• Mi och Nez

    Xtravaganza, här kommer jag!!

    Hej Emma och alla andra!

    Precis hemkommen från inskrivningen på Friskvårdshuset, Hbg och känner mig så laddad. (Emma, skrev in mig i måndagsgruppen så vi ses framöver!) Vill börja nu!

    Tänkte hör med er som redan går. Gruppmötena, är de en gång i vecka eller en gång i månaden. Frivlliga? Bra? Dåliga?
    Okej, klart att det till viss del beror på hur man är som person och hur gruppledare är. Men jag vill väldigt gärna höra lite om era erfarenheter och åsikter.

  • Mi och Nez

    Ja, visst är det kul.
    Ska dit på nåt personligt 30 min möte nästa onsdag och sedan var första gruppmötet den 22/9. Men jag tänkte faktiskt starta redan nästa torsdag. Köpa soppor på onsdag och sedan börja. Enda negativa är ju att man inte får något gruppmöte/hjälp/pepp den första veckan men jag hoppas att det ska gå bra ändå. Känns som att den första veckan bara ska göras...

    Vet du om gruppmötena är varje vecka?

  • Mi och Nez

    Okej, det låter ju logiskt.

    Vi kan ju höras av här på BT eller maila och peppa varandra under den första veckan också...

  • Mi och Nez

    Var på först personliga mötet ikväll och köpte såklart även soppor/shakes då. Känner mig laddad till 100%. Har satt allt fint i en liten låda (väldigt välorganiserat och snyggt!) att ha i köket.
    Ska börja imorgon... spänd.

    Ska nu äta (och njuta av att få lov att tugga) en sista toast och dricka varm choklad. Jag börjar ju inte förräns imorgon

  • Mi och Nez

    Okej, måste få skriva av mig lite nu så att jag inte tröttar ut min söta man eller alla vänner med mat-prat.

    DAG 1:
    06.00 drack en halv jordgubbsshake. Lite läskig smak faktiskt men fick ändå den i mig. Skönt att slippa göra frukost så tidigt!

    10.00 Drack en halv cappucino som jag blandade med varmt vatten + kaffe. Riktigt gott, som en 40-kronors-café-kaffe-drink. Blev glad

    13.00 Drack resterande cappucino-drinken. Mår fortfarande okej.

    16.30 sitter nu och sipprar på en choklad/toffe-drink nu som jag har lagt två isbitar i.

    Försöker dessutom dricka en hel del vatten då jag är rädd för huvudvärk och yrsel...Det känns konstigt att inte tugga något. Hjärnan vill ha mat i munnen men egentligen är jag nog inte hungrig. Märkligt!
    Dagens motion blir cykling fram och tillbaka från jobbet + 30 minuters simning. Känns superbra, jag känner mig glad över att det inte var värre än så här *haha*

    Har dessutom bestämt mig för att ställa undan vågen hemma så att jag inte springer och smygväger mig varje dag. Nog bättre att bara väga sig på en våg så man inte blir deppig för att det visar olika.

    Någon som har tips på hur man kan hotta upp dom olika måltiderna så tar jag gärna emot det, typ kryddor som passar ihop med de olika påsarna?

  • Mi och Nez

    Okej, kvällen är snart slut... första dagen avklarad! yey!

    Dagens sista mål blev sparrissoppa och lite bubbelvatten. Med lite extra svartpeppar och en gnutta basilika så smakade den ju faktiskt riktigt bra. Har inte riktigt förstått tidigare att man kunde bli mätt på så liten mängd mat men jag fick tom värma soppa för att det tog så lång tid att få i mig hela...!!

    Mätt och glad ska jag nu lägga mig med en skön bok.
    Lycka till alla ni tjejer och kämpa vidare.

    Här kommer den mysiga apollo-låten som jag hittade idag:




    *kram*

  • Mi och Nez

    Pitesara, hur länge har du kört på helfart? Hur mycket har du gått ner?

    själv är jag nu inne på min tredje dag och det känns väldigt svårt om jag ska vara ärlig. Försöker fokusera, lyssna på cd:n, dricka massor och äta regelbundet. Men jag fryser konstant, är gnällig titt som tätt och vattnet rinner ju igenom kroppen på 20 min!!

    Suck, läste dock att detta var helt normalt och att det skulle bli bättre på dag 4 då man tömt glykogendepåerna helt och började fettförbränningen. Men visst har jag tänkt mycket om det verkligen är värt det...

    Ska hålla, ska hålla... är faktiskt glad att jag ska iväg och jobba nu så jag får tänka på något annat.

    Hörs tjejer!
    Emma, när börjar du förresten?

  • Mi och Nez

    Emma: det är ju toppen. Minus 3 kg redan! Det är vad jag hoppas på med xtravaganza och du klarar det innan du ens börjat!

    Okej, kvällens uppdatering; Mår lite bättre nu. Otroligt skönt att jobba och vara upptagen med annat än att tänka på mat
    Det går verkligen i vågor under dagen hur jag mår. Har varit alltifrån darrig och lite yr till superpigg...?!

    Hoppas att det blir lite stabilare snart!

  • Mi och Nez

    Wow, bra jobbat tjejer!

    Är så spänd på hur mycket jag har gått ner men jag har bestämt mig för att vänta med att väga mig till nästa måndag då jag ska på mitt första gruppmöte.

  • Mi och Nez

    Dag 6: Är uppe i Stockholm nu vilket försvårar mat/dryck-intagen lite. Känner mig bättre i kroppen men samtidigt lite småsur över att inte få lov att gå ut och äta eller shoppa loss här i huvudstaden. Ja, får väl se om jag kan hitta några fina assesoarer möjligtvis. Känns ju inget kul att köpa kläder nu som antagligen kommer att vara förstora om ett par månader. Men men, det är ju mitt eget val och just denna hårda dieten är ju väldigt kort del av livet om man ska försöka se det hela lite mer objektivt...

    Fram till igår kväll följde jag programmet exakt, men fick en liten brytning igår och åt två knäckebröd. Resonerade mig fram till att jag behövde det och tror heller inte att det skadar dieten så mycket. Två knäcke = ca 80-100 kcal. Då vi normalt äter mindre än 500 kcal på en hel dag borde inte 100 till göra så stor skada. Normalt äter vi ju mellan 2000-300 kcal dagligen så hur jag än räknar så borde jag ändå gå ner för inte kan ju två knävkebröd fylla upp hela glykogendepån igen.

    Visst, kanske inte helt bra men vad tusan nu är jag på det igen! Ska på första mötet om en vecka så jag "hinner" nog gå ner lagom till dess i alla fall.

    En glad sak som jag upptäckte var att jeansen glipar lite i midjan Små saker men det peppar.

    Hur går det för er andra?

Svar på tråden Xtravaganza, här kommer jag!!