• Izzie

    Xtravaganza, här kommer jag!!

    Hej,

    Ska på infomöte med XV i eftermiddag. Har en gammal jobbarkompis som kört metoden och gått ner 24 kg. Träffade henne i helgen och kände mig inspirerad.

    Har följt er tråd ett litet tag och kan nog konstatera att allt stöd man kan få är välkommet när man börjar köra.

    Ska till USA på semester först och kör nog igång senare under oktober, men jag återkommer gärna om det är ok att vara i er lilla XV-peppklubb.

    Kram från Izzie

  • Izzie

    Angelina Jolie - Tack för välkomnandet!

    Har varit på mötet idag och skrev på avtalet. Ska dit på första gruppmötet på mån 14 oktober...

    Men dessförinnan, en härlig semester i USA (Tur att jag inte börjat XV innan jag åker dit. Det finns ju en och annan frestelse i det landet...)

    Lycka till allihop!

  • Izzie

    Hej

    Nu är jag hemkommen från semestern och snart drar allt igång! Skulle varit på min första gruppträff i måndags men pga att startpaketens leverans försenats så blev det inställt. Nu blir det gruppstart på mån nästa vecka istället och jag och maken kör igång med XV-maten på söndag. Känner mig jätteladdad efter att ha varit på mitt personliga möte i onsdags. Samtidigt är jag rädd att det inte ska funka för mig. Men men, ingen mening i att hänga i det. Det SKA gå bra den här gången.

    Vad duktiga ni är som hänger i!

    kramar Izzie

  • Izzie

    Hej på er!

    Ja, starten gick så där. Min man ska köra samtidigt med mig (fast på intensiv, jag kör 26v) och vi var inte i fas. Åt shake till frukost och sen var det fullt upp. Skulle hämta lilltjejen hos farmor och både jag och maken var jättehungriga. Hade varit på personalfest kvällen innan och var inte helt i form, dessutom hade vi inte hunnit städa köket och få undan all mat. Med andra ord sköt vi upp starten till idag istället och åt thaimat, godis och ostbågar igår istället. Men men, det var ett aktivt val som ni pratade om här ovan.

    Idag är det nya tag och mycket lättare när huset är städat, maten är bortplockad och det första xv-mötet börjar ikväll. Tog dessutom foton igår och mätte oss...

    Mi och Nez - Du har helt rätt! Klart vi ska lyckas!

    Emma K - Åh va tråkigt med din plånbok! Hoppas den kommer till rätta el att du åtminstone kan ersätta det mesta snart!

    Vad härligt EmmaK o PennyJenny med era kläder! Det låter peppande!

  • Izzie

    Mi och Nez - Grattis till dina två kilo!!! Vad skönt att du snart är i mål! Men varför halvfart och inte jämvikt efter upptrappningsveckan?
    Måste vara fantastiskt att snart få äta igen! Hur länge har du hållt på och hur många kilon har du hittills gått ner?

    Hur går det för dig då, Emma042?

    Själv är jag nu på min andra dag på helfart. Några tips på hur man spetsar till sitt vatten eller varierar sopporna och shakerna?

  • Izzie

    Usch ja, idag går det heltungt! Är jättehungrig hela tiden. Fast det är något bättre nu när jag varit på apoteket och köpt pepparmyntsolja och har i vattnet. Känns lite krispigt på nåt vis.

    Dessutom har jag en helgnällig bebis som har rivit ut grejer överallt och maken åker direkt från jobbet till hockeyn och är inte hemma förrän sent ikväll. Blä blä.

  • Izzie

    Här det bättre idag. Är lite piggare och framförallt inte fullt så hungrig. Hoppas igår var min tuffaste dag och att resten av veckan går lättare.

    Mi - Det är ju jättebra att ha gått ner 11 kg på 5 veckor! Grattis! Förstår att du längtar efter att gå på upptrappningen nu. Vad säger XV om att byta ut shakerna mot annat? Jag är trött på dem redan och skulle vilja göra som du funderar på, dvs byta ut dem mot en frukt eller nåt.

    Tuflan - Grattis till viktnedgången!

  • Izzie

    Emma042 - Du verkar vara inne i ett sånt flyt! Vad härligt! Tyckte du var jättestark som gick på fest och klarade dig så bra! Skönt att du har sluppit hunger och trötthet.

    Jag är ganska hungrig nu, men det är väl bara att häva i sig lite vatten och ge sig ut på promenad.

  • Izzie

    EmmaK - vad kul med 8,8 kg! Det är ju jättebra!

    Själv har jag klarat av första veckan nu, och vågen visar på
    -4,8kg. Känns bra. Är inte lika hungrig längre och det är skönt. Fast jag tänker ändå på mat HELA tiden.

    Pappa hade födelsedagsfest i lördags och hela tjocka släkten var där och åt en massa gott. Jag roade mig med att plocka disk och ta hand om resterna (och då menar jag plasta in och ställa in i kyl och skafferi, ej äta ).
    Det var ganska tufft faktiskt. Det såg så himla gott ut med mat. Suck.

    Fördelen är ju att jag kan tänka mig i stort sett vilken diet som helst efter shakerna. Innan tyckte jag att GI var lite tufft med att undvika alla snabba kolhydrater och allt som innehåller socker, men just nu känns den typen av mat som himmelriket

  • Izzie

    Hej tjejer!

    Vad kul att ni ser resultat! Det börjar jag göra med nu. Imorgon har jag gått två veckor, och idag ställde jag mig på vågen -7kg! Känns jättebra. Ska gå på helfart tom fredag. Sen blir det upptrappning och halvfart. Har ju en hel del kilon kvar.

    I lokaltidningen där jag bor har man gjort reportage om ett bantningspreparat som gett förhöjda levervärden (Cuur) och efter den artikeln var det fler personer som hörde av sig till tidningen och talade om att de oxå mått dåligt, men de utav Xtravaganzas shaker och soppor. Två tjejer hade fått åka ambulans till sjukhus och även de hade höga levervärden. Journalisten hade kontaktat livsmedelsverket som säger att Xtravaganzas soppor bara är godkända att ätas under tre veckor i följd. Detta måste enligt livsmedelsverket stå på förpackningen. Xtravaganza hade bara uttalat sig om att de tyckte annorlunda och den informationsansvarige gick inte att nå. Livsmedelsverket stängde tidigt i fredags, så jag fick inte tag i dem själv, men imorgon kommer jag kolla upp detta vidare. Det känns inte bra att äta sopporna längre än tre veckor om de inte är godkända för mer.

    Ville bara säga detta så ni vet. Självklart gör ni precis som ni vill med informationen.

    kram o godnatt!

  • Izzie

    Japp, rekommendationen är max 3 veckor.

    Nu har även XV tagit fasta på detta och ändrar sitt upplägg. De rekommenderar max 3 v på helfart (alla förpackningar är numera märkta med detta oxå). Vill man ändå fortsätta längre gör man det på egen risk och de rekommenderar starkt att man tar kontakt med sjukvården för kontroll innan fortsatt användning.

    Hos oss rekommenderar XV numera att man alternerar helfart och halvfart. Tex kör 3 v helfart, sen halvfart ett tag. Vill man få en skjuts igen, kör man en ny helfartsperiod och sen håller man på så tills målvikten är nådd. Funkar för mig.

    Alla gör som de vill, det vill jag verkligen betona. Men i mitt tycke är våra kroppar gjorda för att äta och jag tror att det är bra att avbryta efter 3 veckor. Jag tycker att det låter ganska sunt när jag tänker efter. Blev först lite förblindad av den snabba viktminskningen, men jag tror att alternera är ett bra val för mig. Då hinner jag med, både mentalt och fysiskt (huden)under viktminskningen. Det är ju inte så att man står still på halvfarten. Man fortsätter ju att gå ner i vikt och sen gör matintaget att man köra hårdare träning vilket jag oxå tycker är sunt.

    Men alla gör som de vill! Lycka till allihop!

Svar på tråden Xtravaganza, här kommer jag!!