon och var glad ifall man hade egna idéer. Jag ringde hennes mobil i förra veckan och då ringde hon upp mig direkt för att boka tid! Jag tror att hon är en fantastisk bröllopsfotograf också!

  • Maja21

    Monkay och Koholma:

    Kajsa Fagerström verkar ta underbara bilder. Har kikat lite på hennes hemsida. Det kan väl inte bli annat än bra ;)?

    Personligen skulle jag väldans gärna ha Eva Jakobsson som fotograf men det är en aning tveksamt ifall vår budget rymmer det inslaget.
    Annars har jag kikat på www.rowasfoto.se/. Hon verkar ta jättefina bilder och jag har även fått henne rekommenderad.

  • Maja21

    Alla brudar i allmänhet och Mia8 i synnerhet:

    Elisabeth Karlsson på After Six ska stänga sin butik lördagen den 29 november. Med anledning därav har hon total utförsäljning av hela butiken! Jag var där idag och det finns massor kvar, särskilt brudklänningar. De säljs från 1000-5500. Jag såg massor med fina som kostade 2500. Rena rama fyndet!
    Hon är en väldigt duktig skräddare och klänningarna är otroligt välarbetade.

    Själv spontanshoppade jag en balklänning för 500 kr!

    Det fanns även frackar och tärnklänningar. I alla fall såg jag tre stycken i rött som alla var jättefina. Vidare säljs sjalar, skor och smycken!

    Tid att fynda för er som inte är helt klara med er utstyrsel!

Svar på tråden Uppsalabrudar 2009